Anahtar Deliği - Dolmuşlarda klima sorunu aşılamıyor! - 02.08.2022

Trabzon Üniversitesi’nin rektörü kim olacak? Kuleyin milletvekili adayı olacak mı? Cumhurbaşkanı ziyaretinde neler konuşuldu? Şenlik ve festivaller yalnızca şamata mı? Varlığı da yokluğu da gündemde!

Anahtar Deliği - Dolmuşlarda klima sorunu aşılamıyor! - 02.08.2022

TRABZON ÜNİVERSİTESİNİN REKTÖRÜ KİM OLACAK?

Trabzon Üniversitesi için Rektör atama süreci resmen başladı…
YÖK 1 Ağustos itibarıyla 15 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımladı. Bu 15 üniversite içerisinde Trabzon Üniversitesi de bulunuyor. Yeniden atanmak için ciddi lobi faaliyetleri içerisinde olduğu gözlenen mevcut rektör Emin Aşıkkutlu, son 3 aydır şehirde fotoğraf karelerinde yer almaya başlamıştı. Yeniden atanmak için Trabzon içi destek faaliyetlerinden istediği geri dönüşleri alamasa da Ankara ve İstanbul’daki tüm protokol fırsatlarını iyi değerlendirdiği düşünülüyor. Son olarak YÖK Denetleme Kurulu ve Akreditasyon Kurulu Başkanları ile bir hafta arayla program yapmıştı. Yine geçtiğimiz hafta İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse'yi TRÜ Genel Sekreteri Recep Narter ile birlikte ziyaret etti. Bilindiği üzere Recep Narter, oğlu Efecan Narter'in kendi görev yaptığı fakülte olan hukuk fakültesine asistan olarak alınması ile Trabzon’da gündem olmuştu. Geçtiğimiz ay profesör kadrosu alan Recep Narter’in yeni dönemde rektör yardımcısı veya Hukuk Fakültesi Dekanı olacağı konuşuluyor.
Resmi başvuruların başlaması ile Trabzon Üniversitesinde hangi rektör adayının ön plana çıkacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Ancak şu an Ankara’dan gelen bilgiler mevcut rektörün yeniden atanacağı yönünde.

Anahtar Deliği 02.08.2022

DOLMUŞLARDA KLİMA SORUNU AŞILAMIYOR!

Trabzon’da yaz mevsiminin en bunaltıcı sıcakları yaşanıyor. Nem oranının da oldukça yüksek olması hayat şartlarını zorlaştırıyor. Yakıt fiyatlarındaki pahalılık nedeniyle dolmuşları tercih eden vatandaşların en büyük sıkıntısı dolmuş şoförlerinin yolculuk esnasında klimaları açmaması oluyor. Bir yandan sıcaklık diğer taraftan koltuk kapasitesi dışında ayakta yolcu taşınması, dolmuş içindeki oksijenin minimun seviyeye inmesine neden oluyor. Birçok dolmuş şoförünün klimayı zoraki açması da vatandaşla şoför arasında tartışmalara neden oluyor. Bu konuda kurumumuzu arayan vatandaşlar konunun gündeme getirilmesini istediler. Bizlerin de dolmuşa bindiğimizde sıkça karşılaştığımız bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Şoförler Cemiyeti’ni bu konuda harekete geçmeye davet ediyoruz.

Anahtar Deliği 02.08.2022

KULEYİN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?

İYİ Parti’nin kurucularından Genel İdare Kurulu Üyesi, Trabzonlu iş insanı Şükrü Kuleyin’in İYİ Parti’den milletvekili adayı olup olmayacağı merak konusu. Kendisine bu soruyu yönelttik. Kuleyin, “Ben İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında emekleri olan, partisine her alanda hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş biriyim. Bunları hiçbir ikbal uğruna yapmadım. Hayatım boyunca siyasi görüşü, duruşu açık ve net bir insan oldum. Benim hayatımda siyasetin yanında en önemli olgu Trabzonspor’du. Trabzonspor’a hiçbir karşılık beklemeden hizmet ettim. Ankara temsilciliğini yaptım. Genel kurullarda divan başkanlığı görevlerim oldu vs. Ama yarın Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener bana seni vekil olarak görmek istiyorum derse, böyle bir görev alanı belirlerse sorumluluktan kaçmam. Biz İYİ Parti’ye gönül vermişiz. Parti ve siyasi anlayışımızın disiplini bunu gerektirir. Partimiz bize mahalle teşkilat başkanı olacaksın derse de milletvekili olacaksın derse de eyvallah der, görevimizi yerine getiririz. Milletimize hizmet etme noktasın görev seçmeyiz” dedi.

Anahtar Deliği 02.08.2022

CUMHURBAŞKANI ZİYARETİNDE NELER KONUŞULDU?

Trabzonpor heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Külliye’de ziyaret etti. Ziyarette Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzonspor heyetini sıcak ve samimi bir ortamda ağırladı. Takım kaptanı Uğurcan ile sohbet etti. Trabzonpor’un başarısından son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Ziyarette Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, “Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’un şampiyonluğunu herkes canı gönülden istedi. Bu çok güzel bir durum. Emeklerinizi taçlandırmanızı takdirle karşılıyorum ve sizleri tebrik ediyorum” dedi. Sohbette Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye dönerek, “Bu sezonda 3. kupamızı da sizden almak istiyoruz” diye ifade kullanınca, salonda gülüşmeler oldu.
Trabzonspor Başkanı resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ayaküstü baş başa konuştu. Erdoğan’dan Trabzonspor Kulübü için bazı isteklerde bulunan Ağaoğlu’nun bu isteklerini Cumhurbaşkanı’nın geri çevirmediği öğrenildi.

Anahtar Deliği 02.08.2022

Anahtar Deliği 02.08.2022

ŞENLİK VE FESTİVALLER YANLIZCA ŞAMATA MI?

Eskiden yayla şenlikleri ve festivaller yapılırken bazı kriterlere dikkat edilirdi. Özellikle sanatçı seçimleri yapılırken, mesleğine saygı duyan, emek veren, derlemeleri bulunan en az bir müzik aleti çalabilen ve gerçekten yorumu iyi olan isimler tercih edilirdi. Bugün Trabzon’daki yayla şenlikleri ve festivallere baktığımızda bu özelliklerin aranmadığını görüyoruz. “Cebimizden fazla para harcamayalım, sahneye çıkanlar biraz gürültü çıkarsın bizim için yeterli” mantığından hareket ediliyor. Ortalıkta iki türkü okuyor diye sanatçıyım dolaşan çok isim var. Sosyal medya hesaplarında sanatından çok soytarılığı ile tanınmış kişileri bu şenlik ve festivallerde sahneye çıkarırsanız, müziğe sanata hizmet etmiş olanlara büyük saygısızlık yapmış olursunuz. Yayla şenlikleri ve festivalleri o yörenin kendi değerlerini, kokusunu, lezzetini, kültürünü yaşamak ve yaşatmak için yapılan organizasyonlardı. Derinliği, kıymeti, gelenekçiliği ve devamlılığı bu yüzden etki bırakmıştır. Bize göre Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün bu tür organizasyonlara öncülük etmesi gerekir. Bu işleri organize edecek kurum, kuruluş ve muhtarlara meselenin, “ses çıkarmak, şamata yapmak” olmadığını, kültürel bir olgu olduğunu hatırlatması gerekir!

Anahtar Deliği 02.08.2022

VARLIĞI DA YOKLUĞU DA GÜNDEMDE!

Trabzon Turizm İl Müdürü Tamer Erdoğan kayıplara karıştı. Trabzon’da göreve başlamasıyla birlikte bir anda gündeme oturan Erdoğan, muhalefetin saldırı oklarına maruz kalmıştı. Göreve başladığı ilk bir haftalık süreçte, gündemin bir numaralı ismi olan Tamer Erdoğan, bir anda kayıplara karıştı. Erdoğan’ın bu durumu muhalefetin de dikkatinden de kaçmadı. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalioğlu, “ Trabzon’da bu kadar turizm ile ilgili olarak gelişmeler yaşanırken, Kültür ve Turizm İl Müdürü ortalıkta gözükmüyor. Arap turistlerin durumu, Türkiye ve dünya gündemine oturmuşken müdür bey yine ortalıkta yok. Öyle görünüyor ki, önceden boş olan Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koltuğu, Tamer Erdoğan geldikten sonra da boş kaldı. İktidarın dokunduğu her yer kangren olduğu içinde açıkçası bu konu da şaşırmadık. Milletimiz sabırlı olsun, bu sorunu da iktidara geldik mi biz çözeceğiz” dedi.

Anahtar Deliği 02.08.2022

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler