Trabzon'da 700 kişiye iş müjdesi: Noter kurasıyla belirlenecek

İŞKUR Trabzon, işsizlerin istihdamını artırmak amacıyla İşgücü Uyum Programı başlatıyor. Katılımcılara günlük 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.

İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü, işsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla il genelinde İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenleneceğini duyurdu. Program kapsamında katılımcılar temizlik, bakım ve onarım işlerinde görev alacak.

Katılımcılar noter kurasıyla belirlenecek

Program kapsamında il genelinde belirlenen birimlerde katılımcılar haftanın belirli günlerinde tam gün çalışacak. Katılımcıların noter kurası yöntemiyle belirleneceği, kura tarihi ve yerinin başvuru ekranında yer aldığı belirtildi.

Başvurularda ilçe düzeyinde ikamet şartı aranacağı, programa ilişkin ayrıntılı bilgilere başvuru ekranındaki açıklama bölümünden ulaşılabileceği kaydedildi.

10 ay sürecek, günlük ödeme yapılacak

Programların yaklaşık 10 ay süreceği, ilk 4 haftada haftada 5 gün, sonraki haftalarda ise haftada 3 gün uygulanacağı bildirildi.

Katılımcılara çalıştıkları her gün için net 1.375 TL cep harçlığı ödeneceği, ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağı ifade edildi.

Başvurular 23-27 Şubat’ta

İşgücü Uyum Programı başvurularının 23-27 Şubat 2026 tarihleri arasında İl Müdürlüğü, Hizmet Merkezleri ve Hizmet Noktalarından şahsen yapılabileceği belirtildi.

Başvuruların ayrıca e-Devlet ve https://esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden çevrim içi ya da ALO 170 hattı aranarak gerçekleştirilebileceği bildirildi.

Başvuru şartları açıklandı

Programa başvuracak adaylarda şu şartların aranacağı kaydedildi:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

İŞKUR’a kayıtlı olmak

18 yaşını tamamlamış olmak

Yaşlılık veya malullük aylığı almamak

Program talep tarihinden önceki bir yılda yüklenici kurum çalışanı olmamak

Son bir ayda sigortalı olarak bildirilmemiş olmak

Hane gelirinin 2 asgari ücreti (56.151 TL) aşmaması

İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü, programın tüm vatandaşlara duyurulduğunu bildirdi.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haberleri