Trabzon'da başkanlar Büyükelçi suikastini kınadı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine Trabzonlu başkanlar tepki gösterdi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyediç Karlov'un suikast sonucu öldürülmesine Trabzon’daki belediye başkanlarından tepki geldi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıya ilişkin, “Bu açık bir provokasyondur ancak başarıya ulaşma şansları yoktur” dedi. Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Rus halkının acısını paylaştıklarını ifade ederek “Tüm dost Rus halkına taziyelerimizi iletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi, bu saldırı Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur ama bu provokasyona gelmeyecek kadar Rusya yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti yönetimi de irade sahibidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyanın sayılı güçlerinden biri haline gelmesine mani olmak isteyenlerin, terör örgütleri ve yerli işbirlikçileri ile sürdürdükleri mücadelede başarılı olma şansları yoktur. Bir kez daha Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor, Rus halkına ve müteveffanın ailesine başsağlığı dileklerimi sunuyorum” dedi.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç de Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen hain terör saldırısını kınadı. Saldırıyı, düzelmeye başlayan Türk-Rus ilişkilerini baltalamaya çalışan güçlerin işi olarak gördüğünü belirten Başkan Genç, her kim olursa olsun olayın arkasındaki faillerin ya da ülkelerin ortaya çıkarılması konusunda Türk emniyet güçlerinin gereken hassasiyeti göstereceğini söyledi. Türk-Rus ilişkilerinin ve dostluğunun saldırıdan etkilenmeyeceğini umduğunu kaydeden Başkan Genç, "Son günlerde yapılan saldırılar oldukça derin üzüntü vesilesi oldu. Rus büyükelçisi çok alçakça ve haince bir saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Bu da bizi derinden üzdü. Bu vesile ile başta eşi olmak üzere Rusya Federasyonu'na başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu olayların ardı ardına olmasının mutlaka görünür ve görünmez sebepleri vardır. Son zamanlarda sizin de takip ettiğiniz bir üst akıl olayı var. Türkiye'yi kendi içinde uğraştırmak istiyorlar. Bize 15 Temmuz'da diz çöktüremeyen bu dış güçler, menfur saldırılarla beraber Türkiye'nin yapmak istediklerinin önüne bir set çekmek istiyorlar. Zaten mesele de budur. Sayın Büyükelçinin Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesinde çok önemli katkısı var. Dolayısıyla büyükelçinin seçilmesi düşündürücü bir olay. Suriye'de sağlanan milli politikalarla birlikte Rusya-Türkiye yakınlaşması var. Bu saldırıyı normalleşen bu ilişkileri baltalamak ve Türkiye'yi bu stratejik hedeflerinden arındırarak Türkiye'yi yalnızlaştırma politikası olarak değerlendirmek mümkündür. Bu amaçlarına ulaşamadılar. Saldırı nedeniyle Türkiye-Rusya ve İran zirvesi iptal edilmedi. Bu önemlidir. Bu alçak ve hain saldırıyı bir Türkiye cumhuriyeti vatandaşının gerçekleştirmesi de ayrıca düşündürücüdür. O nedenle saldırıyı bir kez daha şiddetle ve nefretle telin ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri