Anahtar Deliği 06.12.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 06.12.2020

NASIL DÖNDÜ DOLANDI  TRABZON OLDU ANLAMADIK!

Bir gazetede çıkan haber döndü dolandı.
Trabzon’un başına kaldı.

Haberin dayanağı da isimsiz bir doktor.
Güya bir doktorun anlattıklarına göre Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bir köye bir kişi iyileşsin diye üfürükçü çağırıyorlar. Sonra bu üfürükçü bütün köyü dolaşıyor. 130 kişiye virüs bulaştırıyor.
Niyeyse Doğu Karadeniz oldu Trabzon!

Sosyal medyada orda burda dolanmaya başladı.

Aradık Trabzon Valiliğini, İl Emniyet Müdürlüğünü böyle bir şey söz konusu değil dediler.

Buna itibar edenlere söyleyelim; 
Herşeye anında inanmayın!


TRABZON MEDYASINDAN İLK AŞIYI KİM VURULDU?

Korona virüs nedeniyle aşı dağıtımı dünyada başladı. Çin’den gelen inaktif aşının Faz 3 çalışmalarına Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde başlanmıştır. Daha önce test amaçlı gönüllü aranıyordu. Halen aşılar sürüyor. Trabzon medyasından ilk gönüllü Haber61 Genel Yayın Müdürümüz Levent Ustabaşı oldu.
Aşısını yaptırdı. 
Nasıl olduğunu sorduk.
Önce klan ve sürüntü test aldıklarını bir gün sonrada testlerin negatif çıkması sonucu aşıyı vurulduğunu ifade etti. Şu anda durumunun iyi olduğunu ve 2 hafta sonra tekrar aşıyı vurulacağını çünkü bu aşıların 2 defa yapıldığını aktardı. 
Ayrıca aşı 19-58 yaş arası kişilere vuruluyor. 

GÜLDÜRÜYORLARDI ŞİMDİ AĞLATTILAR

Trabzon’da sanat dünyasının tanınan isimlerinden tiyatro ve dans eğitimcisi Mehmet Fukul, birlikte sahne aldığı tiyatro sanatçısı Ömür Gökhan Daldık’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. 

Ömür Daldık ile Fıkralarla Türkiye programları yapıyorlardı.

Karadeniz fıkralarını uzun süre ekranlara taşıdılar.

Mehmet Fukul, acısını şu cümleyle dile getirdi;

“Canım kardeşime veda etmenin hüznünü yaşıyorum. Binlerce insanı birlikte mutlu etmiştik. Ailesine sabırlar diliyorum. Covid onu bizden aldı. Lütfen sosyal mesafe hijyene maskeye dikkat edelim”
 

BATMANLI BİR KARDEŞİMİZİN TRABZON SÖZLERİ

Koyu Fenerbahçeli.
Batmanlı bir genç
Adı Furkan
Trabzon ile alakalı sözleri gerçekten çok anlamlıydı.
Paylaşmak istiyoruz.

> 4 yılım geçti Trabzon'da. Batmanlısın ayrımcılık yaparlar dediler. Trabzon'a giderken müzik listemdeki bütün Kürtçe parçaları sildim korkudan. Gittiğimde gördüm ki insanı insan olduğu için seviyorlar.

> Dolmuşa bindiğimde dolmuşçu abi; bana Kürtçe küfür öğretsene bizim arkadaşlara söylerim diyor, arkadaşlarım Kürtçe müzik isimleri ve sözlerinin anlamlarını soruyorlardı. Sınıftaki herkese kendi oyunumuz olan "Şemame"yi öğrettim, onların bana "horon" öğretmeleri karşılığında.

> Mezuniyetimizde ve balomuzda hem şemame hem horon oynadık. Çalışanlar bile gelip şemame oynadılar bizimle. Yaşadığım ilçede aralıksız her halısaha maçında Fener formamı giydim, bana olan saygılarından tek kelime laf etmediler. Daima aralarından biriymişim gibi gördüler beni.

> Bir kez olsun menfaat için yaklaşan olmadı bana. Düğünümüz oldu, km'lerce uzaktan Trabzonlu"hemşehrilerimiz" geldi. Batman'da bir güzel de horon oynadık. Hepsi kalbinde sevgi barındıran insanlar.
> Gösterdikleri sevgiye saygıya layık olabilmeye çalıştık ailecek. Babamın tayini çıktığında ağladığı tek memleket oldu Trabzon. Batman'da Trabzonsporlu Taraftarlar Derneği'nin her önünden geçtiğimizde bana göstermesinden de ne kadar özlediğimizi anlayabiliyordum.

> Hayatımın en renkli ve en güzel günlerini Trabzon'da geçirmeme vesile olan bütün güzel yürekli insanlara minnettarım. Bu arada soran olursa da gızılüzüm uşağuyuk :)

ALIMLAR İÇİN TARİH VERİLDİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi merkez ve bağlı birimlerinde çalıştırılmak üzere alınacak 38 adet Temizlik Görevlisi (Normal), 2 adet Temizlik Görevlisi (Engelli), 1 adet Temizlik Görevlisi (Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralanan) ve 2 adet Güvenlik Görevlisi (Normal) için çekilen noter kurasından isimleri çıkan asıl adayların sözlü mülakata tabi tutulacakları sözlü sınavı 8 -11 Aralık tarihleri arasında Fener Mahallesinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılacak. Mülakata noter kurası ile belirlenen işçi alımlarının 4 katı asıl aday alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler