Trabzon’da Çocuk Parkları Yenileniyor: Büyükşehir Ekipleri Sahaya İndi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri sonrası parklara dönecek çocuklar için düğmeye bastı. Şehir genelindeki oyun alanlarında kapsamlı bir yenileme ve bakım çalışması başlatıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde vakit geçiren çocuklar için oyun parklarını bakıma aldı. Başkan Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla hareket eden ekipler, çocukların daha sağlıklı ve güvenli alanlarda vakit geçirebilmesi adına şehirdeki tüm oyun gruplarını modernize ediyor.

Oyuncakistan’da Hummalı Çalışma

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, çalışmaların ilk ayağını Ortahisar ilçesi Toklu Mahallesi’nde bulunan "Oyuncakistan" parkında başlattı. Bölgenin en sevilen noktalarından biri olan parkta, deniz suyunun etkisiyle paslanan oyun grupları titizlikle temizleniyor. Ekipler, zımpara ve boya işlemlerini yerinde gerçekleştirerek parkı çocuklar için yeniden hazır hale getiriyor.

Şehir Genelindeki Tüm Parklara Yayılacak

Yenileme hamlesi sadece belirli noktalarla sınırlı kalmayacak. Büyükşehir Belediyesi, belirli bir program dahilinde Trabzon genelindeki tüm çocuk parklarını elden geçirecek. Oyun alanlarındaki yıpranmış zeminler, kırık oyuncaklar ve paslanmış metal aksamlar tamamen yenilenerek çocukların kullanımına sunulacak.

Başkan Zorluoğlu: Parklar Çocuklarla Güzel

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çocukların bu süreçte çok sıkıldığını bildiklerini ifade etti. Başkan Zorluoğlu, "Salgın sonrası yavrularımızı tertemiz parklarla karşılamak istiyoruz. Pandemi süreci bittiğinde parklarımızın yeniden cıvıl cıvıl olacağı günleri hep birlikte yaşayacağız. Parklar ancak çocuklarımızla güzel olur" dedi.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haberleri