Trabzonspor çifte kupadan etti

Turkcell Süper Lig'in son haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Türk futbolundaki ''ikinci Anadolu ihtilalinde'' de adeta başrolü oynadı. 6 kez lig şampiyonluğu yaşayan ve bugüne kadar, İstanbul'un 3 büyük kulübü dışında bu

Turkcell Süper Lig'in son haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Türk futbolundaki ''ikinci Anadolu ihtilalinde'' de adeta başrolü oynadı. 

6 kez lig şampiyonluğu yaşayan ve bugüne kadar, İstanbul'un 3 büyük kulübü dışında bu başarıyı elde eden tek Anadolu kulübü olması nedeniyle ''Anadolu İhtilalini'' gerçekleştiren kulüp olarak tanınan bordo-mavililer, Fenerbahçe karşısında aldığı sonuçla, 26 sezon sonra bir başka Anadolu takımı Bursaspor'un da şampiyonluk yolunu açmış oldu. 

En son 1983-1984 sezonunda şampiyon olan Karadeniz ekibi, böylece kendisi dışında ilk kez bir Anadolu takımının şampiyonluğuna katkı sağladı. 
 

-ÇİFTE KUPADAN ETTİ- 
     
Trabzonspor, bu sezon Fenerbahçe'yi Ziraat Türkiye Kupası'ndan sonra lig şampiyonluğundan da etti. 

Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda 5 Mayıs'ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek kupayı kazanan bordo-mavililer, bu akşam da sarı-lacivertli takımla İstanbul'da 1-1 berabere kalarak rakibinin lig şampiyonluğu yaşamasını da engelledi. 
     
-FENERBAHÇE DE ŞAMPİYONLUKTAN ETMİŞTİ- 
     
1995-1996 sezonunda şampiyonluğa çok yaklaşan Trabzonspor, 5 Mayıs 1996'da sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek ligin bitimine 2 hafta kala liderliği rakibine kaptırarak şampiyonluktan olmuştu. Maç sonunda Trabzon'da olaylar çıkarken, 25 yıldır şampiyon olamayan bordo-mavililer, şampiyonluğa en çok bu dönemde yaklaşmıştı. 

Trabzonspor'un Fenerbahçe karşısında şampiyonluğu kaybettiği 1995-1996 sezonunda da teknik direktör olarak takımın başında Şenol Güneş görev yapıyordu. 
     
-TRABZON'DA TARAFTARLAR SLOGAN ATTI- 
     
 Rakibi Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Bursaspor'un şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından bir grup taraftar, Trabzon Atatürk Alanı'nda bir araya gelerek, ''96 Oley, Yaşasın Anadolu'' şeklinde slogan attı.
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri