Trabzon’da Ramazan’ın ilk günlerinde et mi, balık mı öne çıktı?

Trabzon’da Ramazan ayının başlamasıyla balık tezgâhlarında beklenen hareketlilik görülmedi. Balıkçılar, ilk günlerde vatandaşın ete ve tavuğa yöneldiğini belirtti.

Trabzon’da Ramazan ayının ilk günlerinde balık tezgâhları beklenen ilgiyi görmedi. Sezonun sonuna yaklaşılmasına rağmen birçok balık çeşidi tezgâhlarda yerini korurken, satışların düşük kaldığı ifade edildi.

Fiyatlar sabit, satışlar durgun

Trabzon Balıkçılar Hali’nde hamsi ve istavritin kilosu 100, somon 300, tirsi 200, çinekop ve çupra 400, levrek ise 500 liradan satışa sunuluyor. Balıkçılar, Ramazan’ın ilerleyen günlerinde satışların artmasını beklediklerini dile getirdi.

“Tam bir vitamin deposu ama ilgi yok”

Balıkçı Mehmetcan Örseloğlu, "İstenilen bir verim göremedik. Ramazan ayının başlangıcında vatandaşlar ete ve tavuğa yöneliyor. Bundan sonrası için umutluyuz ve bekliyoruz. Vatandaşlara sağlık açısından balık yemesini öneriyoruz. Fiyat anlamında da uygun. İnşallah hayırlı bir ay geçireceğiz. Neden böyle oldu bilmiyoruz; ama tam bir vitamin deposu. Biz de hayretler içerisindeyiz. Yerli hamsi de tezgahtaki yerini aldı" dedi.

“Balık alan kişi sayısı az”

Balıkçı Remzi Mumcu da Ramazan’ın ilk haftasında balığa talebin az olduğunu belirterek, "Vatandaşlar, eti ve tavuğu tercih ettiği için şu an da balık alan çok az kişi var. Aslında fiyatları da düşük. Ramazanın ilk haftası olunca et ve tavuk yeniliyor. Hamsi, tirsi, mezgit barbun ve diğer balık çeşitleri tezgahlarda yer alıyor. Fiyatları da 1 aydır aynı durumda" diye konuştu.

Müşteri Emine Bozali ise balığın sağlıklı ve uygun fiyatlı olduğunu belirterek, "Fiyatlar gayet güzel. Yerli hamsi geri gelmiş. Birazdan hamsi alacağım ve akşama iftarda afiyetle yiyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haberleri