Şampiyonluktan da önemli... Ne mi ?

    En son 1984 yılında şampiyon oldu.    Bu Trabzonspor da az  değil haaa !... Milleti kanser  yaptı !...    Önce Trabzonspor"un yüzünden dediler, sonra hiç günahı olmayan !... Çernobil"in üzerine attılar.     Zamanın bakanı da şaka yapmıştı,geçti siyah-

En son 1984 yılında şampiyon oldu.

    Bu Trabzonspor da az  değil haaa !... Milleti kanser  yaptı !...

    Önce Trabzonspor"un yüzünden dediler, sonra hiç günahı olmayan !... Çernobil"in üzerine attılar.

    Zamanın bakanı da şaka yapmıştı,geçti siyah-beyaz ekran önüne çay içti “ Bak radyasyon,

madrasyon yok” dedi.

    O günden sonra,doğu karadeniz bölgesinden binlerce kişi kanser

oldu ve öbür tarafa direk gitti,maalesef bir daha da geri dönen olmadı.

    Şimdi de mevcut sağlık bakanı, kameralar önünde domuz gribi aşısı vuruldu.

    Sonra seslendi “ Haydi çocuklar aşıya “

    Başbakan,bakanına cevap verdi. “ Ben olmayı düşünmüyorum,almayayım” dedi.

    Sağlık bakanı dübeş atayım derken ,zarlar hep yek geldi.

    Vatandaş, TV deki haberlere bakan,önünde birikmiş kalabalığı eliyle açarak bağırdı “ Bakanlar çekilsin,Başbakan geldi “ !... 

                                                                   *

     2000 Yılında,Trabzonspor Kulübüne, Başkan Mehmet Ali Yılmaz döneminde, Norveç "den bir Viking Rune Lange geldi.Geldi de pahalı geldi.

     Giderken de mahkemeye dosya gönderdi gitti.  Dava yıllar sonra sonuçlandı, yaklaşık 5 trilyon liralık bir tazminat için,yargıtay Trabzonspor"un aleyhine karar verdi.

      Bunun üzerine bu kararın düzeltilmesi  için, tasviyesi istendi ve karşı bir dava açıldı. Dosyayı ele alan Ticaret Mahkemesi,bu kararı Trabzonspor kulübünün leyhine bozdu. Bordo mavili kulüp Rune Lange konusunda asla pabuç bırakmayacak gibi.

     Yine yıllar önce, yayından ve futbol federasyonundan para gelmediği dönemlerde, sıcak nakit para sağlamak için yöneticilerden para toplandı.

      Başkan Mehmet Ali Yılmazın 30 kişilik yönetim kurulundan, aralıklarla 13 kişi değişik sebeplerle istifa etti,17 kişi kaldı. Yedek yöneticilerden hiç kimse asıl yönetime alınmadı. Sadece İsmail Demir yaptığı nakit para yardımıyla,asıl yönetim kurulunda 18. kişi oldu, öyle olunca da bakın neler oldu ?

     Yurt dışında bulunan, İsmail Demir, 1.100.000 mark geri almak kaydıyla, Trabzonspor kulübüne  havale yaptı .

     O yönetim gitti yerlerine başka başka yönetimler geldi-geçti, kimse İsmail Demir"in geri istediği parasının akıbetini sormadı, gelen telefonlara cevap vermedi.çıkmadı.

     Demir"e göre,havale yapılmıştı ve dekont elindeydi. O da haklı olarak,muhatap bulamayınca sinirlendi,ne acıdır ki kulübü Trabzonspor"u mahkemeye verdi.

     Yılların gecikmesiyle,faizleri de eklenerek, 5 trilyon küsür bir tazminat hakkı kazandı.Burada Trabzonspor"un mevcut yönetiminin de haklı tarafları olduğu için,bu karar temyize gönderildi.

     İsmail Demir hakkını alsın,lafımız yok ama fazlası haramdır.Bu kulüp de her şeyden önce 5 milyon civarında taraftarının manevi hakkı var.

                                                                    *

      Trabzonspor kulübünün, dışarıdaki hisselerinin neredeyse  tamamına yakın  olan

5 milyon lot"a sahip,çok uluslu fon olan QVT FUND LP ,elindeki lot"lara 40 trilyon istiyor.

      Trabzonspor kulübünün sırtındaki en büyük kambur.

      Yani bu kambur Notre Dame kilisesinin kambur zangocu Quasimodo"nun  kamburu değil, QVT" nin lot kamburu.

      QVT şirketi Trabzonspor kulübünün kar dağıtımına ilişkin 7 numaralı  genel kurul kararını gerekçe göstererek, bordo mavili kulübün aleyhine ilamsız icra takibi başlattı.

      Kulüp tarafından karşılık olarak, buna itiraz yapıldı.İcra mahkemesi söz konusu icra takibinin iptali için dava açtı.

      Duruşma gününün kulüp tarafından tebliği beklenirken, bu arada pazarlıklar da devam etti ve ediyor.

      Bu borç 20 trilyon civarına pazarlıkla çekilerek,4-5 yıllık süre zarfında QVT şirketine taksitlere ödenmek isteniyor.

      Ayrıca söz konusu fon"un 2 yıllık temettü miktarı olan yaklaşık 10 trilyon da, görüşmelerin detayları devam ettiği için ödenmedi.

      Piyasadaki ekonomik sıkıntılar nedeniyle ,hatta devlet yetkilileri “ kar payınızı dağıtmayın” diye piyasalara açıklama yaptı.

      Trabzonspor da bu sıralarda, mevcut konularla ilgili spor kulüpleri lehine  TMSF Başkanının yaptığı açıklamaları örnek göstererek, iki yıllık temettüleri,şimdilik askıya aldı.

                                                                    * 

     Anlayacağınız baylar ,bayanlar…

     Trabzonspor"un şu anda 100 trilyon civarında borcu var.Rune Lange ve İsmail Demir davalarını kaybetmeleri halinde ( dileriz böyle olmaz ), bu borç 110 trilyonu bulacak.Buna birde indirim için henüz anlaşma yapılmamış QVT FUND LP şirketinin elindeki lot"ların bedeli olan 40 trilyonu da eklersek, Trabzonspor kulübünün borcu 150 trilyonu bulur.

     Şimdi ,zurnanın “zırt” dediği yere gelince ;

     Yapılan bütün yanlışlar ve hatalar geride  kalmıştır ve bu şartlarda rakamların,bu borç miktarına ulaşacağını düşünürsek,Trabzonspor"un sırtındaki en büyük tehlike, bence ve camianın büyük bir bölümü de öyle düşünüyor sanırım. QVT şirketinin elindeki lot"lar dır.

   Trabzonspor bu sıkıntıyı şöyle ya da böyle hallederse, inanın Türkiye süper liginde 25 yıl sonra şampiyonluğu kucaklamış kadar olacaktır.

                                                                   *

    Diyelim ki ; Bu miktarlar ödenemiyor veya ödenemedi. Bu arada da Trabzonspor şampiyon oldu.İnanın şampiyonlar ligine  katılacak veya gidecek parası bile olmaz ve kulüp beyaz bayrak çeker.

    Şimdi hangisini istersiniz ?

    Trabzonspor şampiyon olsun, ardından iflas bayrağı çeksin.Kulübün anahtarını Belediye Başkanlığı makamına mı teslim etsin ?

    Yoksa, Trabzonspor şampiyon olmadan önce borçlarının en önemlisi olan QVT FUND LP yi ödemeye başlasın da, kulüp düzlüğe çıkıp nefes alsın.

    Öyle transferde yabancı futbolcu şu, bu alınsın diye bağırmakla, çağırmakla olmuyor artık yani.

    Sıkıntılar atlatılana kadar,bu kulüp içine,yöresine ve evladına dönmek zorundadır.

    Hadi şimdi düşünün ve kararı  siz verin.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri