Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen ve 2025 yılına damga vuran olayların fotoğraflarından oluşan “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı. Çelik, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin objektifinden yansıyan kareleri inceleyerek oyunu kullandı.
112 fotoğraf, 6 farklı kategori
Genç, lifebox, AJet ve ROKETSAN sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, 2025 yılı boyunca Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan gelişmeleri yansıtan 6 kategoride toplam 112 fotoğraf yer aldı. Başsavcı Çelik, kategorilerdeki fotoğrafları tek tek inceleyerek tercihini yaptı.
Gazze kareleri dikkat çekti
Çelik, “Gazze: Açlık” kategorisinde Ali Jadallah imzalı “İsrail’in açlığa mahkûm ettiği Gazzeliler, yardım noktasında yoğunluk oluşturdu” adlı fotoğrafa oy verdi. “Portre” kategorisinde ise Özkan Bilgin’in “Atlı adalet” karesini seçti.
Diğer kategorilerdeki tercihleri
Başsavcı Çelik,
Haber kategorisinde Ali Atmaca’nın “Bir güneş doğuyor”,
Spor kategorisinde Evrim Aydın’ın “Aduken!”,
Doğal Yaşam ve Çevre kategorisinde Özkan Bilgin’in “Dolunay’a inat”,
Günlük Hayat kategorisinde ise İsa Terli’nin “Dolunay sefası” adlı fotoğrafına oy verdi.
“Her kare bir belge niteliğinde”
Fotoğrafların tamamının çok etkileyici olduğunu ve seçim yaparken zorlandığını belirten Çelik, Gazze’de yaşananlara ilişkin karelerin kendisini derinden etkilediğini ifade ederek, “Her bir fotoğraf yaşanan vahşetin ve insanlık suçunun adeta birer belgesi niteliğinde. Umarım bu suçları işleyenler, ileride ilgili mahkemelerde hesap verir” dedi.
Oylama 15 Şubat’a kadar sürecek
AA’nın 2012 yılından bu yana düzenlediği “Yılın Kareleri” oylamasında bu yıl Haber, Spor, Doğal Yaşam ve Çevre, Günlük Hayat ana kategorilerinin yanı sıra Gazze: Açlık ve Portre olmak üzere iki özel kategori bulunuyor. Türkçe ve İngilizce altyazıyla dünya genelinde devam eden oylama, 15 Şubat Pazar günü saat 17.00’ye kadar yilinkareleri.aa.com.tr adresi üzerinden yapılabilecek.