Trabzon beyefendisi Sadri Şener

Bazı insanlar diğerlerine nazaran üstün özelliklerle donatılırlar. Bu tip kişiler diğerleri yanında hep örnek teşkil ederler. Elmas kadar değerli, kömür kadar işe yaratırlar. Oldukları yerde parlayıp durmaz, etrafına ışık saçarlar. Hem halktan birisi gibi

Bazı insanlar diğerlerine nazaran üstün özelliklerle donatılırlar. Bu tip kişiler diğerleri yanında hep örnek teşkil ederler.
Elmas kadar değerli, kömür kadar işe yaratırlar.
Oldukları yerde parlayıp durmaz, etrafına ışık saçarlar.
Hem halktan birisi gibi toplumun içine girerler, hem de burnu büyükler yanında asaletiyle göz doldururlar.
Bazı insanlar vardır. Yaptıklarıyla diğerlerinin hafızasına kazınırlar, oradan hiç çıkmazlar. Toplum ona hep destek olur. Arkasında durur, yanından ayrılmaz.
Bu tip kişiler nadir çıkar karşımıza, ama hiç unutulmazlar.
Bizde hiç unutmadık bizim karşımıza çıkan bu üstün insanı. Devir geldi geçti aklımızdan hiç silinmedi. Sonunda zamanı geldi ve dedi ki artık ben geliyorum, yine aranızdayım, yine yanınızdayım.
Yediden yetmişe Trabzonspor tarihini az da olsa bilen biri unutmayacağı yöneticiler (tabi ki balonlar değil gerçek yöneticiler) arasında ilk sırayı Sayın Sadri Şener"e ayırır.
O, ne Trabzon"un ne de taraftarın unutamayacağı yöneticiler arasındadır.
O, aslında en fanatikten daha fanatik Trabzonspor sevdalısıdır.
Kimi zaman babadır, kimi zaman nazik bir beyefendi, kimi zaman hırçındır dalgalar gibi hakkını alana kadar saldırır Karadeniz gibi sonra bir anda yumuşar, sakinliğini geri kazanır.
Sayın Şener Trabzonspor Başkanlığı"na en çok yakışan insanlardandır.
Öncelikle konuşmayı bilir, iş yapmayı para kazanmayı kazandırmayı bilir, gönül kırmadan istediğini yaptırmayı bilir, hakkını nasıl savunacağını bilir, en önemlisi kulübün nasıl yöneteceğini bilir. Gerektiğinde servetini bağışlar, gerekirse canını vermesini de bilir.
Sayın Şener her şey bir yana futbolun her yönünü bilir. Siyasi yönünü, perde arkasını, saha içini ve tribünü bilir.
Trabzonspor"un onun döneminde milli takıma 10 futbolcu vermesi bunun en güzel örneği değil midir? Seçim sonrası Kadıköy"deki “Fenerbahçe maçı bana Allah"ın bir lütfu” demesi fanatikliğinin kanıtı değil midir?
Trabzonspor"a, mali sorun yaşadığı 1993 yılında bugünkü değeriyle 8 milyon dolar hibe eden, bu sebepten iflasın eşiğine gelen ta kendisi değil midir?
Bugün üç beş kuruş hibe edenler gökleri tutan naralar basarken Sayın Şener"in tek yorum yapmaması beyefendiliğinden ve Trabzonspor sevdasından kaynaklı değil midir?
Arçil ve Şota"yı bu takıma kazandırması onun bu işi en iyi bildiğinin göstergesi değil midir? Bu iki futbolcunun hala Trabzonspor"un başkanı Sadri Şener olmalı demeleri onun işini en iyi yaptığını ve herkesi baba gibi kucakladığının en önemli kanıtı değil midir?
Sayın Sadri Şener Trabzonspor"un 1996 "dan başlayan çöküşünden sonra gelen en önemli kurtarıcıdır. Yöneticilik yetisi üst düzey olduğu için, bu işi en iyi bilen olduğu için kendisi ve yaptığı yönetimi Trabzonspor"un kurtarıcısı olabilir.
Sayın Şener"in Trabzonspor"u irtifa kaybeden uçağa benzetip ben havalandırdıktan sonra çekileceğim demesi onun Trabzon"un kurtarıcısı olduğunun, başkaları gibi rant peşinde olmadığının kanıtı değil midir?
Peki, bu durumdaki bir takıma başkanlık yapmak istemesi, hatta hafızalardaki imajını tehlikeye atması Atatürk kahramanlığı değil midir?
Keşke diğer başkan adayları da onun gibi beyefendi gibi konuşabilseler.
Keşke bu yönetim taliplileri sokak kabadayısı olmasalar.
Keşke yaptıkları açıklamaların Trabzonspor"a zarar verebileceğini düşünebilseler.
Keşke Sadri Bey gibi üç düşünüp bir konuşabilseler.
Yapamazlar ama keşke oturup 10 sene idarecilik nasıl yapılır diye Sayın Şener"i takip etseler. Transfer nasıl yapılır, gündem nasıl lehine çevrilir öğrenebilseler.
Kendi fikrim olmak üzere, Sayın Şener Trabzonspor"u özlediğimiz hale getirebilir. Reklâm aracı olarak değil de hizmet verilecek kurum olarak düşünülen ve tüm Trabzon şehrini temsil eden bir takımı şaha kaldırabilir. Muhakkak kurulu da kendi gibi iş bilirkişiler olacaktır. Beklenen Trabzonspor, asalaklardan kurtulmuş, arındırılmış bir Trabzonspor Sayın Şener önderliğinde bu işi kotarabilir.
Trabzonspor kongresi Şubat ayının ilk haftasında, bakarsınız Şubat ayının sonunda Trabzon"da bahar çiçekleri açar, bakarsınız çiçeklerle beraber Trabzonspor Fırtınası da esmeye başlar.

******** ***************** ****************
Fikret Yavuz"un önerisi

Fikret Yavuz"u tanımayan yoktur.
Trabzon"un renkli simalarından ve başarılı bir iş adamıdır. Trabzonspor"da uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra şimdi Ak Parti Trabzon il yönetiminde dış ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.
Trabzonspor"un 9–10 Şubat tarihlerinde yapılacak kongresinde başkan adayı Sadri Şener ve ekibine destek veren bir ağabeyimiz. Fikret Yavuz, Şener"in listesine öneri gitirdi.
“Yönetiminize neden bir bayan olmuyorsunuz” diye
Önerisine gönülden destek veriyorum.
Trabzon medeniyet irtifakı olan bir şehir.
Bu şehirden ne cevherler çıkmıştır.
Başbakan, bakan, şair, işadamı, ressam, bürokrat bu isimler Türkiye"de birçok işlere imza attılar. Bugünlerde de atmaya devam ediyorlar.
1975–76 yıllarından sonra Trabzonspor Türk futboluna altın harflerle ismini yazdırdı.

Tarihler yazdı.
Dünyanın sayılı takımlarını dize getirdi.
Ama en önemlisi Trabzonspor kurulmadan önce 1933 yıllarında Trabzon futbolu Türkiye"de adından bahsettiriyordu. O yıllarda eski ismi Kavakmeydan olan şuan ki ismi Yavuz selim sahasında idmanocağı ile İstanbulspor arasında oynanan maçı futbola gönül veren Trabzonlu bayanlar saha kenarlarında oturup izliyorlardı.
1933 yılındaki idmanocağı-İstanbulspor maçını seyredenlerin üçte biri bayan taraftarlardan oluşuyordu.
Trabzonlu bayanların futbola tutkunluğu o yıllardan geliyordu.
1933 yılındaki amatör maçta sahanın kenarındaki seyircilerin üçte biri bayanlardan oluşuyorsa 56.cısı yapılacak olan Trabzonspor kongrelerinde bu zaman içerisinde başkan adaylarının listesinde hiç bayan yönetici görmedik.
Bugün, Fenerbahçe, Beşiktaş yönetiminde yer alan bayan yöneticiler neden Trabzonspor yönetimine girmesinler. Trabzonspor başkanlığına adaylığını koyan başkan adaylarının listelerinde futbol sevdalısı olan bayan yöneticilerinde yer alması gerektiğine inanıyorum. Yavuz"un bu olumlu görüşüne benim gibi düşünen birçok Trabzonspor taraftarlarıda destek vereceklerdir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri