Ahmet Ağaoğlu'ndan önemli açıklamalar - "Futbola bakış açısı"

Başkan Ahmet Ağaoğlu'ndan önemli açıklamalar.

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu katıldığı tv programında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ağaoğlu'nun açıklamalarının satır başları şu şekilde;

Trabzonspor kendi modelini kendi uygulasın. Bizim altyapıdaki oyuncularımızı yabancı hoca yetiştirmedi. Bu problemleri çözmemiz lazım. Yabancı oyuncu sıkıntısı yaşadığımız bir dönemde altyapıya yabancı hoca getirirsek ayıp olur.

Burak Yılmaz gittiği için pişman değilim. Bir başka takımın oyuncusu ile yorum yapma hakkına sahip değilim. Beşiktaş çok değerli bir kulüp hayırlı olsun. Bir oyuncu başka takıma gönderildiğinde bizde olduğundan daha kötü performans göstersin diye gönderilmez. 
Kendi futbolcularımızla bile maçtan maça görüşür hale geldik. Hüseyin bir kaza geçirdi. Farklı bir durum ortaya çıkabilirdi. Emniyet kemerlerinin bağlı olması hayat kurtardı. 

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

FUTBOLA TRABZON BAKIŞ AÇISI

Altyapıdan gelen gençleri A Takıma ben kazandırmadım. Ben sadece bir felsefenin tepesindeki yöneticiyim. Türk futbolunda böyle bir kara alıp bunu uygulamak başkanın altından kalkacağı bir durum değil. Oyuncuları yetiştiren hocaların emeği her türlü takdirin üzerindedir. Bu oyuncuların 5-6 tanesini A takımda oynatabilecek cesareti gösteren bir teknik heyet. Bu sadece bir felsefedir. Ben sadece bu felsefenin başındaki yönetici pozisyonundaki kişiyim. Ailelerden başlayan ve onları A Takımda oynatabilecek konuma getiren ve oynatan herkesin çok büyük emeği var. Futbola Trabzon bakış açısı. Biz bu şekilde başarılı olacağımıza inanan düşünce yapısına sahibiz. 5-6 Oyuncu Trabzonspor’un altyapısından yetişen oyuncular, ihtiyaç olan bölgelerde de dış transfer düşünmüyoruz. Ancak gençlere yol gösterecek, başarılı yetenekli oyuncular alabiliriz.

AĞUSTOS AYINDA CİDDİ SIKINTI YAŞADIK

Bizim yönetim olarak düşüncemiz kadro maliyetini 13-14 Milyon Euro civarında tutmak. Şuanda kadroda bulunan oyuncuların maliyeti 11 Milyon Euro. Gençleri takıma büyük katkı sağladılar. Maliyetleri ciddi ölçüde aşağıya çekmemizde etkili oldular. Geçen sene 5 oyuncu için ödediğimiz bonservis ücreti 2.2 Milyon Euro. 400 Bin Euro’nun altında menajer ücreti. Bağlantılı olan menajerler var. Geldiğimizde devraldığımız borç 1 Milyar TL idi. 500 Milyon Civarında bir ödeme gerçekleştirdik ama borç yine aynı. Kur farkı var, faiz giderleri var. Oradan ciddi sıkıntı yaşadık. Ağustos ayındaki kurdaki türbülans bizi ciddi hırpaladı. 

SÖZLEŞMESİ BİTEN 3 OYUNCU VAR

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncu sayısı 3. İbanez var. Olcay’ın 1 yılı daha var. Olcay’la geçen ay içerisinde sözleşme yeniledik. Çok ciddi bir indirime gitti. Yüzde 50’ye varan bir indirim oldu. Bir kulüp bulduğu takdirde ayrılacağı yönünde bir anlaşma var. Rodallega ile görüşmeler devam ediyor. Mayıs ayının ilk haftasına kadar bu konulara girmeyelim benimde kafam karışmasın, sonra konuşalım dedi. 

HER MAÇA AYNI CİDDİYETLE ÇIKIYORUZ

Biz her maça kazanma düşüncesi ile çıkıyoruz. Bütün rakiplerimize saygı duyuyoruz. Bütün oynadığımız maçları aynı ciddiyetle ve amaçla oynuyoruz. Rakibe saygı göstererek spor etik ve ahlak kurallarının asla ve asla dışına çıkmadan mücadele ediyoruz. Hakem kararlarına rağmen müdahale etmiyoruz. Bu seneyi kırmızı kart görmeden tamamlayacağı kalan maçlarda görmezsek.  Ligin son sırasındaki takımla oynarken aynı ciddiyeti ve saygıyı göstermek zorundasınız, ilk sırasındaki ile oynarken de aynı ciddiyeti ve saygıyı göstermek zorundasınız. Son 5 maçta 5 galibiyetimiz var. Bunların önemli bir bölümünü ligin alt sırasındaki takımlara karşı aldık. Önümüzde çok önemli 5 maçımız var. Hiç birinin zorluk derecesi diğerinden önemli değil. Hiçbir maç oynamadan mücadele edilmeden arzu edilmeden kazanılamaz. Rakibi hafife aldığınız zaman cezayı keserler. Malatya maçındaki ciddiyetle, Bursa maçındaki ciddiyetle aynı şekilde Fenerbahçe maçına çıkacağız. Burada Fenerbahçe’nin nasıl oynayacağı da önemli. Maçın neticesini sahada oynanan futbol belirlesin. Hakem adaleti dağıtsın, etki altında kalmasın. Oynatılmamış hiçbir baçın neticesi önceden belirlenemez.

BİZİM CANIMIZI YAKAN 2.5 TANE HAKEM VARDI

Ülkenin yüzde 80’i futbol bağımlısı. Ciddi bir program verilip altyapıdan genç hakemlerimizi yönlendirmeden yüreklendirerek futbol dünyasının içerisine sokmamız lazım. Alt tarafı hareketlendirmeden bu rekabetin oluşturulması lazım. Çok ciddi eğitim verildiğini biliyorum. Bizim canımızı yakan 2.5 tane hakem vardı. Bizim kulüp olarak hakemlere bakış açımız aynı. Çok zor bir görev yapıyorlar. Saygı duyuyorum. İki taraftan biri kazanacak. Kaybeden taraf hatayı bir yerde arar. Hakem hatası ile kaybettiğimiz puan 14. Diğer takımlarda aynı şekilde kaybettiler. Bundan sıkıntı yaşadık. Bu oyuncunun işi değil. Hakem kararlarına belli bir yere kadar tepki gösteri oyuncu bir yerden sonra bizim konumuz haline gelir. Hakemlerin yaptıkları görevin ağır olduğunu biliyoruz. İnşallah daha iyiye doğru gidişin başlangıcındayız diye düşünüyorum.

YUSUF VE ABDÜLKADİR’İ TÜRKİYE’YE SATMAM

Benim genç oyuncularla ilgili hiçbir çekincem yok. Bırakın başka takımın forması ile görmek evlenecekleri zaman elin kızına vermeye bile çekinirim. Onlar bizim için sadece futbolcu değil. Gideceklerse en iyi kulübe en iyi paraya gitmeleri lazım. La Liga da kümeden kalma mücadelesi veren bir takım 15-20 Milyon Euro verilerse vermem. Devre arasında resmi teklif olmuştu Yusuf’a ama kabul etmemiz mümkün değildi. Avrupa’nın en iyilerin göndermek isterim ki ülke futbolcunu temsil etsinler. Türkiye’de kimse kimseden o rakamlara futbolcu alamaz. Öyle 5-10-15-20 milyon Euro’ya futbolcu alma dönemi kapandı. Yetiştirecekler. Kulüp başkanları olarak birinci önceliğimiz ülke gençlerine. Biz önce bu ülke gençlerini yetiştireceğiz. Yetmezse dışarıdan oyuncu alacaksınız. 

SOSA SORUMLULUĞUNUN FARKINDA

Sosa sakat olmasına rağmen devre arası kampına bir gün erken geldi. Sorumluluğunun farkında daha bir şey dememe gerek yok. İki topçumuzun değeri 20-30 milyon Euro arasında.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR OLUR

Şampiyonluk yarışının lideri Trabzonspor. Matematiksel olarak şansın bitmediği yerde tünelin ucunda ışık her zaman vardır. 5 Maçı alırım. Bu maçlardan 15 puan çıkarırım diğerleri ne kaybeder ona bakarım. Onlarda 5 maçında hepsini kaybetsin. Ama ben tarafım. Başka türlü düşünemem. İnşallah biz şampiyon oluruz. Belki ikinci oluruz ama verilecek olan mücadele çok önemli. Bu sene en az kötü tezahürat yapılan sene. Taraftarlarımız futbolla, kolbastı ile kemençe ile coşuyorlar. Futbolcun ön plana çıkması lazım. Futbolu öne çıkarın birkaç aktörü de çıkarın her şey normal olur. Sahadaki oyunu dışarıdan ayıramadığımız sürece işimiz çok zor.

CAMİA TAHMİNİMİN İKİ KATI DESTEK VE SABIR GÖSTERDİ

Başarısızlığın bir tık üstü başarı değildir. Yapılan yanlışları tekrarlamadık. Sokaktaki insan tarafından bile bilinen basit doğruları yapmaya çalıştık. Bizim yönetim olarak kulübün başarısından başka bir beklentimiz olmadığı için sadece kulübün doğrularını yapmak için kulübü önce sakin bir limana çekip gerekli doğruları yaparak gitmesi gereken başarı limanına gitmesi için çalışma yürüttük. Başarının içerisinde herkesin payı var. Yönetimden hocalara kadar. Camia tahminimin iki katı destek ve sabır gösterdi. Yaptığımız şeyin doğrularını gördükten sonra almış olduğumuz radikal kararlar ve camiamızın bunları görmesi etkili oldu.

TEK AGRESİF OYUNCUMUZ PEREİRA

Ekin bizim altyapıdan yetiştirdiğimiz bir sanatçımız. Trabzon sadece futbol şehri değil. Şairlerimiz, yazarlarımız, sanatçılarımız. O kadar çok değerimiz var ki bunları hiç ön plana çıkarmadan hep Trabzonspor’un gölgesinde kaldılar. Hâlbuki biz yan yana diyoruz. Tribünleri güzelleştirenler bunlar. Bunlar olunca güzel şeyler ortaya çıkıyor. Bizim agresif bir oyuncumuz var o da çok farklı bir oyuncu. O da Pereira, Of, Tonya, Lizbon karışımı. Su 100 derecede Trabzon insanı 5 derecede kaynar ama Pereira hep kaynar.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri