Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin şubat ayı toplantısında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehir içi ulaşımı rahatlatacak ve yatırımları kapsayan projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, Meydan bölgesi ile Boztepe–Çukurçayır hattını kapsayan yeni bir füniküler sistem projesinin lansmanının yapıldığını belirtti.
Projeye ilişkin bilgi veren Genç, “Meydan bölgemizle Boztepe-Çukurçayır arasında bir füniküler sistemle birlikte bir proje geliştirdik. Uygulama projesini hızlı şekilde hazırlayıp yapım sürecini adım adım ilerlettik” dedi.
Füniküler hattının yaklaşık 3,1–3,2 kilometre uzunluğunda olacağını aktaran Genç, “Bu sistemle Meydan’dan bir hemşerimiz, 41 bin nüfusun yaşadığı Çukurçayır bölgemize ulaşmış olacak. Raylı sistemle de entegre olabilecek birz, Meydan’dan bağlantılı bir sistem olacak” ifadelerini kullandı.
Teknik kapasiteye de değinen Başkan Genç, “Aynı anda bir vagonu 200 yolcu kapasiteli, saatte yaklaşık 2 bin 400 kişiyi taşıyabilen bir füniküler sistem planladık” şeklinde konuştu.
Şehir genelindeki diğer yatırımlara da değinen Genç, Beşikdüzü ilçesinde üçü yeni yapım, biri yenileme olmak üzere dört park için ilçe belediyesiyle protokol imzalandığını belirtti. Sürmene Pazar Yeri ve Otopark Projesi’nin ihalesinin yapıldığını, 100. Yıl Parkı düzenleme ihalesinin ise 26 Ocak’ta tamamlandığını aktardı.
Ulaşım yatırımları kapsamında elektrikli otobüs projesine de değinen Başkan Genç, “28 elektrikli otobüsün tamamını 2026 programına aldık. İlk 14 araç için ödenek geldiğinde ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi.