Türkiye'nin sayılı hastanelerinden biri Maçka'da

Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Erhan ÖZDEMİR yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Erhan  ÖZDEMİR, 2018 yılındanda yapılan kalite  değerlendirilmesinde Trabzon'da en yüksek puanı alan hastane olduklarını belirtip emeği geçenlere teşekkür etti.

Hastanelerinin esas başarısının "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon" alanı olduğunu belirten Özdemir "Hastanemiz bu alanda ülkemizin önde gelen hastanelerinden biri konumundadır.Yatarak tedavi gören hastalarımızın yaklaşık %70 şini,Trabzon  dışından çeşitli  şehirlerden gelen  vatandaşlarımız  oluşturmaktadır. Özellikle, felçli hastalar hastanemizde sunulan “yürüme  robotu ve havuz” tedavisinden çok fayda görmektedir. Bu sebeplerden dolayı, yatan hasta yoğunluğumuz oldukça fazladır." ifadelerini kullandı.

Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Erhan  ÖZDEMİR yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hastanemiz 2011 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde şu an ki binasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Hastanesi olarak hizmete açılmıştır. 110 yatak kapasitesi ve 262 personeli ile 7/24 vatandaşlarımızın hizmetindedir Ülkemizde bulunan az sayıdaki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Hastanesi özelliğini taşımaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon başta olmak üzere, İç Hastalıkları, Diş Hekimliği, Aile Hekimliği ve Acil Servis branşlarında hizmet sunmaktadır.  

Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan 2018 yılı kalite değerlendirmesinde, hastanemiz ilimizdeki en yüksek kalite puanını almıştır Bu durum bizim için gurur verici bir tablodur. Bu vesileyle, emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, belediye olarak bizden desteğini hiç esirgemeyen Maçka Belediye Başkanımız Sayın Koray KOÇHAN’a da teşekkürlerimi sunuyorum.

Fizik Tedavideki “Rehabilitasyon” kavramı, bir kişideki sakatlığı veya sakatlığa sebep olan felç gibi hastalıkların kötü etkilerini gidermeyi, kişinin hayatını idame ettirebilecek hale gelmesini sağlamayı ifade eder.

Hastanemizin esas başarısı “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon” alanındadır. Hastanemiz  bu alanda ülkemizin önde gelen hastanelerinden biri konumundadır. Yatarak tedavi gören hastalarımızın yaklaşık %70ni, Trabzon dışından çeşitli şehirlerden gelen vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Özellikle, felçli hastalar hastanemizde sunulan “yürüme robotu ve havuz” tedavisinden çok fayda görmektedir. Bu sebeplerden dolayı, yatan hasta yoğunluğumuz oldukça fazladır.

Son yıllarda dünyada ve ülkemizde artan rehabilitasyon ihtiyacını karşılamak için, hastaların hastanede yatarak tedavisi yerine “Evde Rehabilitasyon” kavramı gelişmiştir. Bu şekilde hastanede fizyoterapist eşliğinde uygulanacak olan egzersiz hareketleri, “hastanın kendi evinde fizyoterapist eşliğinde” yapılmaktadır. Bu durum hasta ve hasta yakınları için kolaylık sağlamakta, diğer hastaların hastaneye yatırılarak rehabilitasyonu için de fırsat yaratmaktadır. Türkiye’de henüz birkaç şehirde az sayıdaki hastane tarafından bu uygulamaya geçilmiştir.

Hastane yönetimi olarak yaptığımız değerlendirme sonucunda, “Evde  Rehabilitasyon” uygulamasını hastanemiz imkanları ile başarabileceğimizi düşünerek, konuyla ilgili bir proje hazırladık. Sağlık Müdürlüğümüzün onayına sunduk ve müdürlüğümüzün de  desteğini alarak projemizi uygulamaya koyduk.

Eylül 2018  itibarı ile, Trabzon ilimizde ikamet eden ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan hastalarımıza ulaşarak “Evde Rehabilitasyon” uygulamasına başladık. İlk önce günde 30 kişilik bir hasta grubuyla başladığımız çalışmayı, şu anda günde  50 hastaya çıkarmış bulunmaktayız. Mesai günleri içinde Maçka’dan Ortahisar’a, Yomra’dan Akçaabat’a kadar ilimizdeki hastalarımıza ulaşmaktayız.

Amacımız önümüzdeki aylarda bu uygulamayı daha çok geliştirmek ve günde 100 hastaya ulaşmaktır. İnşallah personelimizin gayretiyle, bu hedefimize en yakın zamanda ulaşacağız."

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri