Ersun Yanal'dan sitem: Hocalığımız bile sorgulandı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal 3-1'lik Gençlerbirliği galibiyetinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Müsabakayı değerlendiren Yanal, ''İyi bir takım geliyor yavaş yavaş. Umarım sonuçlar da bunu destekler. Eksik bitmez... İyi bir takım olduk. İyi bir takım olmak için transfer defterini kapatmak zorundayız. Fırsatlar kollamalıyız. Trabzon için konuşuyorum uzun yıllardır Trabzon'u seven ve burada yaşamak isteyen kendisiyle barşışkk bir kadro var. Hepimiz için geçerli. Ben oyuncular ve diğer ekip çok mutluyuz. Yıllar da değişince önümüzdeki şatlar ve koşullar da değişiyor. Trabzon'da yaşamak çok daha kolay ve çok daha basit. Futbol gibi bir iş yapıyorsanız çokl daha basit hale getireblirsniz. Bunu vurgulamaya çalışıyoruz." diye konuştu. 

Transfer konusunda sorulara yanıt veren Yanal, "Kamil'i bonservissiz aldık. Theo kiralık geldi. Hala bizim oyuncumuz mu diye üzerinde duruyoruz. Kucka ve Burak'ı transferi ettik. Ondan sonra bir duruşumuz oldu. Israrla bizim takımla bütünleşecek bir oyuncular peşinde koşmaya devam ettik. Bir tane olsun öz olsun dedik. İdare etmek için oyuncu almayacağız. Kendi değerlerine uygun bir takım yaratmak istiyoruz. Burada olmayı içine sindiren ve bunu kavrayan oyunculardan kurulu olacağız. Burada başarılı olmak için çok çaba sarf ediyoruz. Çok kötü bir dönemden geçerek buraya geldik. Hocalığımız itibarımız sorgulandı. Bunlarla karşılaştık." şeklinde konuştu. 

Takım olma sürecini değerlendiren Yanal, "Bu arada bir takım kurup üç oyuncu aldık ama bitmedi. Daha şimdi başlıyor. İstikrarlı gitmemiz lazım. Genç bir kadro var. Abdulkadir gibi Yusuf gibi Castillo gibi çok değerli oyuncularımız var. Bu değerleri daha değerli bir noktaya getirmek için çabalamak zorundayız. Burak gibi Kucka gibi oyuncularla bunları karıştırıp doğru zamanda doğru ürünleri almak zorundayız." dedi. 

Camianın desteğini isteyen Yanal sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzde çok zor maçlar var. Her şeyi geliştirmek çok çok zor bir şey. Medyamızın ve taraftar ile camiamızın bize inanıp güvenmesini sağlamamız gerekiyor. Doğru işler yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl başlayıp devre arası ve sezon başında kurmak istediğimiz organizasyonda ne kadar zorlandığımızı biliyorsunuz. Sağolsun camiamız bize kızsa da bizden desteğini esirgemedi. Türk - Yabancı ayrımı asla yapmıyorum. Bunları hafta içinde yapacağımız toplantıda da konuşuruz. Yabancı oyuncularımızın burayı sahiplenmesi konusundaki tutarlığıı takımı daha çabuk başarıya götüreceğine inanıyorum." 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri