Şota’dan derbi yorumu

Trabzonspor ligin ilk haftasında Bursaspor karşısında alınan 1-0 galibiyeti deplasmanda oynanacak Beşiktaş dersi ile taçlandırmak istiyor. Sezona 3 puan ile başlayan Bordo-Mavililerde tek hedef deplasmanda oynanacak Beşiktaş derbisini kazanmak. Derbi önce

Trabzonspor ligin ilk haftasında Bursaspor karşısında alınan 1-0 galibiyeti deplasmanda oynanacak Beşiktaş dersi ile taçlandırmak istiyor.

Sezona 3 puan ile başlayan Bordo-Mavililerde tek hedef deplasmanda oynanacak Beşiktaş derbisini kazanmak. Derbi öncesi Haber61.Net’e  açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze  derbi öncesi ümitli konuştu.

Teknik Direktör Şota açıklamasında, "Beşiktaş maçı hazırlıklarına sabah yaptığımız idmanla başladık. Akşam bir idman daha gerçekleştireceğiz ve en iyi şekilde hafta sonu oynanacak müsabakaya takımımızı hazırlayacağız" dedi.

Ölüm tehditleri aldığı ile çıkan haberlere de açıklık getiren Şota, "ben bu konuda kimseye bir şey demedim ki birisi tarafından çıkarılan bir haber bu" ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Şota, "çalışmalar sürüyor transferin son gününe kadar çalışmalarımız sürecek" şeklinde konuştu.

Rakip Beşiktaş hakkındaki görüşlerini aktaran Şota, "rakip çetin ve iyi bir rakip. Bizde iyiyiz, iyi bir derbi maçı olacak" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e karşı mücadele edecek olmanın gururunu yaşadığını dile getiren Şota, "Şenol hocaya karşı saygım çok yüksek hem insan olarak, hem abi olarak, hoca olarak kendisine her zaman başarılarını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bursaspor maçının devre arasında yaşanan Özer Medjani tartışmasına da değinen Şota  Arveladze, "konu tatlıya bağlandı. Bağlanmasa herkesin buradan gitmesi lazım. İki futbolcu arasında bir tartışma yaşandı böyle bir hadise daha da yaşanmamalı. O yüzden bunun hesabını sormuyorum" dedi.

Taraftara her zaman çağrılarının olduğunu belirten Şota, "taraftarsız bu iş olmaz bu çok açık belli. Yeni sloganlar bulamam taraftarlarımız her zaman yanımızda olsun istiyoruz. Bursaspor karşısında Hüseyin Avni Aker’e gelen taraftarları çok iyi bulduğunu belirten Şota, "son iki maçta Avrupa maçında Bursaspor maçında beklenenden fazla seyirci oldu. Beni üzen taraf iki maçta gurbetçi taraftarlarımızın sayısı oldukça fazla idi. Okul zamanı başlayınca gurbetçilerin gitmesini istemiyorum ama ben inanıyorum ki bu doluluk gurbetçilerden kaynaklanan doluluk değil takıma güvendikleri için yaşanan doluluk" şeklinde konuştu.

Süper Lig’in ilk hafta değerlendirmesini de yapan Şota Arveladze, "bence lig konusunda insanların acele etmemesi lazım. Lig de çok fazla yeni oyuncu topluluğu var. Bu oyuncuların ligi tanıması gerekiyor. Havalar çok sıcak birkaç tempolu birkaç temposuz maçlar oldu. Ligde ki genel durumu 10 hafta sonunda göreceğiz" dedi.

Son olarak Süper Lig’in ilk haftasının son karşılaşamasın da Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta Rizespor Teknik Direktör Hikmet Karaman ve Kweuke arasında ki tartışmayı yorumlayan Şota, "yaşanan o olayın yorumunu Hikmet hocaya bırakacağım. Kesinlikle çok tecrübeli olan, sistemi çok iyi bilen, ne zaman ne yapılması ve söylenmesi gerektiğini bilen bir hoca kendisi. Rizespor’u ilgilendiren bir konu etik kurallar var ise benim bahsettiğim kırmızı çizgiler varsa bu herkes için geçerlidir. Ama yaşananlar hoş bir görüntü olarak görülmemiştir. Bu lige bu ülkeye yakışan bir görüntü değildi" ifadelerini kullandı.

Haber : Tuncay Lakot

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri