Bugün 3 Temmuz - 8 yıla rağmen unutmadık

Bugün 3 temmuz. Türk futboluna sürülen şike lekesinin 8. yıldönümü.

Haber61 - Spor Servisi - Dünyanın en büyük futbol skandallarından biri olan ve Türk futboluna sürülen şike lekesinin temizlenmesi için başlatılan ancak oynanan türlü oyunlarla üzeri örtülen şike sürecinin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen Trabzonspor taraftarlarının tertemiz 82 puanla kazanılan şampiyonluk kupasını almak için beklentisi sürüyor.

Futbol'da Şike ve Teşvik Primi operasyonu kapsamında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 Temmuz 2011'de başlattığı operasyon sonrasında UEFA, CAS ve Avrupa'nın önemli mahkemelerinin şike yapıldığını kesin ve değişmez kararla tescillemesine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulları 'sahaya yansımadı" diyerek şikeyi görmezden gelerek ve Türk futbolunun üzerine sürülen bu lekeyi temizlemek adına hiçbir şey yapmadı.

Yaşanan bütün haksızlıklara, yapılan algı operasyonlarına ve aradan geçen 8 yıla rağmen Trabzonspor hakkını almak adına savaşını sürdürüyor.

TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA

Trabzonspor'da 3 Temmuz dolasıyla açıklama yayınladı. Bordo mavililerin açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Aradan tam 8 yıl geçti! Değişmedi hiçbir şey!

Hiçbir şey değişmedi, şike yapanlar hariç!

Başta UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi olmak üzere onlarca verilen kesin yargı kararı ile mahkeme şike yapanları suçlu buldu!

Mahkemelerde kabul ettikleri belgeleri, ses kayıtlarını ülkemizin bekasına kasteden terör örgütüne bağladılar! Oysaki aynı terör örgütünün elemanlarıyla kendi tesislerinde çift kale maç oynayan onlardı! O terör örgütü üyelerini kulüplerine ‘onur üyesi’ dahi yapanlar da…

Ceza alan kulüp bir süre sonra “kumpas” olduğunu öne sürüp yeniden yargılama talep etti.

Lakin yargılamayı yapan mahkeme “kumpas yok” dedi, “deliller de sahte değil” dedi. Buna rağmen “kumpas” lafıyla gezip durdular ortalıkta…

Bununla da kalmadılar elbette! Kendilerine karşı “kumpasla” kılıfladıkları şike belgeleriyle Trabzonspor’u UEFA’ya şikayet ederek, ceza almasını talep ettiler. Gittik UEFA’daki duruşmaya, vurduk yüzlerine o sözleri:

“Türkiye’de ‘kumpas’ dediğiniz belgelerle bizi şikayet ediyorsunuz. Madem kumpas neden buradayız?” Tabii ki cevap dahi verememişlerdi. Başaramadılar nihayetinde! Çünkü tertemiz bir itibarımız var!

Velhasıl, uzun yıllar geçti, unutmadık! Çünkü Kuzey unutmaz! Ekilen tarlalar, çift dikişler, çantalarda giden paralar, Mini Cooper’lar, rakip oyuncunun oynamaması için alınan sahte raporlar, lakabı CEO olanlar ve hocalardan fetva isteyen futbolcularla birlikte çalınan şampiyonluğumuz herkesin vicdanlarında!

Diyorlar ki; “Kupa müzemizde gelin görün!” Halbuki meselemiz kupa değil, adalet aslında.

Bilmiyorlar ki, yurt dışına kaçırılan Türkiye topraklarına ait çok sayıda eser, mesela Zeus Altarı mesela İhtiyar Balıkçı Heykeli yabancı ülkelerde sergileniyor. Bu ve benzeri eserlerin Türkiye’den çalınması asıl sahibinin kim olduğu gerçeğini asla değiştirmiyor ya, bu da öyle bir şey işte!

O zaman bir kez daha yüksek sesle haykırmanın zamanıdır!

2010-2011 sezonunun ‘tertemiz’ şampiyonu Trabzonspor’dur!

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri