Azmi Kuvvetli’den Cumhur İttifakına: Kaybedeceklerini anlayınca kural değiştiriyorlar

İYİ Parti Trabzon İl başkanı Azmi Kuvvetli’den Cumhur İttifakı açıklaması geldi.

Haber61 - Haber Servisi / İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Cumhur İttifakı’na yüklendi.

Kuvvetli “Cumhur ittifakı ortakları gelecek seçimleri kaybedeceklerini anlayınca, oyun oynarken kural değiştirmeyi gelenek haline getirdiğini görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kuvvetli’nin açıklamaları şu şekilde;

Bir siyası anlayış seçimi kazanmak için bu kadar alengirli işlere girmez, girmemeli. Nedir? Her seçimde, seçimi kazanmak için kendinize avantaj sağlayacak şekilde kural değiştiriyorsunuz?

Seçim kanununda arızalar elbette vardır ve bunlar, sonuçları itibarı ile adaletli bir seçim sağlayacak şekilde düzeltilmelidir. Ancak yaptıkları değişiklikler hep kendilerine avantaj sağlayacak şekilde yapılmamalıdır. Daha önce yapılan değişiklikler ittifakları özendiren değişiklikler iken şimdi ise seçim kanunundaki değişiklik ile ittifaklar gereksiz hale getirilmeye çalışılıyor. 2018’de Başkanlık Sistemi ve bu ittifakları düzenleyen Seçim Kanununu bizzat kendileri yapmıştır. Şimdi görülmektedir ki kendi düştükleri oy oranını taban alarak kabul eden bir baraj düzenlemesi yapıp, ittifaklar sistemini tasfiye etme amacı taşımaktadırlar.

16 Nisan 2017'de gerçekleşen anayasa değişikliği oylamasında mühürsüz oyların geçerli sayılması, sandıkların kapanmasına 15 dakika kala alınan kararla geçerli sayılmıştır. Yapılacak düzenleme ile 'Cumhur ittifakına verilmeyen oylar geçersizdir' şeklinde bir şart getirebilirler ki buna da şaşırmamak gerekir. Çünkü artık bu işin kuralı ve standardı kalmamıştır.

2018’de Türkiye’de her iki parti önce ittifaklar sistemini kurmuşlar ve sonra da Başkanlık Sistemi’ni getirmişlerdir. İttifaklar sistemi ile ilgili kanunu da 2018’de yasalaştırarak yürürlüğe sokmuşlardır. Ama bilinmektedir ki İYİ Parti'nin ve Genel Başkanımız Meral Akşener'in Türk siyasi hayatına girmesiyle Ak Parti'nin şakülü kaymıştır. Ringte nakavt olmuş boksör gibi yalpalamakta, yaptığı kanun değişiklikleri ile durumu idare etmeye çalışmaktadır. İktidar 2018’de TBMM’deki gücünü, 2019’da da büyük şehirlerdeki siyasal gücünü kaybetmiştir. Şimdi sıra bu iktidarın, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’deki siyasal iktidarının tasfiyesidir. İşte tam da bu nedenle yeni bir Seçim Kanunu Teklifi getirilmiştir. Bu Seçim sistemi adaletli bir seçim yapılmasını içermemektedir.

Mademki Seçim kanununda bir düzenleme yapacaksınız, küçük Partilerin parlamentoda temsil edileceği adaletli bir düzenleme yapın. Örneğin barajı yüzde iki veya en çok üç yapın!

Ama ne yaparsalar yapsınlar millet kararını verdi, önümüzdeki seçimlerde Cumhur ittifakının iktidara kalma ihtimali kalmamıştır.

Yaptıkları bu düzenleme de bumerang gibi kendi iktidarlarının sonunu hazırlayacak bir düzenleme olarak anılacaktır.

Unutmasınlar ki,

"Hak sillesinin sedası yoktur!

Bir vurdu mu devası yoktur!"

Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar seçimlerin yapıldığı gün,

Aziz milletimiz sandıkta Cumhur ittifakı iktidarına gerekli dersi verecektir.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri