Sadri Şener taraftara kırgın

Trabzonspor’un Başkanı Sadri Şener bugün Radyo Haber61’e konuştu. Taraftara kırgın olduğunu konuşmalarıyla ifade eden Şener’in konuşmasından satırbaşları;Trabzonspor- Ankaragücü maçında stat dolacak mı?Çok sevindirici bir haber veremeyeceğim. Kombinelerin

Trabzonspor’un Başkanı Sadri Şener bugün Radyo Haber61’e konuştu. Taraftara kırgın olduğunu konuşmalarıyla ifade eden Şener’in konuşmasından satırbaşları;

Trabzonspor- Ankaragücü maçında stat dolacak mı?

Çok sevindirici bir haber veremeyeceğim. Kombinelerin dışında 6000 satılabilir biletimiz var. Buraya gelmeden önce baktım. Maça 3 saat kala 1945 tane bilet satılmış, hasılatı da 45 milyar lira. Bunu yorumunu Trabzon halkına bırakıyorum. Yorum yapmak istemiyorum.

Nedenini bilmiyorum. Doktora tezi gibi bir şey bu. Şampiyonluğu istiyoruz ama bilet satılmıyor. Nedenini bilemiyorum.

Akyazı konusunda neler söyleyeceksiniz. Dolgunun üzerine nasıl bir stat yapılacak. Stat olimpik mi olacak?

Geçtiğimiz Eylül ayında ihale yapıldı. Bildiğim kadarıyla bugün yarın müteahhit çalışmalara başlayacak.

Bilindiği üzere ihale yapılan şey stat değil dolgudur. Dolgudan sonra üzerindeki stat ihale edilecek. Bildiğim kadarıyla stat 42 bin kişilik olacak. Projesiyle ilgili bir gelişme yok. Bizden de görüş alacakları ifade edildi. Bunun için 660 dönümlük dolgu işleminin bitmesi gerekiyor.

Bizim önce dolgu işlemi ihale edilsin diye bir talebimiz olmuştu, sanırım TOKİ bizim talebimizi dikkate aldı.

Trabzonspor Şampiyon olursa Avni Aker Şampiyonluk için uygun mu?

Geçen yıl Bursaspor’un yaşadığı sıkıntıyı bu yıl biz de yaşayabiliriz. Sayın Bakanla bunu konuştuk. Halledebileceklerini söylediler. Nisan ayına kadar aşağı yukarı şampiyonluğumuz belli olursa, hemen eksiklikleri yerine getirmemiz lazım fakat, bu eksiklikler tam olarak neler bilemiyorum. TFF Başkanı Özgener’den rica ettim, ayın 9’unda Trabzon’da oynanacak olan Türkiye- Güney Kore maçı gelen heyet Trabzonspor’un şampiyonluk maçını bu stat kaldırır mı diye. Bunun da çalışmaları yapılacak. Yapılabilir eksiklikler var yapılamayacak eksiklikler var. Ben o kadar binayı kamulaştıramam. Maçın başka bir yerde de oynanması çok hoş bir şey olmayacak. Bu konu için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

 

Akyazı stadında koşu pisti olacak mı?

Burası futbol kenti. Koşu pisti olursa atmosfer olmuyor. Olimpik olursa İstanbul Olimpiyat stadı gibi olur. Biz geçtiğimiz yönetimlerde Avni Aker’de kale arkalarını öne çekmiştik. Çok da güzel oldu. Akyazı da biraz yavaş gidiyoruz, hızlı olduğumuz söylenemez. Bu benim konuşma stilime uymuyor. Şu anda orası devletin yaptırdığı bir stat. TOKİ’nin başında hemşehrimiz var. Stadın olimpik olmaması konusundaki istekleri biz de TOKİ’ye iletiriz.

Kasımpaşa’nın bile stadı var. Bizim hala yok.

Sadece stat için değil Trabzon’da her inşaatta işler yavaş ilerliyor. Oluyor ama geç oluyor. Karadeniz dolayında gittiğiniz zaman tüm adliye binaları bitmiştir, Trabzon’da hala yeni yapılıyor. Havaalanımız eskidir ama terminalimiz yeni bitti. Ama yolcu sayısı arttı. Trabzon Belediye Başkanımız çok gayretli takdir ettiğimiz bir başkan. Bazen bakıyorum o da benim gibi aceleci. 5 yılda para düşerse eline Trabzon’un çehresini değiştirir. Akyazı stadında ulaşım sorunu şimdiden çözülmeli. Kesinlikle Kayseri’deki gibi raylı sistem olmalı. Onu şimdiden planlamak lazım diye düşünüyorum. Bitiş zamanında biz varız yokuz o kadarını bilemem.

Teofilo konusu

Teofilo için evet bir teklif var. 1 Şubatta Türkiye’de olduğu gibi Kolombiya da transfer dönemi kapanıyor. Teminat istedik. Teminat geldiği vakit transferini bitireceğim.

Yönetimde detaylı bir görev dağılımı yapıldı mı?

Herkesin belli bir konuda görevi var. Bunları yakın zamanda Asbaşkanımız açıklayacaktır.

Sizin döneminizde transferlerin %90’ı olumlu. Kulüpte oyuncu izleme komiteniz var mı?

Evet var, ben. (Gülüyor) Bildiğim kadarıyla Şenol Hocanın altında 29’a yakın hoca var. 12 ay futbolcu izlerler. Brozekler bir-iki ayda izlenip alınmadı. Uzun süredir izliyorduk. Bizim en önemli özelliğimiz 3 senedir yan yana oynayan bir takım oluştu. Ve şimdi ilk defa günde 2 idmana çıkıyor. Çünkü 20-25 kişi bir anda antrenman yapıyor. 18 futbolcu kadroya gidiyor. 8 baba oyuncu tribünde oturuyor. Bunun hoca için iyi ve kötü tarafları var. İstediğini de alabilir ama bir yandan da küsme darılmaları iyi ölçmesi gerekiyor.  Şenol Hocanın işi hem zor hem zevkli.

Yattara, Selçuk’ta durum nedir? Siyasete girecek misiniz?

Futbolcu transferleri ile ilgili Mayıs’a kadar konuşmamayı düşünüyorum. Bunu daha öncede belirtmiştim. Hiç kimseyle bir problemimiz yok. Bunu tüm arkadaşların bilmesini isterim. Siyasete dayalı bir aileden geliyorum ama pek siyasetten hoşlandığım söylenemez. Çünkü ben biraz aceleci çabuk bir insanım. Bunu da değiştiremiyorum. Ama haziran ayı geldiğinde benim için Trabzonspor’un şampiyonluğu daha önemli. Şampiyonluğa giden bir takımın hangi futbolcusu gitmek ister ki. Taraftar iç transferi sorguluyor ama bugün şampiyonluğa giden Trabzonspor’un maçına saatler kala satılan bilet sayısı 1945. Neden böyle bende taraftara sormak istiyorum. Neden maça gelinmiyor. Trabzon’da belediye başkanları toplantısı yapılıyor. 43 belediye başkanından  6-7 tanesinde Trabzonspor kombinesi çıkıyor. Böyle kriter olsa. Şart olsa bürokratların kombine alması. Benim konum para değil. O stat dolsun halk taraftara sahip çıksın. Ben bunu istiyorum.

Bende etrafta konuşurken bir- iki cümle sarf edeyim. Erzurum’da olimpiyat tesislerini gezerken Aziz Yıldırım bana siz oynadığınız maça 10 bin bilet satıyorsunuz. Biz oynamadığımız maça 10 bin bilet satıyoruz. Bende diyemiyorum bu maç için 1945 bilet satıldı. Diyemiyorum ki. Bunu çözemiyorum. Stat yapılınca 42 bin kişilik olacak o zaman bu stat dolmayacak. Nüfus artar onu bilemem. Bu konuda daha da fazla konuşmak istemiyorum.  Şampiyonluk gelirse değişir mi bunu bilemem.

TS CLUB

TS Clubları yeni formatlara sokuyoruz. Karı yükseltmek için yeni bir projemiz var. Sadri Şener binasında ve Şamil Ekinci Müzesini de TS Club mağazası yapmayı düşünüyoruz. Bu işin başına profesyonel birkaç kişi alacağız.

Trabzonspor’un maçları genelde erken saatlere veriliyor. Biletlerin az satılmasının nedeni bu olabilir mi?

Stat 24 bin kişilik. Trabzon’un nüfusu 229 bin. İlçelerle 1 milyon. Herkes 6’da çıkmıyor işten. Bunu TFF değil yayıncı kuruluş ayarlıyor ve bu konuda bize ciddi paralar ödüyor. Doğruluğu elbette vardır ama ben bunu kabul etmiyorum.  Trabzonspor’u çok seviyorum. Bize her yer Trabzon. Ama maça kimse gelmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri