Trabzon sunumunu yaptı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) kuruluşunun 100. yılı kapsamında İstanbul'daki Hilton Exhibition Center'da, EOC Başkanı Patrick Hickey başkanlığında gerçekleştirilen genel kurul toplantısının ikinci ve son gününde, 2011 Avrupa Gençlik Olimpik

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) kuruluşunun 100. yılı kapsamında İstanbul'daki Hilton Exhibition Center'da, EOC Başkanı Patrick Hickey başkanlığında gerçekleştirilen genel kurul toplantısının ikinci ve son gününde, 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nin düzenleneceği Trabzon'un da sunumu yapıldı.

Sunumu yapan TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali organizasyon komitesinde yer alan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz ve Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Orhan Atasoy'u EOC üyelerine tanıttı. Daha sonra müsabakaların yapılacağı spor tesisleri, sporcuların kalacağı yerler, ulaşım ve otellerle ilgili bir video gösterimi yapıldı.

Video gösteriminin ardından söz alan EOC'nin Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) Değerlendirme Komisyonu Üyesi Jozef Liba, Trabzon'da konaklama yerlerine baktıklarını ve mevcut durumdan çok memnun olduklarını belirterek, ''Dün de yine organizasyon komitesiyle İstanbul'da toplantı yaptık. Çok gelişme kaydettiler. Ulaştırma ve konuklama ile ilgili bazı önerilerimiz vardı. Önerilerimizin çoğu yerine getiriliyor. Gelecek yıl tekrar Trabzon'u ziyaret edip, gelişmeleri yerinde görüp, raporumuzu hazırlayacağız'' diye konuştu.

-2013 EYOF KIŞ FESTİVALİ BRAŞOV, YAZ FESTİVALİ UTRECHT'TE YAPILACAK-

Genel kurulda, 2013 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne tek aday olan Romanya'nın Braşov kenti organizasyon komitesi ve Yaz Festivali'ne aday olan Çek Cumhuriyeti'nin Brno ile Hollanda'nın Utrecht kentleri organizasyon komitelerinin sunumları yapıldı.

Sunumların ardından konuşan EOC Başkanı Hickey, Braşov'dan başka Kış Festivali için aday olmadığı için organizasyonun bu kente verildiğini açıkladı.
Daha sonra Yaz Festivali için aday olan Brno ve Utrecht için oylama yapıldı. Oylama sonuçlarını açıklayan EOC Başkanı Hickey, 46 oyun kullanıldığını, 1 oyun geçersiz sayıldığını belirterek, Utrecht'in 23, Brno'nun ise 22 oy aldığını açıklandı. Oylama sonucunda Yaz Festivali, Utrecht'e verildi.

-DİĞER SUNUMLAR-

Toplantıda, 14-26 Ağustos 2010'da Singapur'da yapılacak 2010 Gençlik Olimpiyat Oyunları ile ilgili Singapur heyeti sunum yaptı.
Ayrıca 2009 Avrupa Olimpik Gençlik Kış Festivali'nin yapılacağı Polonya'nın (Slask-Beskidy) ve Yaz Festivali'nin yapılacağı Finlandiya'nın (Tampere) yetkilileri ile 2011 Kış Festivali'nin yapılacağı Çek Cumhuriyeti'nin (Liberec) yetkilileri sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantıda, EOC Başkanı Hickey, 2009 EOC Genel Kurul Toplantısı için Portekiz'in Lizbon şehrinin tek aday olduğunu belirterek, ''Portekiz Olimpiyat Komitesi de gelecek sene 100. yılını kutluyor. Gelecek yılki toplantının Lizbon'da yapılmasını onaylıyor musunuz?'' sorusu üzerine, EOC üyeleri alkışlarla toplantının Lizbon'da yapılmasını kabul ettiler.

Bu arada, toplantıda TMOK Başkanı Togay Bayatlı'ya, TMOK'un 100. yılı nedeniyle bir ödül verildi.
Öte yandan Togay Bayatlı, İstanbul'daki şiddetli lodos nedeniyle, bu akşam İstanbul Boğazı'ndaki tekne turunun iptal edildiğini, bunun yerine Kervansaray Restoran'da yemek yenileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri