Şampiyon İstanbul'a Geldi

Supersport Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, İstanbul'a geldi.Akşam saatlerinde Türk Hava Yolları'nın (THY), tarifeli uçağı ile Atatürk Havalimanı'na gelen Kenan Sofuoğlu'nu ailesi motor sporları tutkunları ve vatandaşlar tezahüratlarla karşıladı

Supersport Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, İstanbul'a geldi.

Akşam saatlerinde Türk Hava Yolları'nın (THY), tarifeli uçağı ile Atatürk Havalimanı'na gelen Kenan Sofuoğlu'nu ailesi motor sporları tutkunları ve vatandaşlar tezahüratlarla karşıladı. Sofuoğlu, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, inanılması güç bir başarıya imza attığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Sezonun 10. yarışında İngiltere'de şampiyonluğunu ilan ettiğini kaydeden Sofuoğlu, bu şampiyonluğa Avrupa'da inanılmaz gözüyle bakıldığını dile getirdi. Türk Motor Sporları tarihinde ilk
kez bir dünya şampiyonluğunun elde edildiğini kaydeden Sofuoğlu, bunun arkasında çok büyük desteğin bulunduğunu belirterek Motosiklet Federasyonu'na ve sponsorlarına teşekkür etti. Önümüzdeki yıl için Supersport'tan teklifler aldığını, ancak kendisinin Superbike'da yarışmayı düşündüğünü anlatan Sofuoğlu, buna bir an önce karar vereceğini, bunun da gelecek tekliflere bağlı olduğunu belirtti.

Önümüzdeki dönemde daha çok şampiyonlukların geleceğini söyleyen Sofuoğlu, Superbike ve MotoGP'de de şampiyonluklar almayı umduğunu belirtti. Sofuoğlu, 1000 cc'de yarışması halinde 54 numaralı motosikletiyle mücadele edeceğini de belirterek, ''600 cc'den 1000 cc'ye geçmem, beni doğal olarak zorlar. Bunda yaşım ve fiziki durumum etkili olacak. Ancak Superbike'da iyi takımlardan birinden teklif alırsam o zaman yarışmayı düşünüyorum. Şu anda bana sıradan takımlar teklif yaptı. Aksi halde 600 cc'de kendi takımımda yarışmaya 1 numara ile devam edeceğim'' diye konuştu.

Havalimanına oğlunu karşılamayan gelen baba İrfan Sofuoğlu'nun, şampiyon oğluna sarılması herkesi duygulandırdı. İrfan Sofuoğlu, oğlunun başına çiçekten bir halka geçirerek, kazanılan kupayla birlikte basın mensuplarına poz verdi. Şampiyon sporcuyu karşılamaya gelen motor sporları tutkunu bir grup, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' tezahüratı yaparak Sofuoğlu'nu omuzlara aldı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri