Trabzonsporlu atlet Türkiye rekoru kırdı

Trabzonspor atletizm takımının başarılı sporcusu Murat Kaya Türkiye rekoru kırdı.

Trabzonspor Kulübü Atletizm takımının başarılı oyuncusu Murat Kaya Türkiye rekoru kırdı. 

Atletizmde dünya şampiyonluğu unvanı verilen en uzun mesafeli branş olan 100 kilometre koşusunda Trabzonsporlu atlet Murat Kaya, kendi rekorunu kırdı. 

Milli maratoncu Kaya, İspanya’nın Los Alcazares kentinde düzenlenen 100 kilometre IAU Dünya Ultramaraton Şampiyonası’nda yarıştı. 

10 kilometrelik parkurun 10 kez geçildiği zorlu yarışı 7 saat 7 dakika 25 saniye ile noktalayan başarılı sporcu elde ettiği bu skorla kendisine ait Türkiye rekorunu da kırmış oldu. 

Kaya, eski rekoru olan 7:15:47'lik dereceyi geçen yıl Hollanda’nın Winschoten kentindeki yarışmada elde etmişti. Trabzonsporlu atlet bu yarışta kendi rekorunu 8 dakika 22 saniye geliştirdi. 

Murat Kaya, 69 atletin bitirebildiği yarışta 30. sırada tamamlarken, 100 kilometre dünya şampiyonluğu Japon Hideaki Yamauchi’nin oldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri