Anahtar Deliği 01.07.2020

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 01.07.2020

BEŞİRLİ’DE YİNE DERENİN AĞZI TIKANDI KOKU YAYILDI

Dün sıkça Beşirli sahilinden koku şikayeti aldık.
Hatta dedikki; “Trabzon sahili Ayasofya-Beşirli arası yine kanalizasyon kokuyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi dolgu sahasını yaparken Dere ağızlarını açıyor. Şu bitse artık. Sahil yolu geçtiğinden dolgu sahası yapılmaya başlandığından beri aynı pisliği içimize çekmekten gına geldi.”
Konuyla alakalı Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Bütün derelerden kanalizasyonları ayırma çalışmalarımız bildiğiniz üzere hızla devam ediyor. Söz konusu bölgede bir yerde derenin ağzı tıkanmıştı. Makinalarımız 2 gün önce o bölgeye indirildi. Ancak kesin çözüm o derelere akıtılan kanalizasyon hatlarını kesmekti ve 7 derede bu iş devam ediyor. Zağnos ve Nurettin Doğan da iş tamamlandı.”
Bu konuda ciddi bir uğraş var.
Daha öncede Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Beşirli sahilinde koku istemiyorum. Ciddi bir şekilde çalışıyoruz” demişti.

ERDA AYGÜN ŞİKAYET ETMEDİĞİ YER KALMADI!

Yomra İlçesi Şana mevkiinde neler oluyor biliyorsunuz. Alt yapı çalışmaları ağır aksak ilerliyor. Buranın şöyle medyatik bir özelliği var. Seçimlerden önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından burada alt yapı çalışması başlatıldı. Hatta kış ayında çamur deryası olan bu noktalar nedeniyle dönemin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile dönemin Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu bir birine girdi. Medyada Sağıroğlu, açık açık Gümrükçüoğlu’nu hedef alıp, “O ben kaybedeyim diye alt yapı başlattı olmadık zamanda ve tepkiler bana geldi” diye söylendi durdu.
Şimdi halen bu çalışma sürüyor. 2-3 kişi burada çalışıyor görülüyor. Bu da oradaki sakinlerin tepkisine neden oluyor. Bakalım ne zaman biter. Ne Yomra Belediyesinden tam bir cevap alabiliyoruz ne de Büyükşehir belediyesinden..
Hayırlısı demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.
Bu arada Şana sakinlerinden Erda Aygün gibi bir çok isim her yere çalışmalarla alakalı eleştirilerini sundular. Şikayetler her geçen gün artıyor. 

SİZ SORUN BİZ İLETELİM VE CEVAP ALALIM

Moloz mevkiinde yapımı devam eden Cami ve külliye inşaatı tanıtımı ne zaman yapılacak? Basın toplantısıyla bu ne zaman duyurulacak? İlk ezan ne zaman okunacak? Bu sorulara aylardır ne inşaat yetkililerinden ne de dernek başkanından ne de bu işin öncülüğünü yapan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan net bir cevap alamamıştık. Dün bir telefon aldık. Telefon Dernek Başkanı İrfan Altıner’den geldi. Altıner diyorki; “Haftaya salı günü basın toplantımıza davetlisiniz. Sinevizyon gösterisi eşliğinde toplantıda projenin her detayını sunacağız”
Şunu sorduk “kimler katılacak?”
Cevabı şu oldu; “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız, müftülerimiz ve devlet erkanını davet ettik. Onlar da olacaklar” 
Haftan salı gününe kadar sormak istediğiniz konular varsa yazın bu köşemizin altındaki yorum kısmına notlarımızı alalım merak ettiklerinizi burada soralım.

ONLARA VERİLEN YENİ GÖREVLER NE ANLAMA GELİYOR

AK Parti Trabzon kulisleri dün fena halde hareketlendi.
Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu,  TBMM AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliğine  seçildiler. Salih Cora daha önce vardı. Bahar Ayvazoğlu da yedek listede yerini aldı.
Bu haber kulislerde, “Yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın prensleri” diye yorumladılar. Bu şekilde yorumlayanların yanı sıra vekiller arasında kıyas yapanlar da oldukça fazlaydı. Hatta daha ileriyle gidip “vekil listesinde iki isimi önümüzdeki seçimde yerini korur diğerleri ne olur bilinmez” gibi değerlendirmeler yapılmaya başlandı.
Bazıları için de normal rutin bir görevlendirme olarak üstün körü geçildi. 
Salih Cora bu görevlendirmeyi, “Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri,  grubumuzun oylarıyla yeniden seçildiğimiz TBMM AK Parti
 Grup yönetim kurulu üyeliği dolayısıyla tebriklerini iletenlere şükranlarımı sunuyorum.” İfadeleriyle duyurdu.
Bu arada Bahar Ayvazoğlu, muhalefete fena halde gönderme yapmaya başladı.
İşte o mesajlarından biri daha, “Muhalefet olmak ne konforlu iş.
Milletin sinir uçlarına dokun, sadece konuş ve ahkam kes. Bir de basın açıklaması patlattın mı görev tamam. Dön arkanı ve seyret. Ama hiçbirşey yapma, çözüm üretme, seçenek sunma. Sıfır gayret, sıfır gam. İşte size ucuz kahraman”

KORAY AYDIN TRABZON’U UNUTTU MU?

Dünce meydan Cemil Usta’nın önünde İYİ Partililerle karşılaştık.
Birlikte sabah kahvaltısı yapıyorlardı.
Menüde kuymak vardı. 
Ali Sağır’a delege seçimlerinin nasıl gittiğini sorduk.
“Heyecanlı bir şekilde “dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayları Atakan Aksoy’un KTÜ Rektörlüğüne aday olduğunu hatırlatmak istediğimizde şaşırdık.
Çünkü Ali Sağır’ın pek bir bilgisi yoktu.
Hatta yanındakilere, “Hiç partiden onay aldı mı? Danıştı mı? “ diye bir soru yöneltti.
Neyse aralarındaki konular tabi. Biz asıl şunu merak ettik ötesi çok da mühim değil bizim için.. 
“Koray Aydın Trabzon’da küstü mü?” 
“Neden Trabzon’a gelmiyor?” 
“Uzun zamandır uğramıyor?”
Koray Aydın’a Trabzon’da çok yakın isimlerden olan Ali Sağır, şöyle dedi, “Hayır asla böyle bir şeyler yok. Sadece Koray bey çok yoğun. Teşkilat yapılanması var. Kongreler var. Partimiz önemli bir şekilde teveccüh görüyor. Bu yapılanmalarda titiz davranmak istiyoruz. İYİ Parti önemli mesafeler katediyor” şeklinde cevap verdi.
Bizde kuymağın tadına baktık ve yolumuza devam ettik.
İkramı geri çevirmedik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler