Trabzon’da fındık fiyatlarında sert düşüş: İşte güncel fiyatlar

Trabzon’da serbest piyasada fındık fiyatları (15 Aralık 2025 Pazar) itibarıyla fındık fiyatlarında son durum.

Karadeniz’in önde gelen fındık üretim merkezlerinden Trabzon’da serbest piyasada fındık fiyatları 15 Aralık 2025 itibarıyla güncellendi. Döviz kurları, arz-talep dengesi, dış piyasa gelişmeleri ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım stratejileri fiyatları doğrudan etkilerken, piyasada sert bir düşüş yaşandı.

Trabzon serbest piyasa verilerine göre fındık fiyatları şu şekilde kaydedildi:

Tombul Fındık: 240 TL

Silivri Fındık: 230 TL

Çakıldak Fındık: 240 TL

Yağlı Fındık: 250 TL

Fındık üreticileri, serbest piyasadaki bu güncel fiyatları takip ederek hasat ve satış planlarını şekillendiriyor. Trabzon’da fındık sezonunun yoğunluğu ve ürün kalitesine bağlı olarak fiyatlarda dalgalanmalar görülürken, üreticiler satış süreçlerinde dikkatli davranıyor.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haberleri