Ortahisar Belediyesi'nde heyecan sona erdi ! 276 kişi kadroya geçti

Ortahisar Belediyesi'nde 276 kişi kadroya geçirildi.

Ortahisar Belediye meclisinin eylül ayı meclis toplantıları tamamlandı. Toplantının son gününde kadroya alınan 276 kişi hakkında karar oylandı.

Kadro heyecanı yaşayan çalışanlar da salona gelip meclis toplantısını heyecanla takip ettiler.

Plan ve bütçe komisyonundan gelen kadrolar meclis onayına sunuldu.

Karar öncesi açıklama yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç *Meclise başladığınız da gündeme aldığımız konuydu. Belediyemizde burun arkadaşlarımız hizmet eden arkadaşlar. Hükümetimizin kamuda çalışan personelin 657 ye geçirilmesi söz konusu. Biz de sözleşmeli çalışan ve sözleşmeli çalışan personel için bir çalışma yaptık. İleriki dönemde mesai arkadaşlarımız daimi memur statüsünde olabilsin diye çalışma yaptık. Ama bir kriter olması lazımdı. Burada da lisans, ön lisans mezunu olan tekniker teknisyen olan arkadaşlarımızı değerlendirdik. Hem lisans hem de on lisan mezunu arkadaşları kapsayabilmesi için 4 parti temsilcisi ile toplantı yaptık. Ortahisar belediyemizde şuanda çalışan ve komisyonumuz karar verdi.

Meclis grup başkan vekillerimize teşekkür ediyorum.

Mesai arkadaşları ne izin hukukunu düşünen bir belediye olarak mutluyuz. Hepsine teşekkür ederim." İfadelerini kullandı.

CHP'li meclis üyesi Cüneyt Zorlu ise "Bu konuda nasıl bir yol izleyeceğiniz sormuştum ama bu gururu görebileceğimizi düşünmemiştim. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu kararı alacağınızı duyan Büyükşehir Belediyesindeki arkadaşlar arıyor. Bu vesileyle bunu da dile getirelim." Dedi.

CHP Grup başkanvekili Turgay Şahin de konuşmasında "Bu ise bizi de kattığınız için teşekkür ediyorum. Sizi biraz da zorladık. Eğer bu iş yapılacaksa dışarda 60-70 kişi bırakmayalım dedik siz de düşünelim dediniz. Sonunda açıkladınız teşekkür ediyoruz."

İYİ Parti Grup Başkanvekili Berrin Tezel Erkuloğlu " Bu karar için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu karara bizi de ortak ettiniz teşekkür ediyoruz " ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonrasında oy birliği ile Ortahisar Belediye'sinde 276 kişiye kadro verildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri