Haber61 TV ekranlarında canlı yayınlanan Spor Gündemi programında, Samsunspor–Trabzonspor karşılaşması öncesinde bordo-mavili takım otobüsüne yönelik taşlı saldırı sert sözlerle gündeme taşındı. Programda yorumcu Haluk Ayyıldız ve sunucu Tuncay Lakot, yaşanan olayın futbolun ruhuna, insanlığa ve spor ahlakına aykırı olduğunu vurgulayarak dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
HALUK AYYILDIZ: “ÇOK BÜYÜK BİR CESARET”
Yaşanan olaya sert tepki gösteren Haluk Ayyıldız, saldırının sonuçlarının çok daha ağır olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Polis aracı var, polisler var. Çok ilginç yani. Gerçekten çok büyük bir cesaret. Taş atıyorsun. Nereye atıyorsun bu taşı? Takımın otobüsüne atıyorsun. En kötüsü de ne biliyor musun? O cam kırılsa, bir futbolcunun, teknik heyetin veya otobüsünün vücudunun bir yerine gelse düşünebiliyor musun durumu.. Çok ilginç bir durum.”
TUNCAY LAKOT: “BU OLAY SAMSUN’A MAL EDİLEMEZ”
Programın sunucusu Tuncay Lakot ise olayın Samsun kentine ya da Samsunspor camiasına genellenmemesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bir tanesinin sırtında Samsunspor forması yok. Bu durumda Samsun şehrine ve Samsunspor'a mal edemiyoruz. Samsun'da o kadar iyi dostluklarımız var. Toplum olarak genel olarak şu manzara bize yakışıyor mu? Bunları da anne ve baba terbiye edememiş. Allah göstermesin o taş otobüsün camını kırsa da bir sporcu, teknik heyet veya şoföre gelse ne olur? İnsan bu ya insan! İnsan, insana bunu yapar mı?”
AYYILDIZ: “NAPOLİ DEPLASMANINDA BENZERİNİ YAŞADIM”
Ayyıldız, benzer saldırıları Avrupa deplasmanlarında da yaşadığını anlatarak yaşadığı bir olayı şu sözlerle aktardı:
“Buna benzer bir şeyle karşılaşmıştım. Napoli-Trabzonspor maçı için İtalya'ya gitmiştim. Stadyuma giderken bir taşlı saldırı olmuştu bize aklın durur. Minibüsün camları hep kırıldı. Allah'tan camın önünde perdeler vardı. Bizler, kendimizi zor kurtardık. Bir baktık tepemizde helikopter vardı. Helikopter ile stadyuma girdik. Samsun'da, Antalya'da benzeri durumlar oldu. Neden bunlar oluyor bilemiyorum ama hiç hoş şeyler değil.”
“BÜYÜMEK İSTİYORSANIZ, BÜYÜĞÜNÜZE SAYGI DUYACAKSINIZ”
Programda sözlerinin dozunu artıran Haluk Ayyıldız, Trabzonspor’un Türk futbolundaki konumuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Adamlar taş otobüsüne taş atıyor. Nasıl serbest kalabiliyorlar? Taşı attıklarında herhangi bir yere çarpıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Bir çift lafımız olsun: Büyümek istiyorsanız, büyüğünüze saygı duyacaksınız. Trabzonspor 1967'de kurulan ve bu lige damgasını vuran bir kulüptür. Trabzonspor ile yarışmaya çalışırken saygılı davranacaksınız. Saygısızlık gösterirseniz o büyüklüğünü yapar ve 'Ben büyüğüm' der. 3 tane atar ve gider.”
“KULÜP OLARAK TRABZONSPOR BÜYÜKTÜR”
Ayyıldız, sözlerini Trabzonspor’un tarihine ve başarılarına değinerek tamamladı:
“Şehir olarak Samsun büyük olabilir ama kulüp olarak da Trabzonspor büyüktür. Ama bana sorarsanız Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kendilerini büyük görüyorlar ya aslında en büyük Trabzonspor'dur. Bunu herkes kabul etmeli. Trabzonspor'un büyüklüğünü gelip Sadri Şener müzesinde herkesin görmesini tavsiye ediyorum. O kupalar öyle kolay kazanılmadı. Avrupa'da ülkemizi temsil ediyorsunuz ve alkışlayarak destek veriyoruz. Kim olursa olsun destek veriyoruz. Bunu anlamak isteyen anlar ama bunu anlamayan taş ve sopa atmaya devam eder.”