Kaşık tutan elden para tutan ele

Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi tarafından hazırlanan ve Trabzon Belediyesi, Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Pratik Kız Sanat Okulu ve Kız Meslek Lisesi, Trabzon Lokantacılar Odası ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ortak olduğu proje, dü

Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi tarafından hazırlanan ve Trabzon Belediyesi, Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Pratik Kız Sanat Okulu ve Kız Meslek Lisesi, Trabzon Lokantacılar Odası ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ortak olduğu proje, düzenlenen toplantıyla uygulamaya girdi.

Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, kadınların toplumun yükünü çeken kesim olduğunu belirterek, “Kadınlarımızın hakları hiçbir zaman ödenemez. Emek veren, zahmet çeken hanımları kutluyorum. Bu proje sayesinde hanımlarımız üretici olma aşamasına geleceklerdir. Ürettiklerini değerlendirerek, aile bütçesine katkı sağlayacaklardır” dedi.

Çağlayan, projeyi hazırlayanları kutlayarak, üreten elin, tüketen elden daha hayırlı olduğunu ifade etti.

Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Hatice Saraç, projenin, kadınların sadece yemek, içmek ve bunları hazırlamak için yaşamamaları, para kazanmayı da öğrenmeleri amacıyla hazırlandığını belirtti.

Proje Koordinatörü Tülay Adanur ise davetlilere ve kursiyerlere proje ile ilgili bilgiler verdi.

Adanur, projenin yaklaşık 6 ay süreceğini, bu sürede Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Pratik Kız Sanat Okulu ve Kız Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından kursiyerlere yöresel yemek yapımının öğretileceğini, projenin temel hedefinin kursiyerlerin yarısının işe yerleştirilmesinin, yüzde 2'sine ise mikrokredi ile iş yeri açmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından projenin başlaması dolayısıyla Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Pratik Kız Sanat Okulu ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Nurgül Karagöz, Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Hatice Saraç ve kursiyerler adına Sevim Ayal, birlikte pasta kesti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri