Trabzon İl Sağlık Müdülüğü'nden Yeşilay haftası mesajı

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden Yeşilay açıklaması

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Yeşilay Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.


Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan  ‘Yeşilay Haftası’ sebebiyle topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemeyi; bu şekilde farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyoruz. Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaç (reçeteli, reçetesiz, doğal ve sentetik ilaçlar), zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili veriler ne yazık ki üzüntü verici. 

Bağımlı olan insan, artık iradesini kullanamayan, kendisine,  çevresine hatta sevdiklerine bile zarar veren; bu işin ticaretini yapan bağımlılık üreticilerinin elinde sömürülen bir birey haline gelmiştir.

Amacımız, bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil; oluşmadan önce toplumu bilinçlendirici çalışmalar yapmaktır. Martın ilk haftası kutlanan “Yeşilay Haftası”nı özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek, onların farkındalık düzeyini artırmak için bir vesile olarak görüyoruz. 

Bağımlılığın her türlüsü toplum sağlığımız ve geleceğimiz için bir risktir. Herkese bunu önlemek için büyük görev düşmektedir. Özellikle yetişkinlerin bu konuda örnek teşkil ettiğini düşünürsek, “Yeşilay  Gönüllülerinin” nasıl ulvi bir çaba içerisinde olduğunu anlayabiliriz.

Bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin mevcut zararlarını toplumumuza göstermenin yanında; bu alışkanlıkları bırakmanın ve bu alışkanlıklardan kaçınmanın yollarını da göstermek büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında ilçelerimizde stantlar kurulmuş olup, halkımıza yönelik eğitimler verilerek broşür ve caddelere bez afiş asımı yapılmıştır.

Toplumumuzda bağımlı olmayan, özgür olan; kendisine ve çevresine yararlı, üretken, sağlıklı kişilerin  varlığına ihtiyaç duyuyoruz. Ebeveynlerin, öğretmenlerin ve toplumun her kesimindeki yetişkinlerin bu konuda iyi birer rol modeli olmasını istiyoruz. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı toplum için herkesin bu konuda üzerine düşeni yapacağını ümit ediyoruz. 

Yeşilay Haftası  boyunca alkollü içkilerin, uyuşturucuların, sigaranın topluma ve sağlığa olan zararlarıyla ilgili bilgilendirmelerin halkımız için yararlı olmasını temenni eder bu vesile ile tüm halkımızın Yeşilay haftasını kutlar bağımsız, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileriz."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri