Doğu Karadeniz’de kar etkili: İşte il il yolların durumu

Bayburt, Giresun, Rize, Artvin, Ordu, Trabzon ve Gümüşhane’de kar aralıklarla etkisini sürdürüyor. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

 Doğu Karadeniz ve çevre illerde etkili olan kar yağışı, Bayburt, Giresun, Rize, Artvin, Ordu, Trabzon ve Gümüşhane’de yaşamı olumsuz etkiledi. Bölgede yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken ekipler karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Bayburt’ta 145 köy yolu kapalı

Bayburt’ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 80, Aydıntepe’de 25 ve Demirözü’nde 40 olmak üzere 145 köye ulaşım sağlanamıyor. Belediye, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince başlatılan kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Kar kalınlığının kent merkezinde 30 santimetreye ulaştığı Bayburt’ta araçlar güçlükle ilerliyor. Bayburt-Erzurum kara yolundaki Kop Dağı ile Bayburt-Gümüşhane arasındaki Vauk Dağı geçitlerinde ise zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmeyen geçitlerde Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışması yürütüyor.

Giresun’un iç kesimlerinde kar

Giresun’un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde yağmur, gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle yerini kara bıraktı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda biriken karı temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Dereli ilçesindeki turizm merkezlerinden Kümbet ve Kulakkaya yaylalarında da kar yağışı kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Rize’de yaylalar beyaza büründü

Rize’de etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. İkizdere ilçesine bağlı 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkisi ile Kaçkar Dağları çevresindeki yaylalar beyaz örtüyle kaplandı.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda da kar yağışı sonrası kar kalınlığının yer yer 15 santimetreye ulaştığı görüldü.

Artvin’de yüksekler kar altında

Artvin’de soğuk havanın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Çamlık Mahallesi ile Kafkasör Yaylası ve Atabarı Kayak Merkezi çevresi karla kaplandı. Kent merkezi ile Şavşat, Ardanuç ve Borçka ilçelerinde bazı köy yollarının ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Ordu’da kar hayatı olumsuz etkiledi

Ordu’nun orta ve yüksek kesimlerinde kar etkisini sürdürüyor. Akkuş, Aybastı, Gürgentepe, Gölköy, Korgan, Kumru ve Mesudiye ilçelerinde kar nedeniyle yaşam olumsuz etkilendi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile Karayolları ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarına devam ediyor.

Trabzon’da 19 mahalle yolu için çalışma

Trabzon’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekipleri mahalle yollarını açık tutmak için çalışma yürütüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Çaykara’da 6, Araklı’da 5, Köprübaşı’nda 4, Sürmene’de 3 ve Arsin’de 1 olmak üzere 19 mahalle yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gümüşhane’de 193 köye ulaşım yok

Gümüşhane’de kar ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi. Valilikten yapılan açıklamaya göre kent merkezinde 45, Kelkit’te 63, Şiran’da 36, Kürtün’de 24, Köse’de 14 ve Torul’da 11 olmak üzere toplam 193 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haberleri