Trabzon’da su sayacı problemi meclis gündeminde

Ortahisar Belediye Meclisi 2020 yılı ilk toplantısı yapıldı.

Ortahisar Belediyesi 2020 yılı ocak ayı ilk toplantısında, köylere verilen içme suyu ve sayaç takmayanlara yönelik cezai müeyyideler konuşuldu.

CHP Grup Başkan vekili Turgay Şahin, sayaç olmayan yerlerde uygulanan ceza miktarları ile alakalı konuyu gündeme getirerek “Karakaya İçme Suyu 29 köye hizmet veriyordu. Büyükşehir yasasıyla TİSKİ’ye bağlandı. TİSKİ burada bir uygulama başlattı ve burada ki vatandaşlara sayaç takma mecburiyeti getirdi. Bize bu konuda çok şikayetler geliyor. Sayacını takmayanlara astronomik rakamlarda cezai müeyyide uyguluyor. 1000 liranın üzerinde rakamlar. Bu vatandaşları mağdur ediyor ve sıkıntıya sokuyor. Bunlara sayaç takılıyordu, bunu mecbur hale getirmişler” dedi.

Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Bedeli sormamız lazım. TİSKİ Genel Müdürümüzle konuşalım. 1000 lira çok ciddi bir rakam. Bu müeyyidenin mutlaka dayanağı vardır ama fazla meblağ oluyor.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu da Turgay Şahin’in sözlerine destek verince Başkan Ahmet Metin Genç, konuyu Büyükşehir meclisinde gündeme getirmeyi teklif etti.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri