Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Gençlerbirliği, kendi sahasında konuk ettiği Gaziantep FK’yı 2-1’lik skorla geçerek moral depoladı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, galibiyetin yanı sıra kadro planlaması ve transfer süreçlerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
"Yatırım Amaçlı Alınıyorlar"
Diyadin, özellikle Trabzonspor’dan kadroya dahil olan Cihan Çanak ve Göktan Gürpüz gibi yurt dışı altyapılı oyuncuların durumuna değindi. Bu tarz isimlerin Türkiye’deki büyük kulüpler tarafından birer yatırım projesi olarak görüldüğünü ifade eden tecrübeli teknik adam, oyuncuların gelişim süreci için düzenli forma şansı bulmalarının kritik olduğunu vurguladı.
Cihan Çanak ve benzeri profildeki futbolcuların Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi kulüpler tarafından tercih edildiğini hatırlatan Diyadin, bu oyuncuların Gençlerbirliği gibi köklü camialarda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti.