Türkiye'nin karnesi çok düşük

Mazlumder Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye'de insan haklarının henüz istenilen seviyeye gelmediğini belirterek Türkiye'nin karnesinin iyi olmadığını söyledi.İnsan Hakları Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Çınar, insan haklarının ins

Mazlumder Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye'de insan haklarının henüz istenilen seviyeye gelmediğini belirterek Türkiye'nin karnesinin iyi olmadığını söyledi.

İnsan Hakları Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Çınar, insan haklarının insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirmek, insanın insan olmak hassasiyeti ile sahip olması gereken hakların tümünü ifade ettiğini kaydetti.

İnsan Haklarının en geniş manada ilk kez Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi ile gündeme geldiğini dile getiren Çınar, aradan geçen uzun zaman dilimine rağmen günümüzde insanların dünyanın çeşitli yerlerinde çeşitli baskı ve eziyetlere uğradığını söyledi.

Türkiye'nin de insan hakları konusunda istenilen seviyeye yükselemediğini ileri süren Çınar, “Türkiye'nin insan hakları karnesi pek iyi değildir. Saçı, sakalı, kılık-kıyafeti nedeniyle dışlamalar, aşağılamalar, eğitim ve öğrenim hakkı engellemeleri, basın ve yayın kısıtlamaları, münferitte olsa işkence ve eziyetler, hukuk dışı uygulamalar, aydınlatılamayan faili meçhuller devam etmektedir” dedi.

Çınar, Mazlumder Trabzon Şubesi olarak Türkiye ve dünyada yaşanan bütün insan hak ihlallerinin bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri