Instagram Para Kazanma Yolları

Sosyal medya günümüzde hemen herkesin kullandığı ortamlardan birisidir. Bu ortamlar arasında oldukça büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram günümüzde birçok insanı ağırlayarak oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Milyarlarca kişinin yer aldığı bu ortamlarda para kazanmak mümkün müdür? Sorusu hemen herkesin kafasına takılmıştır. Aslına balkırsa en çok kullanılan sosyal medya ağı olan Instagram üzerinden oldukça güzel parlar kazanmak mümkündür. Ancak her işte olduğu gibi bu işte de oldukça disiplinli bir şekilde çalışmanız gerekir. Bunun yanında işinizi severek yapmanız gerekir. Bu tarz işler maalesef Instagram üzerinde bir kurum aracılığıyla yapılamıyor. Tam anlamıyla kendi emeğinizi sergilediğiniz bu meslek türü size hiç para getirmeye de bilir. Bu sektörde para kazanmanın iki temel yöntemi vardır. Bu iki temel yöntemde reklama ve hizmete bağlıdır. Yani yapacağınız sektörel atılımlar ve yüksek hit sayesinde bu tarz gelir kaynaklarına sahip olabilirsiniz. Bu kazanç tipleri iki adettir. Birincisi Instagram üzerinden henüz vergi ödeneği olmadan ücretsiz reklam imkânlarıyla ürün ve hizmet satma işlemidir. Diğer yöntem ise Instagram üzerinde yüksek takipçi ve beğeni sayfasına sahip olmak şartıyla reklam alıp diğer sayfaların reklamları aracılığıyla para kazanmaktır. Her iki kazanç türünün de kendi içlerinde belirgin hile ve taktikleri vardır. Bu hile ve taktikleri öğrendikten sonra sizler de kolaylıkla Instagram üzerinden para kazanabilirsiniz.

Ürün veya hizmet satarak para kazanmak

Günümüzde ürün veya hizmet satmanın en geride kalmış yolu bir dükkan açmaktır. Bundan daha önce sizlere büyük maddi kaynağı sağlayacak olan satış yöntemi kesinlikle internettir. İnternet içerisinde ise kalıcı ve hızlı satış yapmanın en iyi yöntemi Instagram üzerinde kurumsal olarak açacağınız sayfanızda ürün ve hizmet paylaşımı yapmanızdır. Bu işte altın kurallar oldukça basit ve yapılabilir seviyede. İlk olarak kendi emeğinizle insanlara güvenilir bir profil sunabilecek kadar takipçi ve beğeni elde edin dikkat etmeniz gereken tek şey elde ettiğiniz sayıların organik takipçilere ait olması. Aksi takdirde istediğinizi yakalama şansını kaybedebilirsiniz. Yine ürünlerinizi tanıttığınız bir site olması takipçilerinizin sizi tercih etmelerinde oldukça büyük rol oynayacaktır. Günlük olarak gerçekleştireceğiniz ürün paylaşımları ve kampanya içerikli paylaşımlar zaman içerisinde size gereken takipçiyi, beğeniyi ve elbette popülerliği getirecektir. Güzel ve güvenilir bir işaret çakan açıklama ve gerçek iletişim bilgileriyle bu işi kolaylıkla halledebilirsiniz. Tabi sattığınız ürünün veya hizmetin müşterileriniz tarafından beğenilmesi gerekmekte aksi takdirde yükseliş hızınızın yaklaşık on katı hızla aşağı düşersiniz.

Reklam alarak para kazanmak

Instagram kendi yağında kavrulmak deyimini tam anlamıyla gerçek hayata uygulayan bir mecra. Öyle ki Instagram üzerinde sayfalar reklam vermek istediklerinde takipçi sayılarını yeterli gördükleri diğer sayfalara para karşılığında vererek yükselmeyi denemek istiyorlar. Temelde mantıklı olsa da ileride bu sektörün tıkanacağı bir muhakkaktır. Bu nedenle bu iş için hem organik takipçi hilesi satın alın veya birkaç sene uğraşarak sadece reklam için kurduğunuzu belli ettiğiniz sayfanızda devamlı olarak reklam alacağınıza dair paylaşımlarda bulunun. Diğer yönteme göre biraz daha zahmetsiz ancak gelir konusunda biraz daha cimri olan bu yöntem sizlere bir gelir kaynağı olabilir. Bu yöntem için e hiç şüphesiz sağlam bir takipçi sayısına ayrıca beğenme ve yoruma da ihtiyacını var. Bunları organik olarak temin ettikten sonra istediğiniz sosyal medya hesabının reklam teklifini kabul edebilir bu sayede para kazanabilirsiniz. Bu iki yöntemin birini seçip hemen işe başlayın.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri