Trabzonspor bu saatten sonra ne kazanabilir?

Trabzonspor bu saatten sonra ne kazanabilir?

Trabzonspor, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Karagümrük'ü mağlup ederek biraz olsun kulüpteki karabulutları dağıttı.

Skor ve 3 puan her ne kadar hedefsiz kalınmış bir sezonda çok fazla şey ifade etmese de, alınan galibiyet Bjelica'nın erken de olsa yavaş yavaş sorgulanmaya başlandığı ortamda can suyu oldu.

Ortada aman aman bir takım oyunu olmasa da, futbolcuların iyi niyetle mücadele ettiği, bireysel olarak kendilerini kanıtlamaya çalıştığı bir maçtı.

Karagümrük'ün, Trabzonspor'a karşı maçın ilk anından itibaren geniş alanda oynaması, Trezeguet'in tam da istediği ortamı yarattı. Trezeguet de maç boyunca bu fırsatları iyi kullanarak karşılaşmanın en etkili isimlerinden biri oldu.

Trabzonspor'da her ne kadar bazı oyuncuların bireysel anlamda başarılı performansları olsa da, Karagümrük'ün ligin en kolay gol yiyen takımı ve çok fazla geniş alan bırakan bir yapısı olduğunu da göz ardı etmemek gerek.

Trabzonspor adına maçtaki en olumlu performanslardan biri de Arif Boşluk'tu. Oyun görüşü ve dengeli bir bek olması potansiyelini ortaya koyuyor. Ancak henüz oyun temposu oturmuş değil ve gelişim açısından alması gereken önemli bir mesafe var. Oynadıkça ve a takım düzeyinde daha çok antrenman yaptıkça çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Arif Boşluk, kötü geçen sezonun kazanımı olabilir. Kalan maçlarda ısrar etmekte fayda var, en azından kaybedilecek bir şey yok.

Trabzonspor'un bu dakikadan sonra yapabileceği en olumlu hareket, eldeki futbolculardan yeni sezona ne taşıyabiliriz diye bakmak.

Şu kısıtlı sürede "oldu" diyecek kadar futbolcu çıkarmak zor ancak en azından potansiyelini ispat edebilecek birkaç genç oyuncuya daha süre verilmesi faydalı olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri