Köylüler arasında su kavgası!

Pasinler'e bağlı Alvar ve Bulkasım köyü sakinleri sabah saatlerinde su meselesi yüzünden tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine köylüler birbirlerine taş, sopa ve silahlarla saldırdı. Olayın haber verilmesi üzere bölgeye gelen Pasinler Jandarma Komutanlığ

Pasinler'e bağlı Alvar ve Bulkasım köyü sakinleri sabah saatlerinde su meselesi yüzünden tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine köylüler birbirlerine taş, sopa ve silahlarla saldırdı. Olayın haber verilmesi üzere bölgeye gelen Pasinler Jandarma Komutanlığı ekipleri vatandaşların kavgasını sona erdirmek için müdahalede bulundu. Bu sırada kavgayı ayırmaya gelen Pasinler Jandarma Komutanlığı'ndan er İhsanullah Yıldız ayağından silahla yaralandı.

Toplam 8 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı kavgada göğsüne kürek darbesi alan Ali Rıza Galip ile silahla vurulan Süleyman Tekin ağır yaralandı.

Yaralı asker Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralılar da ilçe devlet hastanesi ve Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Köye kavga sonrasında Pasinler ve Köprüköy ilçelerinden çok sayıda jandarma timi sevk edildi. Vali Vekili ve Pasinler Kaymakamı Mehmet Gök, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Soysal ile Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu olay sonrasında köye geldi.

Vali Vekili Gök, tarafları sakinleştirdi. Gök, iki köy arasında yaşanan su sorunun yakın geçmişte çözüme kavuşturulduğunu ifade ederek, "İki köy arasında yaşanan su sorunu yargıda çözüme kavuşturulmak üzere. Yargı mevcut sorunun çözümüne kadar ara bir kararla her iki köye yetecek kadar su paylaşımı konusunda karar almıştı. Burada herkese yetecek kadar su var. Çoğunuz akrabasınız, kimsenin aranızı bozmasına izin vermeyin." dedi.

Alay Komutanı Albay Soysal ve Belediye Başkanı Sertoğlu da taraflara aklı selimle davranmaları ve olayı büyütmemeleri çağrısında bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri