Sosyal medyada genç faktörü

Dünya'da her üç kişiden biri sosyal medya kullanıyor Yalnızca 2014'te 175 milyon insanın daha sosyal ağlarda hesap oluşturduğu gerçeği, internetin ve dolayısıyla internet zemininde var olan sosyal medyanın ne kadar geliştiğine ve gelişeceğine dönük önemli göstergeleri bizlere sunmaktadır bizlere.

GENÇ KİTLE FAKTÖRÜ
Gençler orta yaş ve yaşlılara göre daha fazla sosyal medya kullandığı gerçeğini unutmamak gerekiyor. Sosyal medyanın, dileyen herkesin her şeyi rahatlıkla söylediği bir ücra.
Ancak sosyal medya kültürünün gelişim göstermediği ve bireylerde otokontrol yapısının gelişmediği ülkelerde sosyal medya, bireylerin akıllarına ilk geleni hiçbir şekilde mantık ve ahlak süzgecinden geçirmeden ifade ettikleri ve doğrudan bireyleri hedef gösterdiği tehlikeli bir araç konumunda kullanılmaktadır.
Türkiye'de sosyal medyayı çok etkin bir şekilde, yaşamın her anında kullanan büyük genç bir kitle bulunduğuna dikkat çekmek istiyorum. Bireylerin etraflarında olup bitenlerden haberdar olma ve gündemi takip etmek için sosyal medyayı kullandığını görüyoruz.
Gençlerin sosyal medya kullanım sıklıkları, süreleri ve zamanlarının sosyal medya ile yakın bir ilişki içinde olduğunu gösteriyor. Sosyal medyayı daha fazla kullanan gençler daha çok negatif duygu hissetiğini düşünüyorum.

HERKESİN TANIMASI GEREK
Bu yeni iletişim aracını herkesin kullanması tanıması bilmesi gerek. Türkiye'de hala kullanmayan Belediye Başkanları vb halk ile yakın temas kurması gereken önemli kişiler bulunmakta. Vatandaşlar ile iletişie geçmek için bir numaramı yol olan sosyal medyaya daha fazla önem vermeli bürokratların vatandaş ile daha iyi bir etkilişim kurması gerekiyor. Çünkü sosyal medya ve uygulamaları ona nereden ne amaçla bakıyorsanız size o şekilde yanıt vermektedir.

BİLİNÇSİZ KULLANIMDAN UZAK DURUN
Okullarda gençlere sosyal medya hakkında seminerler verilmeli. Olumlu yönde nasıl kullanılabileceği anlatılmalı. Sosyal medya konusunda gençlere çok ciddi anlamda eğitim verilmesi, olası tehlikelerin belirtilmesi gerekmektedir. 

KİŞİLER BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMAYIN
Kişisel bilgilerinizi sosyal medyada paylaşmayın: Nüfus cüzdanınızın ve pasaportunuzun fotoğrafı, doğum tarihiniz, TC kimlik numaranız, eğitim durumunuz, medeni haliniz, anne kızlık soyadınız ve yakın akrabalarınızın bilgilerini sosyal medyada ya da herhangi bir internet sitesinde kesinlikle paylaşmayın.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri