Hamzaoğlu önemli mesajlar verdi

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, yaşlıların geçmişten günümüze uzanan ve geleceği aydınlatacak olan ışık kaynakları olduğunu belirtti.Hamzaoğlu, ''1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hayatın her insan için fark

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, yaşlıların geçmişten günümüze uzanan ve geleceği aydınlatacak olan ışık kaynakları olduğunu belirtti.

Hamzaoğlu, ''1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri olduğunu ifade etti.

Yaşlılığın da bu önemli dönemlerden biri olması nedeniyle 1990 yılında Birleşmiş Milletler'in 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü ilan ettiğini kaydeden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

''Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus oranı her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde Devlet İstatistik Enstitüsü'nün nüfus sayımı sonuçlarına göre 65 yaş üstü nüfus 1985'de yüzde 4,2 iken, 2000 yılında bu oran yüzde 5,6'dır. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2008 yılı verilerine göre ise 65 yaş nüfusun oranı yüzde 7,1'dir. 2020 yılında yaşlı nüfusun Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 7,7'sini oluşturacağı öngörülmektedir.

 Sağlık Bakanlığı'nın bu verileri dikkate alarak yaşlı nüfusa yönelik hizmet şartlarında iyileştirmeler yaptığı, yaşlı insanların verilen hizmetlere daha kolay ulaşmaları ve bakımlarıyla ilgili pozitif ayrıcalıklar oluşturduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

''Daha çok yaşlıları etkileyen kronik hastalıklara yönelik tarama programlarına ve bilgilendirme toplantılarına önem vererek hastalıkların erken teşhis edilmesini sağlamaktadır. Yaşlılarımız geçmişten günümüze uzanan ve geleceğimizi aydınlatacak olan ışık kaynaklarımızdır.

Şunu da unutmayalım ki her fert bir gün yaşlanacaktır. Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda yaşlı sağlığının korunması için gerekli çalışmaları yürütmekle de görevlidir. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesi ile herkese sağlık ve huzur içinde yaşlanma dileriz.''

     

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri