Vestel'e Bir Tepki de Vali'den

Vestel'in, Manisaspor'un sponsorluğunu bıraktığını açıklamasının ardından, Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, karardan geri dönüleceği inancını taşıdığını belirtirken, belediye başkanı Bülent Kar ve kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,

Vestel'in, Manisaspor'un sponsorluğunu bıraktığını açıklamasının ardından, Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, karardan geri dönüleceği inancını taşıdığını belirtirken, belediye başkanı Bülent Kar ve kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kulübe haksızlık yapıldığının doğru olduğunu, ancak çekilme kararına üzüldüklerini söylediler.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, dünkü Vestel Manisaspor-Galatasaray maçını tribünde izlediğini, kulüp başkanı Haluk Çubukçu'nun, Vestel'in sponsorluğu bıraktığı yönündeki açıklamasını eve döndükten sonra televizyondan izlediğini bildirdi.

Vali Öztürk,yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Sürpriz bir karar oldu. Kamuoyunun, Vestel Manisaspor'un haksızlığa uğradığını kabul ettiği şu günlerde, Vestel'in sponsorluktan çekildiğini açıklaması bence biraz acelecilik oldu. Şehir düş kırıklığına uğradı ve şok etkisi yarattı. Sponsorluktan çekilme kararının açıklanmasından önce çeşitli çözüm yolları aranabilirdi. Takımı bırakmak şeklinde olmamalıydı. Bu kararla bence bütün şehir cezalandırılmış oldu. Karardan geri dönecekleri inancını taşıyorum."
Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar da bu aşamada üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "Vestel'in bu kararı almadan önce bizimle görüşmesi gerekiyordu ama sonuçta kararı açıkladı. Biz de Manisalı olarak, üstümüze düşen neyse Manisalılara danışacağız ve yapacağız. Manisalılar ne derse, o olur. Vestel Manisaspor sahipsiz değildir ve bu ligde yoluna devam edecektir. Federasyona biz de tepkiliyiz. Başkan Haluk Çubukçu, tüm söylediklerinde haklı. Geçen sezon canımız yandı, Sakaryaspor maçında haksızlık yapıldı. Ama Çubukçu'nun deyimiyle de burasının Türkiye olduğu unutulmasın."

BORSA BAŞKANI KOŞAR
Manisa Ticaret Borsası Başkanı ve Vestel Manisaspor'un eski yöneticisi Arif Koşar da Vestel'in sponsorluğu bırakmaması gerektiğini belirtti. Koşar, şu görüşü bildirdi: "Vestel bu şehirsiz, bu şehir Vestel'siz olmaz. Ufak tefek kırgınlıklar olabilir ama pire için yorgan yakılmaz. Sayın Ahmet Nazif Zorlu'nun konuyu bir daha irdelemesi gerekiyor. Kentin yöneticileriyle birlikte genişletilmiş bir toplantı yapılabilir. Federasyon ile ilgili mücadelelerinde tamamen haklılar. Ancak bizim tanıdığımız Ahmet Nazif Zorlu hiçbir işi yarım bırakmaz. Onun Avrupa kupaları sözü var, bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz."

ESNAF BİRLİĞİ BAŞKANI GERİTER
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Futbol Federasyonu'na gösterilen tepkinin son derece haklı olduğunu, ancak sponsorluktan çekilme kararına çok üzüldüklerini söyledi.

Geriter, "Sadece desteği çekmek sorunu çözmez. Gösterdiği tepkide Vestel şirketler grubunun arkasındayız, ama Manisaspor zamansız bırakılmamalı, kararın gözden geçirilmesini bekliyoruz. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'ya bu yakışır. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kulübün eski yöneticisi Semih Vardarer de Vestel'in sponsorluktan çekilmesinin Türk futbolu için büyük bir kayıp olduğunu, kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Vardarer, şöyle konuştu: "Federasyonun bu olaydan sonra istifa etmemesi bence Türk futbolunu daha büyük kaosa sürükler. Vestel'in sponsorluktan çekilmesi Manisa için büyük kayıp olacak. Manisalıları şimdi büyük bir imtihan bekliyor. Önce kentin yöneticileri Ahmet Nazif Zorlu ile bir kez daha olayı gözden geçirmeli. Sezon başlamışken çekilme yanlış. Sezon sonuna kadar gereken desteğin dışarıdan verilmesi ve işlemlerin buna göre yapılması gerekir."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri