Seçim zaferi sonrasında ilk açıklama Haber61’e! “Hedeflere birlikte yürüyeceğiz”

EMO Trabzon Şubesi seçimini kazanan Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar ve Yönetim kurulu Üyesi Zeynep Hasırcı ilk mesajlarını Haber61’e verdi.

Haber61 – Haber Servisi – Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesinde 16. Olağan Genel Kurul sonrasında Prof. Dr. İsmail hakkı Çavdar öncülüğündeki Doğal Oluşum Grubu seçimden zaferle ayrıldı.

“UZUN SOLUKLU BİR YARIŞTI”

Seçim sonuçlarının açıklanması sonrasında EMO Trabzon Şube Başkanı olarak ilk açıklamasını Haber61’e yapan Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar, Doğal Oluşum Grubu olarak 3 yıldır seçime girdiklerini ve oylarını her seçimde artırdıklarını belirterek, “2015 yılında kurduğumuz Doğal Oluşum Grubu’nun 3. Seçimi bu. İlk seçimde yüzde 43’lere varan bir oy oranımız olmuştu. İkinci de yüzde 54’lere geldik. Bugün oy oranını bilmiyoruz ama 7 kişilik yönetim kurulundan 5+2 gibi bir sonuç elde ettik. 3 üye arasında bir eşitlik var. Tüzük gereği en küçük Sicil No’lu üyemiz giremeyecek durumda. Fakat 3 eşit oy olduğu için bir itiraz hakkı doğabilir. Onu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu uzun soluklu bir yarıştı. Biz seçime girelim ve bırakalım diye düşünmedik. 3. seçim bu ve yükselen bir oy oranımız vardı. 5 ilde çalışmalar yaptık, medyayı çok güzel kullandık, broşürler hazırladık. Mühendisler odasının 3 temel ayağı var. Ülke yararı, üye yararı ve mesleğin geliştirilmesi. Biz hep buna vurgu yaptık. Başka hiçbir argümanımız yok. Dolayısıyla yolunuzda doğru parametrelerle giderseniz mutlaka başarı gelir. Biz buna inanıyorduk, bugün nasip oldu. İnşallah güzel işler başarırız ve Trabzon Şubeyi layık olduğu yere getiririz. Mesleğimizi de daha yukarılara çekmeyi hedefliyoruz.” dedi.

16 EKSİK

Şube ile ilgili olarak 16 eksik tespit ettiklerini sözlerine ekleyen Çavdar, “Biz şube bazında 16 eksiklik tespit ettik. Bu eksiklikleri maddeler halinde net bir şekilde anlattık. Bu 16 maddeyi hayata geçireceğiz. Bunların en önemlisi lokalsizliktir. Bizim lokalimiz mutlaka olmalı. Çünkü Trabzon EMO Şube 9 ile yayılmış ve Trabzon bir metropol artık. Etrafındaki illerle birlikte Bin 450’ye varan üyesi var. Lokali çözdüğümüzde bir çok sorunu çözmüş olacağız. Lokal demek bir aile yapısının oluşması, sorunların, mutlulukların birlikte paylaşılması zaten başarıyı getirecektir” şeklinde konuştu.

“HEDEFLERE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

Seçim sonrası delegelere mesaj veren Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar, “Delegeler çok rahat olsunlar, bize güvensinler. Bizim söylemlerimiz çok açık ve netti. Elektrik Mühendisliğinin evrensel ilkeleri dışında hiçbir referansı baz alamayız. Birlikte biz bunları yapacağız, sürekli bağlantıda kalacağız ve hedeflerimize birlikte yürüyeceğiz. Çok güzel bir odamız olacak. Bizim sloganımız “her açıdan örnek şube Trabzon EMO” demiştik, sözü vermiştik, devam edeceğiz” dedi.

İTİRAZ OLACAK MI?

Seçim sonucuna herhangi bir itiraz olup olmayacağı yönünde soru yönelttiğimiz Çavdar, “Çok enteresan bir sonuç oldu. İki arkadaşımız Samet Cevahir ile Ali Osman Kalyoncu’nun 310 oyu var. Diğer arkadaşların listesinden gelen Fatih Mehmet Kurdoğlu hocanın da 310 oyu var. Burada Tüzük en küçük sicile sahip olanlar seçilir diyor. Tecrübeyi öne çıkarıyor. En küçük sicil demek daha eski mühendislik ünvanını almış yada odaya kayıt olmuş demek. Bu durumda Ali Osman Kalyoncu listeden düşüyor. 5-2’lik bir sonuç oluşuyor. Seçim düzeni çok karışık, çarşaf liste elle yazılıyor. Ola ki bir hata olmuştur. Biz en doğruyu bulmak adına bizim tarafımızdan yapılacak bir itiraz diğer arkadaşı daha yukarı çıkarabilir. Sonuçta oylar üyeler tarafından sayılıyor. Doğruyu bulmak için bir itirazımız olsun, net bir sonuç alalım. Hangi arkadaş gelirse bizim için fark etmez. Biz geçen yıl 5 diğer arkadaşlardan 2 bizden çalışmıştık. Bu sefer tersi bir durum var. O arkadaşlarda bizimle beraber yönetim Kurulu üyesidirler. Hiç bir farkımız yoktur beraber yürüteceğiz. Çünkü üyelerimiz 5 kişi sizden 2 kişi diğer gruptan seçiyorum demiş. Güzel bir koalisyon oluşturmuş birlikte problemleri aşacağız” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ”

Doğal Oluşum Gurubu ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Hasırcı ise Haber61’e yaptığı açıklamada “İki aylık bir seçim maratonumuz oldu. Kampanyamızı gayet güzel, en azından odamızı getirmek istediğimiz nokta için açık ve şeffaf davrandık. Kendimizi anlatabildiğimiz için çok mutluyum. Bir akademisyen olarak ayrıca mutluyum. Çünkü mesleğimizin geldiği nokta ve iş problemleri ile ilgili en büyük duygusallığı bizler yaşıyoruz öğrencilerimizden ötürü. İnanıyorum ki ekibimizle güzel şeyler yapacağız hem EMO Trabzon Şube için hem de Elektrik Mühendisleri için. Bu noktada mutluyum, güzel bir dönem olsun bizler için” dedi.

“EN BÜYÜK SORUN LOKAL”

Hasırcı, EMO Trabzon Şubesinin en büyük sorununun bir lokallerinin olmayışı olduğunu belirterek, “En büyük sıkıntı olarak görülen şey odamızın lokalinin olmayışıydı. Biz oda ortamında bir araya gelemiyoruz. Toplantılarımızı yapamıyoruz. Bir iş merkezindeki katı kullanıyoruz. İlk istenen ve talep edilen şey lokaldi. Bizim de seçim kampanyamızın ilk maddelerinden biriydi. Öncelikle bu çalışmamızı başlatacağız. İkincisi üye veri tabanımız çok sıkıntılı. Üye bilgilerimiz güncel değil, üyelere ulaşma noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Veri tabanımızı hem güncelleyip hem de işveren ve iş arayanı birleştirmek. Çünkü genç üyelerimizin böyle bir talebi var. Biz zaten bireysel bu çalışmayı yapıyoruz ama odamızda bir çok sektörden çalışan var. Hepsini bir araya getirmek en güzeli olacak. Veri tabanı ikinci önceliğimiz. Birde Elektrik Mühendisleri odamızın Serbest Mühendisler platformu var. Buradaki başlıklar kısıtlı. Biz bu başlıkları yeni gelişen teknolojilerle birlikte artırılması ve serbest mühendis istihdamının da artırılmasından yana bir çalışma yapmayı öncelikli olarak görüyoruz. Tabi ki farklı birçok sorunumuz var. Kadın üye olarak kadın çalışan mühendislerin sorunları benim için öncelikli olacaktır ve genç arkadaşlarla iletişim tabi ki” şeklinde konuştu.

“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

Asıl sürecin şimdi başladığını vurgulayan Zeynep Hasırcı, “Başarı her şeyden önce ekip başarısı. Biz yapmak istediğimiz her şeyi birlikte yapmak istiyoruz dedik ve hepimizin yapacağımız olaylarda belirli rolleri vardı. Bireysel başarıya geçince belki hala hoca olmak, birilerine dokunmuş olmak, bir parça kendimi okul tarafına da aktarabilmiş olmam bir artı sağlamıştır diye düşünüyorum. Birde kadın temsiliyeti Elektrik Mühendisleri odasında çok zayıf. Neden bir tane kadın. 2’de 3’de olabilir, önümüzdeki yıllarda daha çok kişi bunun içinde olmak için cesaret gösterecektir. En azından ben bu noktada ivmelendirme yapmak niyetindeyim. Bunun artı olacağını düşünüyorum. Seçim süreci bitti. Bence asıl terleyeceğimiz süreç şimdi. Sorumluluğumuzun farkındayız umarım her şey güzel olur. Her açıdan Örnek Şube EMO Trabzon için değiştir dedik. İnşallah değişecek ve değişti diyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri