Anahtar Deliği 07.10.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 07.10.2020

YENİ PLAJ 1 KM OLACAK DEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehrin önemli sorunlarından biri olan plaj sorununu çözmek için harekete geçtiklerini daha önce duyurmuştu. Son açıklamaları da gösteriyorki plaj sorunu için düğmeye bastı.
Yapacağı plaj Ramada Otel’in arkasından başlıyor.

O sahil boylu boyunca hemen hemen bir 1 km’lik sahil alanına plaj oluşturulacak.

Başkan Zorluoğlu,” Projesi yapıldı. Bu kış yapacağız ve gelecek sezona yetiştireceğiz. Trabzon’un çok yakın bir noktada çok önemli bir plajı olacak.” dedi.

Bu güzel haber.
Yalnız oraya ulaşım konusunu da iyi irdelemek, üzerinde çalışmak lazım.

Büyük bir plaj ve sahili bu kent hak ediyor.

Yıllarca elinden alındı haksızlığa uğradı mağdur edildi.

Belki bu proje bitince biraz olsun mağduriyeti giderilir. 

NECMETTİN ERBAKAN’IN EVİ NE OLACAK?

Trabzon’da Tanjant’tan geçen herkes o binayı görür.
Eskiler bilir.
Bu ev Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Trabzon’da yaşadığı ancak kullanımda olmayan tarihi yapıdır.
AGD tarafından hazırlanan projesi hala hayata geçirilmedi. Haliyle evin içine açık olan yerlerden girenler oluyor. Bu da medyaya yansıdı. Ne zaman yapılacak bu ev ne olacak diye..
Bizde merak ettik Bazı Saadet Partililere sorduk. Lakin hiçbirşey demediler. Yeniden Refah Partililere de sorduk onlarda bilmiyorlar. 
Babasının Ağır Ceza Hâkimi olması nedeniyle ilkokulu Trabzon’da okuyan Prof. Dr. Erbakan’ın yaşadığı yapının yeniden yapımı için çalışma ne zaman başlayacak muamma.. 
Ortahisar Mahallesi’nin Pertevpaşa Sokağı ve Şehit Refik Cesur Caddesinin tam ortasında yer alan tarihi evin çevresinde yaşayan vatandaşlar şikayet ediyorlar.

Hatta bu durum gazeteler yansıdı.
Mahalle sakinleri, “Geceleri sesler duyuyoruz. Sabah girip baktığımızda içki kutularıyla poşetleri görebiliyoruz. Bu binanın acilen alt katları da kapatılmalıdır. Rahatsız oluyoruz” dediler.

TUTARLI OLUN TUTARLI BİZ SİZİ NET GÖRÜYORUZ 

Trabzon’da Ulaştırma Bakanlığına yakın gördüğümüz bazı kimseler demiryolu konusunda ‘Trabzon’a yolcu kapasitesi yok demiryolu Trabzon’a rantabl değil” diyorlar. 
İşin ilginç tarafı aynı şeyi Rize için söylemiyorlar! Ne ilginç değil mi? O ki Trabzon olmaz Rize’ye olur mu? Bunu mu demek istiyorsunuz.. Bazıları da istermiş gibi gözüküyorlar. Destek olur gibi.. Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da bir süre kapılar ardında ‘yolcu kapasitesi yeterli değil’ demesine rağmen seçim vaatlerinde demiryolunu en öne koymuştu! O zaman da bu isimler demiryolu nerede diye saydırıyordu. Yani her neresinden bakarsanız bakın tutarlı değiller. Kent için birşey isteyen söyleyen yok! Herkes dönemine göre oynuyor. Tutarlı olun tutarlı! Biz kimin ne olduğunu biliyor görüyoruz.

BARO SEÇİMLERİNİN ERTELENMESİNE NE DEDİ? 

Baro seçimlerinin genel kurullarının ertelenmesiyle alakalı Trabzon Baro camiasından tepkiler yükseliyor. En son avukat Oktay Yavuz, şunları söyledi; “Baroların genel kurullarının bir genelgeyle ertelenmesi hem etik değildir hem de yasal değildir. Bunu net bir şekilde ortaya koymalıyız. Hiç orda burda bir şey çıkarmaya gaipten sesler duymaya, uzak diyarlardan borazan çalmaya gerek yok! Eğer hukuk devleti isek, yasalara uyularak seçimler yapılıyorsa bu böyledir. 
Pandemi tedbirleri altında yapılacak demokratik seçimler hiç edilmemelidir.
Bu bize şunu gösteriyor, alternatif baroların daha yapılanamamasının bahanesidir. Onlara biraz daha zaman vermek düşüncesi hukukla bağdaşmaz! Ayrıca yaklaşan Milli bayramları da kutlamamak arzusunun ürünü ise son derce vahimdir. Ülkemizin getirildiği kötü tutumun eseridir”
Yavuz bir de şu hatırlatmayı yaptı; “Siyasi parti kongreleri yapılırken Baro genel kurullarının ertelenmesi yaklaşım tarzının kötü niyetli olduğunu gösteriyor”

OSMAN CORA’NIN TAVRI NEYDİ NE OLDU?  

Trabzon Baro seçimlerine doğru avukatlarda saflar sıkılaşıyor. Daha önce baro başkanlığına aday olan avukat Nusret Yılmaz’ın karşısında yer alan Sibel Suiçmez’i destekleyenler şu anda Mahmut Yazıcı’yı destekliyorlar. 
Sibel Suiçmez’in karşısında her alıyorlar. Hemde güçlü bir blok şeklinde. Neydi ne oldu? Kimler kimlerle beraber? Diye sesleniş vardır ya o misal..
Bu arada avukat Osman Cora da ciddi bir çalışma içerisinde. Mahmut Yazıcı’ya açık destek veriyor. Hatta bir yerde, “Genel kurul ertelenmeseydi kesinlikle Mahmut Yazıcı kazanırdı” demiş. 
Baro renkli bir seçime girerken avukat Ali Sürmen rengini belli etmedi: Sanırız o Trabzonspor Divan Başkanı olduğundan bu defa renksiz genel kurula gidecek. Mat şeklinde..  

SES YALITIMI YAPILACAK MI?

1 milyar liraya ihalesi yapılan 900 yatak kapasiteli Trabzon Şehir Hastanesi, 41 bin kişilik dev Akyazı Stadı’nın hemen bitişiğinde bulunan dolgu alana yapılacak. 
Peki ses yalıtımı yapılacak mı?
Aynı hata Çorum'da yapılmıştı. 
Büyük bütçeler harcanarak yeniden ses yalıtımı yapıldı.
Bu defa ses yalıtımı en baştan yapılsın! 
Şimdiden uyarıyoruz.
Trabzon’un kaderinde hastane yanına stadyum ilk kez olmuyor. Numune Hastanesi de Avni Aker’in yanındaydı. 
Hastanenin ihalesi bitti.
İhaleyi kimin alacağı önümüzdeki hafta açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler