Trabzon'da mektup arkadaşlığı

Trabzon Yomra Merkez İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri, ilçeye oldukça uzak olan Maden ve Çamlıyurt İlkokul 2. sınıf öğrencileri arasında öğrencileri arasında “Mektup Arkadaşlığı” projesi başlatıldı. 

Yomra Merkez İlkokulu 2-B sınıf öğretmeni Songül Kılıç, ilçede her okuldan aynı şubeyi okuttuğu öğretmen arkadaşlarıyla başlattıkları bu projenin amacının mektup alışkanlığının öğrencilere kazandırılması ve öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanıyabilmesi olduğunu belirtti. Günümüzde mektup yazma alışkanlığının yavaş yavaş yok olduğuna dikkat çeken sınıf öğretmeni Songül Kılıç, ‘ Amacımız, öğrencilerde iletişimi güçlendirmek, kendilerini yazılı ifade etme becerilerini güçlendirmek ve yakın çevresini merak edip ilgi alanı oluşturmak. Çocuklar yazarak ve duygu ve düşüncelerini resim yaparak iletişim kuracaklar. Gerekirse okullara gezi yapılarak tanışmaları sağlanacak. Çocuklarımız bu konuda çok istekli ve heyecanlılar’’ şeklinde konuştu.

Trabzon Yomra Merkez İlkokulu Müdürü Ayhan Yıldırım, ise, projeyi çok olumlu karşıladıklarını belirterek, “Projenin fikri öğretmenlerimizden geldi. Bize böyle bir çalışma içine girmek istediklerini belirttiklerinde okul idaresi olarak ‘Mektup Arkadaşlığı’ projesinin destekçisi olacağımızı belirtmiştik. Yürütülen projeyi dikkatle takip ediyoruz. Yapacağımız değerlendirmelerin ardından bu projeyi başka bir projeye dönüştürerek' kardeş okul' projesi başlatmak istediklerini ifade ederek, proje kapsamında eldeki imkanlar değerlendirerek köy çocuklarına kitap, giyecek, oyuncak paylaşımı şeklinde desteklemeyi düşündüklerini sözlerine ekledi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri