Akçaabat Belediyesi’nden Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine kumanya desteği

Akçaabat Belediyesi, Ramazan ayında dar gelirli vatandaşlara yönelik kumanya desteğini sürdürüyor.

Akçaabat Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal destek çalışmalarını artırdı. Yapılan uygulama kapsamında, başvuruları değerlendirilen vatandaşların belediye kartlarına bakiye yüklenerek Ramazan kumanyalarını temin etmeleri sağlanıyor.

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun şekilde yürütülen destek çalışmalarıyla, dar gelirli vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Vatandaşlar, kartlarına yüklenen bakiye sayesinde iftarlık ve sahurluk ürünlerden oluşan kumanyalarını kolaylıkla alabiliyor.

Başvurular inceleniyor, destek sağlanıyor

Ramazan ayı boyunca devam eden uygulama kapsamında sosyal yardım başvuruları belediye ekipleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Uygun görülen vatandaşlara, kartlarına yüklenen bakiye ile temel gıda ürünlerinin yer aldığı Ramazan kumanyalarını temin etme imkânı sunuluyor.

Başkan Ekim’den Ramazan vurgusu

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma ruhunu güçlendirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan ayı; bereketin, paylaşmanın ve gönüllerin birbirine daha sıkı bağlandığı müstesna bir dönemdir. Bu ayda hemşehrilerimizin yanında olmak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak bizler için bir sorumluluk olduğu kadar gönülden bir vazifedir. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından kartlara yüklenen bakiye ile Ramazan kumanyalarını temin etmelerini sağlıyoruz. Böylece Ramazan’ın bereketini paylaşmış oluyoruz.”

“Destekler yıl boyunca sürüyor”

Belediyenin sosyal yardımlarının yalnızca Ramazan ayıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Başkan Ekim, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Biz sadece Ramazan ayında değil yılın tamamında ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin yanındayız. Bazen bir alışveriş kartı, bazen sıcak yemek desteğiyle sessiz sedasız, kimseyi incitmeden ve rencide etmeden gerekli yardımları ulaştırıyoruz. Amacımız; paylaşmak, dayanışmak, gönüllere dokunmak ve hiçbir vatandaşımızı yalnız hissettirmemektir.”

Kumanya desteği devam edecek

Başkan Ekim, Ramazan ayı boyunca kumanya desteğinin süreceğini, sosyal destek çalışmalarının ise yıl içerisinde ihtiyaçlara göre düzenli ve planlı şekilde devam edeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haberleri