Trabzonspor, savunma hattında son haftalarda istediği istikrarı yakalayamadı. Bordo-mavililer, Süper Lig’de oynadığı son dokuz karşılaşmada da kalesinde gol gördü. Bu süreçte toplam 16 gol yiyen Bordo-Mavililer, daha uzun bir gole kapama hasretini en son Şubat-Eylül 2020 döneminde yaşamıştı. Ancak sezona etkili bir performansla başlayan Trabzonspor’un Manchester United’den kadrosuna kiralık olarak kattığı dünyaca ünlü file bekçisi Onana’nın performansı bir anda yaz ile kış kadar farklılık göstermesi dikkat çekti.
Özellikle de Trabzonspor formasıyla ilk 10 maçlık süreç içerisinde 10 maçta 11 gol yiyen ve %74 kurtarış yüzdesiyle kalesini de 3 kez gole kapatan Kamerunlu kaleci ardından çıktığı 7 maçta ise kalesinde 15 gol gördü. Özellikle de kurtarış yüzdesinde de ciddi düşüş yaşayan Onana bu süreçte ise kalesini gole kapattığı bir maç olmadı. Bordo-Mavili taraftarlar bunun en önemli göstergesinin Başkan Ertuğrul Doğan’ın Onana ile ilgili ‘bonservisini almayacağız’ açıklamasından sonra oyuncunun performansının düştüğü ile ilgili yorumlar yaptı.
Dikkatlerden kaçmayan bir diğer konu ise özellikle de son idmanlarda Onana’nın kulüp medya merkezi tarafından servis edilen fotoğraflarda da yer almaması da dikkat çekti.