Barbaros takımı Trabzon'u temsil edecek

Barbaros takımı TEKNOFEST'te Trabzon'u temsil edecek.

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyesindeki 6 öğrenci, Barbaros Takımını kurarak bugün gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST 2020 Gaziantep İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında ter dökecek. Özgün tasarım ve yazılımı ile ön tasarım raporu ve kritik tasarım raporunu başarı ile tamamlayan Barbaros Takımı “Kaptan-ı Derya’nın İzinde” adını verdikleri projeleri ile katılacak.

Takım ve proje ile alakalı bilgiler veren Ali Gözükara “Bizim ülkemizde bu çalışmaların gelişmesi özellikle deniz oşinografisinin gelişmesi anlamında bu çalışmalar mutlaka yapılmalı. Tabi bunların insansız otonom olması çok önemli. Artık bu yönde giden, teknolojik gelişim var. Dikeyde ve yatayda bunları geliştirmemiz gerekiyor.

Yarışmada 3 etaptan geçecek projemiz bunların ilki, bir halka var, üst tarafında 10 cmlik bir boşluk var onun içinden uzak bir mesafeden gelip geçecek. Burada aracın manevra ve hareket kabiliyeti ön plana çıkıyor süre olduğu için.

İkinci görev ise robot kolla alakalı. Robot kol iki görev yapacak. İlkinde bir tutacağı alıp sepete bırakıyor. İkincisinde bir yapboz olacak ve belirli süre içerisinde tamamlanması istenecek. “ ifadelerini kullandı.

Gençlere bu önemli yarış için başarılar dileyen Mehmet Reşat Abdulselam:”Çocuklar böyle bir takım oluşturduktan sonra bize başvurdular. Bizde İl Gençlik ile beraber çocuklarımıza destek sağladık. Türk Telekom Spor Kulübü olarak. Bizler onların arkasındayız her zaman başarılar diliyorum hepsine.” dedi.

Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk gençlerle gurur duyduğunu belirterek ”Ülkemiz gelişmekte, dışa bağımlılıktan uzaklaşmaya çalışmakta. Artık kendi insansız hava araçlarımızı, kendi insansız sualtı araçlarımızı, yapmaya çalışıyoruz. Gençlere fırsat verdikçe, neler yapabileceklerini görüyoruz. Ve inanıyorum ki ilerde çok daha iyi işler başaracaklar. Onlarlar gurur duyuyorum. Şehrimiz olarak, bir katkı sağlayacaksak ülkemize ne mutlu bize. “ şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri