Onur ve Burak kararının gerekçeleri belli oldu

Trabzonspor basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas Onur ve Burak'la ilgili alınan kararın gerekçesini açıkladı.

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak’a süresiz kadro dışı kalma cezasının gerekçesini açıkladı.

Kafkas telefonla bağlandığı Çay Tv canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunarak "Paylaştığımız gibi Onur recep Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın süresiz kadro dışı bırakılmasına, bunun yanında Onur’un kaptanlığının alınmasına ve Malatyaspor karşısında aldığımız ağır yenilgi neticesinde de profesyonel kadroya herkesin prim oranlarında 100 Bin TL para cezası verilmesine” karar verdiklerini söyledi.
Burak Yılmaz’a verilen ceza ile ilgili konuşan Kafkas, “Burak Yılmaz’la ilgili daha önce süre gelen konuşmaları biliyorsunuz ve şimdi de gerek kamuoyuna olan açıklamalarından dolayı süresiz kadro dışı verildi. Zaten hocamızda kadroya almıyordu. Biz bu kararla bir bütün karar verdik” dedi.

KAPTANLIK SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ

Kafkas, Kaptan Onur’un kaptanlık sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, “Onur takım kaptanı olduğu için, kaptanlık sorumluluklarını yerine getirmediği doğrultusunda bir karar verdik. Bunun detaylarını söylemem doğru olmaz. Kaptan adı üstünde takımı toparlayan, enerjisini veren, yüzü gülen, takımı bir aile ortamına sokan, aidiyet duygusunu artıran demektir. Gerek yaşanan süreçlerden, gerek formsuzluktan olabilir, sebebi her neyse, bu sadece bu maçtan kaynaklanmıyor. Bu son noktaydı. Malatyaspor karşısındaki yenilgiyi kimsenin normal bir yenilgi olarak değerlendirmemesi gerekiyor. Anormal bir durum. Başkan ve arkadaşlar katıldı. Oy birliği ile bu kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Kafkas açıklamalarını şöyle dürdürdü;

HALA KENDİSİNİ HAKLI GÖRÜYOR

Burak Yılmaz’a geçtiğimiz hafta verilen para cezası sonrasında kendisi ile mejaneri aracılığı ile yapılan görüşmede bazı şeyler söylemiştik. Bunlardan biri de özür dilemesi. Bunları yapmadığı ve halen yaptığının haklı olduğunu düşündüğü için süresiz kadro dışı kalmasını uygun gördük. 

TARAFTARLA DİYALOĞA GİRMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ

Onur’un kadro dışı kalmasında taraftarla yaşadığı tartışmada etkili oldu. Trabzonspor taraftarı her şartta takımın arkasında. Dolayısıyla hiçbir oyuncumuzun taraftarla böyle bir diyaloğa girmesini doğru bulmuyoruz. Hepsi bir süreç içerisinde değerlendirilmeli. Tek şu olayda veya bu olaydan dolayı yorumlamak doğru olmaz. Ama özetinde biz başkanlık sorumluluklarını yerine getiremediği başlığı altında kararımızı verdik. 

ÖNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ VAR DİYE DUYARSIZ KALMAMIZ…

Bu kararın önemli bir maç arifesinde verilmesi konusunda konuşan Kafkas, doğru olmadığı yönünde görüşler olabilir. Ama Trabzonspor mevzu Bahisken bazı riskleri de almak zorundasınız, radikal karar da almak zorundasınız. Bizi bir cami seçti buraya getirdi. Önümüzde çok önemli bir maç var diye böylesine bir tarihi mağlubiyetten sonra, bu vurdumduymazlıklardan sonra buna duyarsız kalmamız, aman bir maç var diyerek taviz vermemiz, zaten bu tavizler verildiği için bu güne gelindi. Biz bu anlamda kendimizi düşünmedik, tamamen kulübün menfaatleri doğrultusunda bu karar alınmalıydı. Kimse yönetimler ve oyuncular dahil Trabzonspor kulübünün üzerinde değildir. Bunu yöneten insanlarda bu sorumlulukla hareket etmeli. Önümüzdeki maçın kimle olduğuna göre böyle bir karar vermek doğru olmaz. 

KAZANMAYA ÇALIŞTIK AMA…

Geç kaldık denebilir. Biz ilk etapta kulübün menfaatleri doğrultusunda oyuncularımızı kazanma yoluna gittik. Hem ekonomik durum ve çok maliyetli oyuncular olması. Hem de bunların takıma kazandırılıp yarışmacı bir ekip olmasını istediğimiz için. Biz 3-4 yıllık bir kalkınma planından bahsediyorduk ve aynı zamanda yarışmacı bir ekip olacağımızı söylüyorduk. Bu oyuncuların hepsi bir değer, hepsinin belli özellikleri var ve bu takımın kadrosundalar. Biz sahip çıkmaya çalıştık. Gün geldi başkanımız çok geri adımlar atarak elini uzattı. Normalde bir insan bunu yapmaz. Hep Trabzonspor’un menfaatleri için. Ama sonunda gelinen noktada Trabzonspor küçük düşürülecek bir konuma geliyorsa biz ne geleceğimizi ne önümüzdeki maçı, ne genel kurulu düşünmeden bu kararı almak zorundayız. Bu sorumluluğu hissettiğimiz için bu kararı aldık. 

FENERBAHÇE MAÇIYLA İLGİLİ ENDİŞE DUYMUYORUM

Elimizdeki mevcut kadromuz gayet güçlüdür. Trabzonspor formasının ağırlığını bilen her oyuncu Fener maçına da çıkar her maça çıkar, oynar. O konuda ben en ufak bir endişe duymuyorum. Biz nasıl camia olarak bu kulübe sahip çıkıyorsak, şuandaki oyuncularımızda bu sahip çıkmayı gösterecektir. Bundan hiç endişeniz olmasın.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (62)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri