Ömer Hacısalihoğlu'ndan 23 Nisan mesajı

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

CHP'li Hacısalihoğlu mesajında geleceğin büyükleri çocuklara şu mesajı iletti: 

"Mustafa Kemal Atatürk, tüm çalışmalarını ‘Şehirlinin efendisi’ olarak nitelendirdiği Türk köylüsü ile yapmayı tercih ederek ülkeyi Samsun-Erzurum-Sivas-Ankara dörtgeni ile kurtarmış ve kurmuştur. O nedenle devrimi halkın,  Anadolu’nun devrimidir ve dünya mazlum uluslarına da örnektir. Örnek olmayı da sürdürmektedir.

Sevgili çocuklar,

Asla unutmamamız ve uymanız gereken birkaç ilkeden söz edeceğim. Okul okumanın insanı aydın yapmaya yetmediğini ancak okuma ile aydın olunabileceğini unutmayın ve okuyun. Unutmayın okullarınızın elinizden alınmaya çalışıldığını yeni program ve ayarlamalarla iktidarın sadece bencilce bir tavırla kendi parti programına hizmet ettiğini bilin. Araştıran, öğrenen, ezberden uzak duran, bilimsel laik eğitime sarılın. Bunun dışındakilere itibar etmeyin.

Atatürk neslinin bu amaçla Köy Enstitülerinin köylüyü demokrasi ve cumhuriyetle birleştirerek Türk köylüsünün birçok sorununu çözmek üzere kurulduğunu zaman zaman hatırlayın. Emperyalist güçlerin, kalkınmamıza yönelik bu büyük eğitim hareketini neden istemediğini usunuza vurarak düşünün ve adımlarınızı ona göre atın. Dünyanın hiçbir ülkesinde örneği olmayan bir gecede birer mühürle 26 üniversite açılarak Türkiye akademik yaşamanın ayağa düşürüldüğünü hatırlayın ve unutmayın.

Sevgili çocuklarımız, sevgili kardeşlerim,

Yine dünyanın hiçbir ülkesinde bizim ülkemizde olduğu kadar boşta gezen üniversite mezunu genç yoktur. Sonuç olarak bugünkü eğitim sistemi ‘dindar’ değil kindardır ve bu dünyayı oluşturmaktan düşünmekten, sorgulamaktan, bilimsellikten uzak bir eğitimdir.

Sevgili çocuklar işte bu koşullar altında zor da olsa kutlamaya çalıştığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlu olsun. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri