Ünal Karaman: "Herkes haklı ama..."

Ünal Karaman Basın toplantısı düzenledi.

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde bugün yapılacak antrenman öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Ünal Karaman şunları söyledi;

"Şartlar ne olursa olsun bizler işini profesyonel şekilde yapan insanlarız. Sehayatte yorulacaksa ona göre gelecek. Ona göre hareket edecek. Milli ara evet malesef bize yaramıyor. Milli takıma futbolcu gönderen takımlarda bu sıkıntılar olabiliyor. Burada biraz daha özveriye ihtiyacımız var.

Bizim söylemlerimizin gerçeklerle örtüşmesi lazım. Trabzonspor’un sezon başındaki durumunu siz biliyorsunuz. Zor bir kadro ile başladık. Hala kafa yapısı normale döndürülmeye çalışılan futbolcularla çalışıyoruz. Gerçekçi olmamız lazım. Her maçımıza galibiyet için çalışıyoruz.

Benim bir tane oyuncumla sorunum yok Onazi ile de sorun olmadı. Son derece sevdiğim onun da beni sevdiğini bildiğim oyuncu. Her oyuncu oyundan çıkardım diye benle tartışacaksa olmaz. Bir oyuncumla sezon başından beri tartışmam olmadı Olcay’da dahil.

Biz kontenjan oyuncularımız da yerli oyuncularımız da dahil bizim işimiz onların performanslarını üst seviyeye çekmek. Ben onlara kızsamda bağırsamda isterimki ben onları pamuğa sarayım. Kısmi şeyler olabailir ama bunlar onların futbol yaşamlarını üst seviyeye çıkarmak için olacaktır. Beklenti içlerisinde olduğumuz oyuncular var inanıyorum ki onlarda bunu yakın zamanda bize hissettireceklerdir.

Sadece pozisyon olarak değil takımın geneli ile alakalı, bazı futbolcuları ayrı tutuyorum ama genelde takım performansından memnun değilim. Orta saha karşılamada yavaş kadık. Bir iki pozisyonda gol yiyebilirdik. Pozisyon üretememek, orta sahada ağır kalmak. Ben bu maçı motivasyon kaybı olarak değerlendirmek istiyorum. Çünkü bu bizim oyun tarzımız değil.

Oyuncu üzerinden yapılan eleştitrilere saygı duyarım. Benim bütün oyuncularımın forma giyme hakkı var. Bu herkes olabilir. Ama ben devrede iki oyuncu değiştirmişsem ve bazı oyuncularımı ağrıları varsa değiştirirken beklersiniz. Çünkü son dakikaların 10 kişi oynanmasını göze alamam. İnsanların benim oyuncu değiştirme hakkıma saygı duymaları lazım. Diğer oyuncularında takıma katkı sağlama hakkı vardır. Elimde olsa 3 oyuncu daha değiştirirdim. Son oyuncuyu, eksik kalmama tercihini bana bırakmaları konusunda saygı bekliyorum.

Biz Trabzonspor kadrosunu geneli ile beraber böyle elimizde bulduk. Bu konuda sizlerle saatlerce tartışabilirim. Kadro yılların sentezinden gelerek oluşmalı. Takım bütündür. Başkanı, futbolcusu Teknik Direktörü. Bu şehir Trabzon’sa daha çok düşünmek lazım. Ben olmasam da bazı futbolcular olmasa da bu böyle olmalıdır. Ciddi bir planlama içerisinde olan Trabzonspor gerçekle örtüşür. Bu takım saha içinde nasıl etkili olur. Bizim üzerinde durmamız gereken bu. Herkes herkesi yenebilir. Kim işi sahiplenirse sahadan galip çıkar. Bizim rakiplerden korkumuz yok endişemiz kendimiz. 30 yaş üstü tecrübeye ulaşmış bir kadroya agresif oyunu benimsetmek zorlanabilirsiniz. Bizim de bazı handikaplarımızın olduğunu kabullenmek lazım.

Belli oyun formatı olan oyunculara tedbirinizi aldığınız takdirde bu Amerika’yı keşif değildir. Kazanç ve kayıp noktasında belli verileri dikkate alarak kullanıyoruz. Ast olan sizin basit gördüğünüz şeyler. Örnek Trabzonspor taç atışından pozisyon yememeli. 3-5 aylık bir araya geldiğim oyuncularla beraber yılların verdiği oyun karakterini değiştirmem hemen olmaz. İlk başlarda ve sonlardaki maçları da dahil ettiğinizde istatistiklerde en iyi takımlarındanız. En çok dikine pas yapan takımız. Ben geldiğim noktayıda gideceğim noktayı da unutmam. Ben Galatasaray maçından sonra telefonumu kapattım. gelen tebrik mesajlarından dolayı .O günden beri de kapalı. Kibire düşmemeyim diye. Biz gerçekleri biliyoruz. Ama sizlerde gerçeklerle yüzleşin ve insanlara bu açıdan mesaj verin. Erzuurm maçında kötü oynadık. Sonuna kadar hak veriyorum. Sabahlara kadar kadro kuruyorum. Oyuncu üzerinden yapılan eleştirilere saygı duyarım ve bizim de harcadığımız emeğe saygı gösterilmesi lazım. İnsanlar bizi eleştirsin ama bizim açımzıdan da baksın. Hocam ayağımı kaldıramıyorum diyen oyuncuya ben ne yapayım. O kadar detayla uğraşıyoruz ki. Benimde beklentilerim ve kırılganlıklarım oluyor insan olarak. Abi olarak beklentilerim oluyor. İnsan olarak beklentilerim var. Sizlere ihtiyacım var. Şurda hepinize 11 yapın desem belki hepiniz farklı farklı 11 yaparsınız. Sizde haklısınız ama bende haklıyım da.

Psikolojik olarak ne hissettiklerini bilmiyorum ama biz taraftara 3 puan veremedğimiz için üzüntülüyüz. Gönül istiyor ki bu kadar emeğin karşılığı iyi olsun. Bizim çalıştığımız kadar diğer takımlarda çalışıyor. Diğer teknik adam diyor ki biz arada iyi çalıştık, oyuncuları bir araya getirdik biz yapamadık. Gücümüz yetene kadar devam edeceğiz."

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri