Ahmet Yılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan 4500 bütçe ile 45000 TL'lik iş

Sürmene’de bulunan Ahmet Yılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan alkış alan hakeret.

Sürmene Ahmet Yılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Cemal Yılmaz öğretmen ekibi, yardımcı personeller ve hayırseverlerle beraber TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için düzenlemiş oldukları 12 projeye aktarılan 4500 TL bütçe ile 45000 TL değerinde iş yapılmak üzere olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Cemal Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

1.11.2021 Ulusal Fidan Dikme gününde , ‘ Fidandan Ağaca Ağaçtan Ormana ‘ projesi ile her biri öğrencilerimize ait olan 30 tane meyve fidanını çocuklarımız, Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi ÜSTÜN, Sürmene Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim REVİ, hayırseverler ve öğretmenlerimizle birlikte Sürmene Öğretmenevi bahçesinde toprakla buluşturup ilk can suyunu verdiler. Elimizdeki 20 meyve fidanının ise öğrencilerimizin aileleriyle birlikte çay fabrikasının bahçesine dikilecek. Böylece, doğa bilinci ve sevgisi aşılanmasını hedeflediğimiz projede her öğrencinin kendi künyesi asılı olan , her zaman gidip görebileceği, bakımını yapabileceği, ileride herkesin dalından meyve yiyebileceği, ücretsiz olarak dağıtılabilecek çeşitli meyvelerin yetişeceği meyve fidanlıklarımızın olacağını ve bunu da her sene ulusal fidan dikme gününde gelenek haline getirip yeni fidanlıklar oluşturmayı amaçlıyoruz.

Ayrıca diğer projelerimizi kısaca özetlemek gerekirse öğrencilerimize ‘ Güneşle Besleniyorum ‘ projesi ile bitkilerin gelişiminin gözlemlemesini, ‘ Engelsiz Bahçe ‘ ile her çocuğumuzu kendine ait saksı ve çiçek vererek bir canlı beslemesini, sorumluluk almasını, ‘ Kültürüm Mirasımdır ‘ ile ebru gibi köklü sanatımızı tanıtma, öğretme ve uygulama yapabilmesini, ‘ Su ile Yaşa Çok Yaşa ‘ ile su kaynaklarımızın doğru kullanılmasını, boşa kullanılan suyun dünyamızı kurutacağının farkına varmasını, ‘ Davranışınla Kazan, Ödülünle Harca ‘ ile oyuncak para ve kantin kurarak öğrencilerimizin yaptıkları her olumlu davranışla para biriktirip ürün almasını, böylece olumsuz davranışların azaltılmasını, ‘ Evrende Neredeyiz ? ‘ ile şekil ve materyaller yardımıyla bir dünyada yaşıyoruz ve yaşadığımız yerin tek olmadığını, bir evrenin, gezegenlerin olduğunun bilinmesini ve kavranmasını, ‘ Hayatın İçinde Biz de Varız ‘ ile çeşitli meslek gruplarıyla buluşarak onlara özel olan çocuklarımızı tanıtma, onların da toplumla buluşmasını, sosyalleşmesini, ‘ Kendin Tasarla Kendin Yap ‘ ile çöp olarak düşündüğümüz nesnelerden basit ve güzel ürünlerin yapılabileceğini, ‘ Boyayarak Öğreniyorum ‘ ile kendilerini ifade etmelerini, hayal dünyalarının gelişmesine katkı sağlanmasını, ‘ Geri Dönüşümden Tasarıma ‘ ile yerden topladığımız tahta, taş parçalarıyla bir sanat eseri oluşturmasını, doğadaki her şeyden yarar sağlanabileceğinin bilinmesini, ‘ Bizim Akvaryumumuz ‘ ile kendilerine ait bir hayvanı besleyip büyüterek çocuklarımızın hem fiziksel hem de ruhsal açıdan bireysel gelişimine katkı sağlanmasını amaçlamaktayız.

Bununla birlikte bu süreçte yapmakta olduğumuz projeler dışında hayırseverlerimizin yardımıyla sağlıklı yaşam adına okulumuza 9 adet bisiklet kazandırıldı.

Ben bu çerçevede ülkemizdeki tüm engelli vatandaşlarımızın şahsım, ekibim ve hayırseverlerimiz adına Dünya Engelliler Gününü kutlar, sevgilerimizi sunarım. İnsan dünyada, hayal ettiği kadar vardır, hepimizin hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle…

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri