Başkan Ağaoğlu: "Bir kupayı kaldırmakla her şey bitmiyor"

Başkan Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

BU REZERV LİGİN EKMEĞİNİ SÜPER LİG KULÜPLERİMİZ CİDDİ ŞEKİLDE YİYECEKLER

İki sezon arasında fazla bir zaman olmadığı için oyuncular az bir dinlenme zamanı bulabildi. Sezon hazırlıkları başladı. İyi gidiyor yarın akşamda hazırlık maçımız var. Takımın büyük kısmı korunduğu için çalışmalar bıraktığımız yerden devam ediyor diyebiliriz. Diğer sezon aralarıyla kıyasladığımızda oyuncuların formlarını muhafaza ettiğini söyleyebiliriz. Sezonun ilerleyen bölümünde nasıl etkileyecek. Göreceğiz.  Kadronun geniş tutulmasının avantajlı olacağını söyledim. Rezerv ligin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda da ısrarcı olduk. Bu rezerv ligin ekmeğini süper lig kulüplerimiz ciddi şekilde yiyecekler. Kadronun geniş tutulmasının büyük yararı var ve rezerv lig bunun için çok önemli.

BİR KUPAYI KALDIRMAKLA HER ŞEY BİTMİYOR

Son 6 haftada kaybedilen puanlarla şampiyonlupğu Başakşehir kaptırdık. Bir hedefe gidiyorsunuz ve bunun için mücadele diyorsunuz. Bu mücadele sonunda kaybeden taraf olmak iyi bir şey değil. Bu sene Başakşehir şampiyon oldu. Son maçta bir maç önce iki puan yada 3 puan farkla ama baktığınızda son 5 senedir şampiyonluk yarışının içinde olan bir Başakşehir var. Bir kupayı kaldırmakla her şey bitmiyor. Şuanda önümüzde 40 maç var. Senelik kur farkı maliyeti senelik gelirinin iki katı olan bir ekonomik yapı ve aynı zamanda 10 senedir de zirve mücadelesi verememiş, 8 sene Türkiye kupasını alamamış bir Trabzonspor. Sürdürülebilir bir başarı için 3-4 seneye ihtiyaç var dedik. Bu 3-4 sene içinde Trabzonspor’un zirve yarışı içinde yer almayacağı anlamında çıkarılmamalı. Bu bizim daha ikinci senemiz. İkinci senemizde zirve yarışının içine girdiğimiz yerde ciddi bir sportif başarısızlık olarak algılanması ve önümüzdeki yıllara sirayet edebileceğini düşünler niyetlerini iyi bildiğimiz kişiler.

NEWTON’UN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUZ

Newton antrenör olarak göreve başladı. Farklı bir hoca farklı bir sistem Trabzonspor’a ivme kaybettirir. Hocanın takımı tanıması adaptasyon süreci zaman kaybıdır. Kadromuzdaki oyuncularla 5-6 ay zaman geçiren bir hocayla yola devam ediyoruz. Newton tercihimizdeki kriterlerden biri buydu. Newton, Chelsea’de büyük isimlerin yardımcılığını yapan deneyimi fazla olan bir hoca. Çeşitli nedenlerden dolayı İngiltere’de bu şansı yakalayamamış, bizde geçirdiği zaman içinde kendisini yakından tanıma ve değerlendirme fırsatı bulduk. Başarılı olacağına inancımızdan dolayı bu görevi verdik. Kupa final maçında önemli bir göstergeydi. Maçı oldukça başarılı bir şekilde yönetti.  

NEWTON iDDİASI

Pandemiden sonra her türlü iddianın ardı arkası kesilmiyor. Newton’un yardımcıları gelmiyor hoca mutsuz. Newton’un İngiliz yardımcısı kendi seçtiği sözleşmesi hazır Pazartesi Trabzon’a gelecek. Yönetimde Başkan, Asbaşkan, Başkan yardımcıları arasında sorunlar var, konuşmuyorlar. Bu iddiaları daha ileriye taşıyanlarda var. Yönetimdeki arkadaşlarım ailemden fazla birlikte olduğun bir araya geldiğim insanlar. Ayrı olduğumuz zamanlarda ise günde en az 3-4 saat telefonla konuştuğumuz insanlar. Ben soyunma odasına girmişim neden Sosa’ya neden oynamıyorsun demişim, ve Campi sen kaptanla böyle konuşamazsın demiş” pandemiden sonra bütün akredilteler iptal edildi. Protokol üyelerinin hiçbir yere girme hakkı yok. Campi geldiğinden beri o kadar kelimeyi bir araya getirmedi. Sessiz sakin bir insan. Pandemiden sonra puan kayıplarını fırsat bilenlerin haber yokluğundan ortaya attıkları iddialar. Bu iddiaların bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor.

Lig 4. Şampiyonluğu yakalama şansı söz konusu olmayan bir Trabzonspor söz konusu olduğu zaman sevilen iyi gençlere önem veren Trabzonspor ama Trabzonspor ne zaman şampiyonluk adayı oldu aslı astarı olmayan iddialar. Belirli bir kesim tarafından yerden yere vurulan bir Trabzonspor. Bunlar futbol dünyasında var olan ama hoş olmayan gerçekler. Bunlara takılı kalmamamız lazım. Takımımızın önümüzdeki yıllardaki performansını etkileyecek olan düşünce ve psikolojik baskı altına girmemiz mümkün değil

UEFA’DAN CEZA KONUSU

Şampiyonlar Liginde mücadele edecek ve sadece Süper Ligde mücadele edecek takım kadrosunun aynı olması mümkün değil. Bu sezon 60’a yakın maç oynanacak. Alternatif ve geniş bir kadro tutma sorumluluğumuz var. Bu işin bir tarafı ve diğer tarafı da finansal tarafı. Hala bir türlü anlaşılmayan bir harcama limiti var. Avrupa’dan gelecek para iptal olunca şuanda 150 Milyon TL gibi bir sınırımız var. Dar ama her zaman ki gibi en fazla verim alacağımız bir transfer politikası var. 5 transfer var ve önümüzdeki hafta 1-2 futbolcu takviyesi daha yapılacak. Bu takviyelerle şampiyonluğu hedefleyen bir kadro yapısı oluşturmuş olacağız.

TFF HARCAMA LİMİTLERİ

TFF Limitleri harcamadan 1-1,5 ay önce bizim limitlerimizi belirlemiştik. TFF’nin harcadığı limitler bizim limitler neredeyse aynı. Bu tamamen hesap kitap. Gelir gider belli olduğu zaman TFF’nin Lisans talimatı uyarınca ne kadarlık bölümünün harcama limiti olacağı ortada. 1-2 transfer limiti zorlayacak transferler olabilir. Bunun maliyetini de karşılamak için yeni çalışma yapmak lazım. O da oyuncu satmak. Trabzonspor her sene bir oyuncuyu satmak zorunda. Alt yapıdan yetiştirdiğimiz ve geliştirdiğimiz oyuncular bunlar. Her sene bir oyuncuyu ya yetiştirerek yada geliştirerek satmak zorunda. Futbol kulüplerinin en büyük gelir kaynaklarından biri futbolcu satışı. En önemli diğer kalemde yayın gelirleri. Orada sıkıntıdayız. Diğerleri seyirci hasılatı, ürün satışı, reklam ve sponsorluk gelirleri. Bütün kalemlerde büyük düşü var. Kulüpleri bekleyen çok büyük sıkıntılar var.

SÖRLOTH VE UĞURCANA TEKLİF

Bu güne kadar iki oyuncu için transfer teklif geldi Biri Uğurcan diğer Sörloth. Sörloth içinde Leipzig çok ısrarcı. Beklentilerin altındaki tekliflere evet demeye niyetimiz yok. Finansal Fair Play kurallarından dolayı sınırlı bir bütçe ile hareket etmek zorundayız. Trabzonspor oyuncularının piyasa değeri ödediği paranın 4 katından fazla. Bunun anlamı kaliteli oyuncuları kadrosuna katıp geliştirip mücadelesini sürdüren bir Trabzonspor. Biz şampiyonluk yarışını bu bütçe ile verdik. Bunu sürekli geliştirerek eksiklerimizi ve hatalarımızı düzelterek yolumuza devam etmek zorundayız. Başakşehir’in son 4-5 senedir puanlarla toplamını aldığımızda ligin zirvesine yerleşiyor. Çok büyük camiaların yarıştığı ligde dış kulvardan gelen Başakşehir görüyoruz. Burada Trabzonspor’un çok büyük farkla rakiplerinden pozitif anlamda ayrıştığını görüyoruz. Kadrodan giden oyuncunun yerine alınan oyunculara verilen para yüzde 40 oranında. Yüzde 60 oranın da tasarruf sağlayarak aldığımız futbolculara ödeme yapıyoruz. Trabzonspor’un yaptığı her transfer KAP aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılıyor. Trabzonspor’un başka tasarrufta bulunması söz konusu değil. Türkiye’de bunu yapan iki kulüp var. Biri Galatasaray diğeri Trabzonspor. Şartlar değiştirilse de Trabzonspor bunları paylaşır. Kulüpte neyin olup bittiğini merak eden bir taraflar var. Biz bunu paylaşmak zorundayız. Lisans talimatı olmadan önce mecburiyet yoktu ama biz kendi yasamızı çıkardık. Kendi tüzüğümüze madde ekledik. Harcamalar aştığı zaman başkan ve yönetim sorumludur dedik. Camia adına hareket ediyorsunuz. Sorumsuz davrandığınız takdirde sonucunu camia ödüyor. İşini UEFA’ya FİFA’ya bırakmayacaksın. Biz geldiğimiz zaman bunu hemen yaptık. Biz bunu çıkardığımız zaman bazı kulüolerden arkadaşlar kendi ayağınıza sıktınız dediler. Harçlıklarından biriktirip maça gelen camianın harcamalarını sorumluluğumuz var.

SÖRLOTH’UN SÖZLEŞMESİ KONUSU

Sözleşmelerin üzerinden yürümek konusunda çok meraklı insan var. Sörloth’un sözleşmesini konuşurken geldiğinde gösterilen tepkileri herkes biliyor. Trabzonspor ile sözleşme imzalamaması için ciddi çaba sarf edenler vardı. Adamın gösterdiği performansa bakıp bizi yerden yere vurdular. Sıkıntılı bir süreçti. Bir oyuncu transfer edilirken 10 farklı şeyi bir araya getiriyorsunuz. Sörloth geçen sene 4-5 santrafor adayı arasından seçtiğimiz ve en isteksiz oyuncuydu. 33 Gol 11 asistle oynayan bir oyuncu. O gün alma bugün satma. Bugün birileri gider birileri gelir. Ama gelenlerin gidenlerden daha iyi olması lazım. Sörloth’un maaşını KAP’a, TFF’ye bildirdik. 1,5 Milyon Euro. Ben kendi takımımdan sorumluyum. Kulübüne 37 Bin Euro veriyoruz, seneye de aynı ücreti vereceğiz. Maçların yüzdesinden fazlasını oynadığı zaman 6 Milyon Euro verip bonservisini alacağız. Herkesi gelip gidebilir. Kendi kulübünüzde yetiştirdiğiniz oyuncular dışındaki oyunculardan aidiyet bekleyemezsiniz. Sözleşmesi bitince oyuncu başka kulübe gidebilir. Çünkü bu insanların işi bu. Aidiyetleri de imzaladıkları sözleşme ile sınırlıdır. Uğurcan çakır parayı söz konusu etmeden 5 yıllık mukaveleye imza attı. Aidiyet bu oyunculardan beklenir. Bu oyuncular imzaladıkları sözleşmenin gereğini yerine getiren oyuncular.

SÜPER LİG FİKSTÜRÜ YORUMU

Bir şekilde bir takımla oynayacaksınız. Ama benim tahminin iki takımda sezona hazır bir vaziyette başlayacaklar. Sezonun ilk maçlarının çok çekişmeli geçeceğini, aralık Ocak ayına yaklaştığımızda pandemiden süre gelen temponun oyuncuların fizik gücünde ciddi sıkıntı yaratacağı düşüncesindeyim. Temponun düşmesi olağan. İnşallah bu sürede fazla yüklemeden dolayı performanslarını etkileyecek sakatlıklarla karşılaşmazlar. Bu konuda da çok büyük sorumluluğumuz var. Beşiktaş maçı iyidir. Sezona böyle bir maçla başlanılması iyi olacak. Seyirci olmaması kötü. 

MHK’DAKİ DEĞİŞİM

Ben iki sene 4 ay falan oldu göreve geleli 4 MHK değişti. Hakem camiası çok geniş bir camia da değil. İki sene içinde 4. MHK. Federasyonun en fazla tartışılan kurullarından birisi. Nedenlerini bende TFF’de biliyor.  Nedenlerini ifade ettiğinizde Sportmenliğe aykırı davranış ve cezalar peş peşe geliyor. Yeni yönetim kurulu benim başkan yardımcılığı dönemimde tanıdığım insanlar. Serdar Tatlı şahsen tanıdığım bir insan. Doğrusu olan ve bu doğrudan taviz vermeyen bir insan. İnşallah başarılı olurlar. Serdar tatlı bir hakem hatası varsa onun hakem hatası olduğunu bilen bir insan. Hakem hatalarının veya hatalı uygulamaların yorumunu yapmaktan insanlar futbolun gerçeklerini gözardı eder hale geldiler.

VAR KONUSU

VAR’ı geçen sezon başarılı bulmadım. Bir öncesi sezon da bulmadım. VAR Yönetmeliği ile 50 defa oynadılar. Ofsayt çizgisi ile oynadılar ya. Bir yönetmelik çıkarırsınız herkes bilir ve sistem ona göre şekillenir. Netice itibariyle parasını kulüplerin verdiği bir sistem. Müsabakadaki futbol topunun parasına kadar kulüpler ödüyor. Sistemin yönetmeliği ile sürekli oynamanın bir ailemi yok. Yardımcı olarak hataları minimize etmek için getirildi. VAR ne kadar işin içine girerse o kadar zaman kaybediliyor. Taç içerde dışarda ya müdahale etsin istemiyoruz. Bir pozisyonda 10 pozisyon geriye gidip diğerinde yarım pozisyon geriye gitmezsen olmaz. Maçın sonucuna etki olduğu yerde tüm kamuoyu ile paylaşmak yerine taraflarla paylaşılabilir. 

Özveriyle bu kulübe hizmet etmeye çalışan yöneticilere, kulübün her şeyiyle ve bu işleri büyük bir özveriyle yapan insanlara haksızlıktır. Uzun zamandır bu kadar özveriyle mücadele eden bir yönetim kadrosu olmadı. Bu insanlara hoş olmayan yakıştırmalar eleştiriler yapılıyor. Bu insanlar gönüllü olarak bu işi yapıyorlar. 

İSVİÇRE FEDERAL MAHKEMESİ’NIN REDDİ

FİFA’nın vermiş olduğu karara CAS’ta itiraz ettik. FİFA bizim başvurumuza benim konu değil dedi. Biz CAS’a gittik. CAS, FİFA dosyayı kabul etmek yada kabul etmemek özgürlüğüne sahip. CAS’ın da kararı bu yönde olunca bu tür konularda İsviçre Federal Mahkemesine gidiyorsunuz. Burası davaya bakmaz usulüne bakar. Usulde uygunsuzluk yok diye İsviçre Federal mahkemesi karar verdi. Karar bu. Şu haklı bu halkı diye bir karar yok. Tazminatta dava giderleri. Sen bunu tazminat diye açıklarsan sıkıntı çakar. Böyle açıklanınca bizde gerçekleri açıklamak zorunda kaldık. Bu tazminat değil mahkeme masrafları. Tazmninat davası açarsınız lehinizde ve aleyhinizde karar verilir. Oluşan tazminatı tazmin ederler. Tazminat budur. 

GOLFTE SON DURUM

Pandemi profesyonel ve amatör golfte büyük sıkıntı yarattı. Ülkelerinden gelirken sıkıntı olmuyormuş ama giderken sıkıntı oluyormuş ama sporu genel anlamda olumsuz etkiledi. Bütün organizasyonlar ciddi şekilde etkilendi. Bir an önce pandemi iletinden kurtulmamız lazım. Futbolda taraftar desteğinden mahrumsunuz. Bu kadar iyi bir başarı yakalamışken bir anda böyle mahrum kalmak çok kötü. Kitleler tarafından bu kadar sevilmesinin en büyük paydaşı taraftar. Çok büyük sıkıntı inşallah bir an önce kurtuluruz. 

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri