Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu transferin perde arkasını açıkladı

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu'ndan Haber61'e özel açıklamalar geldi.

Trabzonspor gece 2 bomba patlatarak transfer sessizliğini bozdu. Bordo mavililer Yunus Mallı ve Bakasetas'ı kadrosuna kattı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Bakasetas ile birlikte sabaha karşı Trabzon'a geldi.

Ağaoğlu, özel uçakla Trabzon'dan ayrılmadan önce Haber61'e özel canlı yayında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Yunan futbolcu Bakasetas transferiyle ilgili konuşan Ağaoğlu "Alanya’da oynadığımız maçta yaşadığımız bir gerginlik vardı. Şahıslar arasındaki gerginlik hiçbir şekilde camialara yansımamalı. Bizler gelip geçiciyiz. Yarın başka başkanlar yöneticiler gelecek. Şimdi Hasan başkan o arada yarın belki başkası olacak. Yaşanan gerginliklerin camialara mal edilmemesi gerekir. Bu transferin gerçekleşmesinde gösterdikleri tavırdan dolayı Alanya yönetimine başkan Çavuşoğlu’na aynı zamanda şuan itibariyle oyuncumuz olan Bakasetas’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

15-16 İSİM GÜNDEMDEYDİ

Ağaoğlu transfer dönemi boyunca 15-16 ismin gündemlerinde olduğunu belirterek " İhsan hocamızın izlediği oyuncular vardı, Abdullah hocanın istediği oyuncular vardı, toplamda 15-16 oyuncu arasından 3’ü nü gerçekleştirdik. En iyi 3'ünü gerçekleştirdik. Talip olduğumuz oyuncuların hepsinin sözleşmeleri devam ediyor. Devre arası transferlerin çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bizi çok zorlayan oyuncu ve kulüpler oldu. Özellikle Güney Amerika’daki kulüplerle çok sıkıntılar yaşadık. Oyuncular da olmadı. Hemen her futbolcu buraya gelmek istiyor. Biz hep yedekli ilerledik. Bir tarafla görüşürken diğerinin bitmesini beklemedik. Hem finansman hem de performans olarak iyiydi. Hocamızın istekleri ve izleyenlerin raporları sonrasında biz finansal olarak sonucu yaptık" ifadelerini kullandı.

DANNY ROSE VE DİĞER İSİMLER

Tottenham'dan Danny Rose isminin basında çıkmasıyla ilgili soruya yanıt veren Ağaoğlu "Bu saatten sonra transfer çok zor. Bugün İngiltere’den oyuncu alsanız zaten koronavirüsten dolayı karantina derken size 6-7 güne mal olacak. Hoca da açık net olarak "yapabildiğimiz transferleri yapalım, sıkıntı yaşarsak finansman çizgilerinin dışında bir şey olursa bu şekilde sezon sonunu getiririm" dedi. Taraftarın beklentisi bitmez. Sosyal medyanın oluşmasıyla da taraftar beklentileri arttı. Beklentiler kulübün finans yapısıyla örtüşmek zorunda." dedi.

ENZO PEREZ KONUSU

Uzun süre Trabzonspor'un gündeminde kalan River Plate'li Enzo Perez ile ilgili soruyu cevaplayan Ağaoğlu "Enzo Perez’de menajerlerin ve kulüplerin fiyat artırması durumu oldu. Önceden sirküle olduğu zaman işler arap saçına dönüyor. Hem transfer zora giriyor, hem de finansal olarak farklı bir tablo çıkıyor karşımıza. Sosyal medyadan sonra bu durumlar oluşuyor" ifadelerini kullandı.

BAKASETAS'TA KARAR AVCI'NIN

Yenit ransfer Bakasetas'ın Beşiktaş maçında oynayabileceğini açıklayan Ağaoğlu " Bakasetas’ın lisansı çıkarılması için 36 saatlik bir çalışma oldu. Oyuncunun lisansını çıkardık. Biz getirdik hocaya teslim ettik. Bundan sonrası hocanın işi, kamp kadrosuna alır mı almaz mı onun bileceği bir iş." dedi.

YUNUS MALLI'DAN BÜYÜK FEDAKARLIK

Yunus Mallı transferinin perde arkasını anlatan Ağaoğlu "Yunus Mallı'ya hocanın büyük baskısı oldu. 2.5 Milyon Euro net para kazanıyordu Almanya’da. Kontratını sonlandırıp yarın KAP açıklamasında göreceğiniz rakama imza attı. Çok büyük özveride bulundu, kendisine teşekkür ediyorum. Bu çok net ortaya koydu ki Yunus futbol oynamak istiyor. Çok büyük fedakarlık yaptı." şeklinde konuştu.

DJANİNY'E TEKLİF GELDİ

Takımdaki bazı futbolculara teklif geldiğini doğrulayan Ağaoğlu "Nasıl ki biz bazı futbolcuları yokladıysak bizim futbolculara da teklifler oldu. 3 gün önce Djaniny’e teklif geldi. O niyette olsaydık, zaman bolluğumuz olsaydı ben o 7 Milyon Euro teklifi 12 Milyon Euro’lara çıkarırdım. Önümüzde çok zorlu bir süreç var o nedenle her oyuncuya ihtiyaç var. Aşırı yüklemeler var, her bünye bunu kaldıramaz. Takımın arkasından o maçtan o maça giderken ben yoruluyorum. Bir de onları düşünün 90 dakika hatta uzatmalarla 100 dakika oynuyorlar. Zaten göndereceğimiz futbolcularla yollarımızı ayırdık. Plaza’yla feshettik, Diabate Göztepe’ye gitti, Bilal’le feshettik, Pereira ile feshettik, genç futbolculardan kiralık gönderdik. Tablo şuan itibariyle bundan ibaret." dedi.

EFECAN, VİSCA...

Basında çıkan bir çok ismin dedikodudan ibaret olduğunu aktaran Ağaoğlu "Bir bakıyorsunuz Visca geliyor bir bakıyorsunuz Efecan geliyor. Bunlar kulüplerinin sözleşmeli futbolcuları. Berat’a ilgimiz 1 yıldır devam ediyordu mesela. Biz Başkan’dan müsaade ederek görüşme yapmak istedim. Bir iki futbolcuyla daha bu şekilde oldu. Bu işin şekli şemali bu. Önce kulüple temasa geçip bir noktaya geldik izin istedik ve futbolcuyla görüştük. Yunus’ta farklı oldu, sözleşmesi devam ediyordu sorumluluğu üstlendi ben sonlandıracağım dedi ve sonlandırdı. Efecan için şuan için böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.

FAİZ YEMEMEK İÇİN PARAYI GÖNDERDİLER

CAS kararı sonrası UEFA'nın Trabzonspor'a 4 Milyon Euro ödeyecek olmasıyla ilgili konuşan Başkan Ahmet Ağaoğlu "Savunmamız basitti. CAS’taki görüşmede “Bir suça aynı ihlale konu olan duruma siz 2 defa cezalandırıyorsunuz. Zaten gelirimin yüzde 50’sine el koydunuz. Bunun ikinci kez gündeme gelmesi hukuka aykırı” dedik. Bu kararı iptal edemedikleri için, her türlü İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar yolu var. Faiz yememek için önden parayı gönderme kararı aldılar." şeklinde konuştu.

6 AYDA İKİ KUPA ALDIK

Son olarak Beşiktaş maçına dair yorumlarda bulunan Ağaoğu sözlerini şu şekilde sonlandırdı;

Her maçı aynı ciddiyette oynuyoruz. Kazanma alışkanlığımızı sürdürmek istiyoruz. İyi bir skorla ayrılacağımızdan hiçbir şüphem yok. Biraz tez canlı sabır kelimesinin fazla bir şey ifade etmediği topraklarda doğduk. Ben geldiğimde 3-4 sene müsaade edin demiştim. Daha 2. Sene şampiyonluk yarışının içinde olduğumuzdan bir duygusallık oldu. İniş çıkış yaşadılar doğaldır. Bundan sonra bir çöküş bekleyenler oldu, onlara en güzel cevabı Erce verdi. Bizim kaybetmemizi isteyenlere üzücü bir haberimiz var onları üzmeye devam edeceğiz. Bu uzun bir süreç kolay değil. 10 senedir kulüp müzesine bırakın kupa girmesini, müzedeki kupalara haciz geldiğini insanlar unutmasın. 6 ay içinde müzesine iki kupa giren bir Trabzonspor var. Bunun mutluluğunu yaşasınlar arkası da gelecek. Bu benimle olur başkasıyla olur ama bu plan ve program devam ettiği sürece hiçbir sıkıntı olmaz.

Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (48)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri