TTSO ile Endonezya arasında imzalar atıldı

TTSO Endonezya ile işbirliği protokolü imzaladı.

Endonezya’da düzenlenen 31. Endonezya Ticaret Fuarı’na katılan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve beraberindeki heyet, enerji sektörüyle ilgili görüşmeler yaptı. Ayrıca Agung Suryamal West Java Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzalandı.

Endonezya’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Fahmi Aris Innayah başkanlığındaki Türk işadamları heyeti, Jakarta’da düzenlenen 31. Endonezya Ticaret Fuarı’na katıldı. Türk heyetinde TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile TTSO Başkan yardımcıları Coşkun Kahraman ve Erkut Çelebi, yönetim kurulu üyeleri Özcan İlarslan, İsmail Gençcelep ve Nevzat Özer yer aldı.

TTSO heyeti, başta enerji olmak üzere çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunurken, Agung Suryamal West Java Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü de imzalandı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Endonezya 31. Ticaret Fuarı’nın, uzun yıllardır gerçekleştirilen çok büyük bir organizasyon olduğunu belirterek, “Geçen yıl binden fazla firmanın katıldığı fuarı yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti. 900 milyon doları aşan bir ticaret hacmi oluşturan Endonezya Ticaret Fuarı’nda, Trabzon heyeti olarak yararlı görüşmeler yaptık. Özellikle West Java Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığımız işbirliği protokolü ile karşılıklı olarak işadamlarımızın yatırım ve faaliyetlerinde birbirimize yardımcı olmayı taahhüt ettik” dedi.

Hacısalihoğlu, bir süre önce Endonezya’nın Ankara büyükelçisinin TTSO’yu ziyaret ettiğini de hatırlatarak, “Bu ziyarette Endonezyalı işadamlarıyla Karadeniz Bölgesi işadamlarının işbirliği içinde çalışması yönündeki isteklerini bize ilettiler. Ardından fuarın daveti geldi. İki ülke işadamları arasında iyi ilişkilerin başlaması için bu fuar başlangıç olacaktır” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri